Veel, druk, leuk, vermoeiend

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Dit weekend was ik in Rotterdam, om zaterdag en zondag onderdeel uit te maken van een team dat een reclamecampagne neer zou gaan zetten voor het gitaarmerk van een vriend van mij en Paul. Het was een behóórlijke actie: zo'n 27 modellen op de lijst, een styliste, een fotograaf, ik en nog drie andere visagistes (waarvan één op de zaterdag en twee op de zondag), een schoonheidsspecialiste, een begeleidster en natuurlijk Emile zelf. Op de zaterdag assisteerde ik de bekende visagiste Lydia Thann en mán, wat heb ik veel van haar geleerd! Geweldig om met iemand te mogen werken die al 14 jaar full-time in het vak zit en dus ook héél veel kennis heeft. Het leuke was dat zíj mij een aantal oplossingen heeft aangereikt voor bepaalde dingen waar ik al een hele tijd mee 'worstel' (stoelen om modellen op te laten zitten zijn altijd te laag, met sponsjes trek je vrij snel strepen of maak je vlekken bij het opbrengen van de basis en dat soort dingen meer) en ondanks het feit dat ik nogal bibberig was over haar oordeel betreffende mijn werk, kreeg ik van haar een paar flinke complimenten. Zij vond zelfs, dat het voor míj knapper was om een mooie, technisch goede make-up neer te zetten als voor haar, omdat zij met makkelijkere producten werkt als ik. Natuurlijk zijn die producten (die ik nu overigens érg graag óók wil hebben ;-)) niet de hoofdmoot waarom zij mij veel kon leren, maar toch.. Te gek om te horen hoor! De tweede dag verliep helaas wat minder soepel, maar ik was ook gewoon moe van dag 1, met alle indrukken, het harde werk, véél tijd (van 9 tot 11 bezig geweest!) en daarbovenop nog een klein restant grieprigheid dat me plaagde.

Zondag ben ik dan ook eerder naar huis gegaan, maar ik weet wel dat ik op beide dagen tenminste één geweldig resultaat heb geboekt, dat niet alleen in de campagne van Emile, maar ook op mijn eigen website-to-be (jaja, druk bezig) een mooie toevoeging zal zijn. Daarnaast was het ook gewoon leuk om Emile weer eens te spreken, zijn vrouw Sabine weer eens een dikke knuffel te kunnen geven, te kunnen spelen met hun drukke en jonge, maar oh zo lieve hond Fleur, uitgebreid te knuffelen en kroelen met de wat oudere, maar nog steeds heel stoere Bo en te kriebelen met en te genieten van de ondertussen al bejaarde, maar prachtige lieverd Kat. Ondanks het feit dat Bo en Kat (met name Bo) enorme honden zijn (voor katten-begrippen vooral) zijn Bo en Kat de enige honden bij wie mijn poezekatjes ooit dicht bij in de buurt hebben durven komen. Zó lief, dus..

En verder? Leuke nieuwe mensen ontmoet (één model en ik zijn al meteen een beetje vriendinnetjes en ook de begeleidster en ik gaan zéker nog eens afspreken!), lekker gegeten, goed geslapen en zondagavond éxtra fijn tegen mijn lief aan gekropen. En tja, ik barst nu weer van de nieuwe ideeën, zin in nieuwe visagie-tjes én.. Van een grotere verlanglijst vol visagie-producten en aanverwante artikelen dan mijn portemonnee lief is ;-)

En dán, tot slot, op veler verzoek nog even de receptuur voor een blauwe plek aan de binnenkant van je lip:

- Zoek ergens in de ochtend een hond, bij voorkeur ééntje die een keer of 5 groter is als je eigen huisdieren (en dan het liefst óók nog een hyper-actieve),
- Ga met haar spelen zoals je ook altijd met je eigen katten speelt (ruw, dus),
- Loop een stukje de trap af wanneer je geroepen wordt en draai je dan nog even om naar de hond, die nog vol speelsheid achter je staat,
- Vang de kopstoot op die het springende en blije dier op dat moment graag met je wil delen,
- Bemerk vooral de hardheid van haar schedel en de snelheid waarmee die tegen je kaak en je lip wordt gebeukt,
- Tol even op je benen en proef bloed,
- Bedenk jezelf dat je ook wel eens bloed proeft als je op je tong bijt, terwijl er dan geen sprake van een wondje is,
- Kom er pas laat op de avond, als je allang weer thuis bent en je nog steeds 'een wondje' voelt achter, dat 'dat wondje' twee flinke scheuren zijn en bemerk de rare blauw/rood/paarse plek tussen die twee scheuren..

Tadáááá! Succes verzekerd ;-)

5 Responses to “Veel, druk, leuk, vermoeiend”

 1. Myrna Says:

  LOL! Ik heb een keer bijna op dezelfde manier een blauwe plek op mijn lip opgelopen. Ook door stoeien met de hond, maar toen beet hij in mijn lip (per ongeluk hoor).

 2. nelis Says:

  wauw wat een mooi verhaal!
  enne.. blauwe plek? Je van een pakjedrager laten trekken en met je gezicht op de bestrating komen doet ook wonderen.. ;) knuff!

 3. Erica Says:

  Wauw wat een bijzonder leuk en vermoeiend weekend was dit voor je…
  Een hoop geleerd en veel genoten dus.
  Benieuwd naar je nieuwe site en verder plannen op visagiegebied!
  Dikke kus!

 4. gieling Says:

  bij het tweede gedeelte van jouw stukje produceer ik spontaan het geluid van een huilende gitaar :)

 5. Annibal Says:

  @ Myrna: Haha, woei, dát is ook een mooie inderdaad :D
  @ Nelis: AU! Dan viel die kopstoot volgens mij nog best mee, haha!

  @ Erica: Nou, de eerste foto staat er in elk geval :D Kus terug!

  @ Gieling: Whehe, hoeft niet hoor, ik heb wel eens ergere dingen.. Ehm.. Om nou te zeggen ‘mezelf aangedaan’ is een groot woord.. Hoop ik :-S

Leave a Reply

?>