Wintertijd

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (9)

Geruisloos zoeft de tijd voorbij. Hoe ouder ik word, hoe meer ik me erover verbaas. Mijn katten zijn alweer vijf jaar oud, onze bruiloft alweer drie-en-een-halve maand geleden. We kochten dit huis al bijna twee jaar terug. Het voelt als eeuwen geleden en de dag van gisteren tegelijk. Ons leven kabbelt voort in prettig vaarwater; geen kolkende massa maar ook geen stilstaand water met bijbehorende, ranzige geur. Wanneer ik om me heen kijk doet hetgeen ik om me heen zie prettig aan: I like what I see. Afgelopen maandag stond ik voor het eerst mijn autoruit te krabben*. Dit weekend gaat de klok een uur terug.

Ik moet altijd even wennen aan de winter. Nu, meer als ooit, ben ik me bewust van het feit dat ik er een haat-liefdeverhouding mee heb. De knusheid, het gevoel dat je hebt wanneer je op zondagochtend in je fijne warme bed ligt te doezelen terwijl het buiten stormt en giert, de rare, doffe stilte die je hoort wanneer je in de ochtend wakker wordt terwijl het buiten gesneeuwd heeft, de lichtjes van de feestdagen.. Maar ook de ijzige kou, een veels te harde tegenwind op de fiets, eindeloze regen, de dorre wereld om je heen en het gevoel doordeweeks als een vleermuis te leven omdat de wereld alleen licht is wanneer je werkt. Het seizoen is er, met alle voors en tegens van dien. Ik neem er genoegen mee, wetend dat er weinig keus is. Maar het plezier dat ik eraan kan beleven laat nog even op zich wachten: ik heb vooral moeite met de kou en het donker. Ze maken me moe en maken me bewust van het verstrijken van de tijd. Niet bepaald opbeurend, maar ook niet per sé depressing. Zou het misschien van de slechte zomer komen?

*: Met een parkeerschijf. Mijn lief was vergeten dat ik nog een ruitenkrabber van hem tegoed had, omdat hij mijn vorige gesloopt had :-(

9 Responses to “Wintertijd”

 1. Carrie Says:

  Ja meid we gaan de donkere dagen weer in..bah
  Al die kou ‘smorgens in het donker naar je werk ‘savonds in het donker weer terug komen.
  Haast je bed niet uit kunnen komen door de kou.
  Wou dat we dit jaargetijde konden verslaan, niet de kerst natuurlijk maar gewoon de donkere dagen.
  Zeg niet voor niets al jaren zodra ik oud genoeg ben ga ik overwinteren.

  Veel liefs, mams(h)

 2. Erica Says:

  Elk seizoen heeft zo zijn charmes, zo ook de winter.
  Met je voors en tegens ben ik het dus ook helemaal eens…
  Maar het is wel wennen, dat is zeker.
  De zomer was inderdaad erg belabberd. En heb niet het idee dat ik genoeg zon heb opgeladen om met wat meer gemak de winter in te gaan dan normaal. Maar de herfst valt tot nu toe best mee vind ik, dus wen ik langzaam aan, aan het idee dat de winter ook erg dichtbij is.
  Superleuke foto!
  Fijn weekend meid! Xx.

 3. Sjoerd Says:

  Ondanks dat ik weinig reageer lees ik elke blog van je hoor! :$ Erg druk de laatste tijd met stage en ben net verhuisd (eindelijk eens naar Leeuwarden)

  Maar tja, de winter… ik kan ook wel huilen als ik er aan denk… en als ik dan terug denk aan de hete zomer in Griekenland om daar op een wit strand en blauw helder water te liggen… dan word ik helemaal depressief…

  Hey, jij hebt tenminste nog iemand waar je tegen aan kan kruipen in deze doffe koude kale wintermaanden ;-) (niet zielig bedoelt hoor, maar de knusheid van partnerschap is soms onbetaalbaar ;-))

  Zo te lezen gaat alles best goed met je :-D Ben ik erg blij om :-D
  Spreek je snel!

  (K)

 4. Martine Says:

  Ik heb dat ook, zo’n haat-liefde verhouding met de winter. Tot en met december is het leuk, maar daarna moet het zsm lente worden!

  Mooie foto trouwens. Krijg opeens zin in sneeuw.

 5. kell Says:

  er is nieuws! we gaan een bod uitbrengen op een huis, zie log ;D

 6. nelis Says:

  ik deel je haat-liefde verhouding met de winter. Soms haat ik het grijze, de koud en het vocht.. maar soms vind ik het ook zo ontzettend fijn om er door opgeslokt te worden. :) Dikke knuff!
  (en thanx voor je reactie :) )

 7. Nienke Says:

  Ik zeg: concentreer je op de mooie kanten van de winter (die zijn er echt; ik kom er zelf ook steeds meer achter ;-)), des te meer geniet je er van, des te sneller gaat de tijd en… des te sneller is het weer zomer. Seizoentechnisch gezien dan. Tja. Helaas (zacht uitgedrukt) was het inderdaad weer eens een k*tzomer.

 8. janneman Says:

  Wat herken ik je tekst over het verstrijken van de tijd. aanstaande zondag wordt boef alweer 3 jaar en zijn we alweer een jaar eigennaar van dit huis.
  de winter heeft inderdaad zijn charmes. Maar het is zoooo moeilijk om het bed uit te komen. Maar gelukkig hebben we nu centrale verwarming. Dus meot dat makkelijke gaan.

 9. Annibal Says:

  @ Mama: Zo is dat. Ik vind de winter op zich een heel leuk seizoen, al zou het van mij wel ietsjes minder koud en vooral donker mogen.. ;-) Dat overwinteren weet ik inderdaad, haha! Liefs!

  @ Erica: Raar is dat he? Op de één of andere manier heb ik dit jaar erge moeite met die overgang, heel raar.. Toen ik het er gisteravond met Paul over had zei hij dat ik vorig jaar óók een paar weken zo moe en negatief (zeg maar) was, maar dat het dit jaar erger is. Volgens mij kom ik er nú achter dat ik al een paar jaar een herfstdip heb, haha! Kus!

  @ Sjoerd: :-) Fijn dat je er nog steeds bij bent, en wat goed dat je eindelijk bent verhuisd!! Hoe bevalt het zo? Is vast heel erg leuk om daar te wonen, ik vind het echt een hele gave stad :) Moet dus nog steeds mailen, maar dat ga ik écht doen hoor! Willen in januari of februari weer een keertje bij je op visite komen! En het is inderdaad fijn om iemand te hebben om je ‘aan te warmen’ (zowel letterlijk als figuurlijk), daar ben ik dan ook erg dankbaar voor! Hiero is het idd goed, dank je! Hoop dat het met jou ook zo goed gaat :-) Dikke kus!

  @ Martine: Haha, dát klinkt me bekend in de oren ja, haha! Jaahh, sneeuw is toch wel het beste gedeelte van de winter, maar dan wel het liefst als ik ook vrij ben.. Kus!

  @ Kelly: Wat GAAF!! Ik duim voor jullie!

  @ Nelis: Helemaal mee eens :) En graag gedaan, het is goed om te zien dat het je goed gaat :) Enjoy! Knuff terug :)
  @ Nienke: Oh, probeer ik echt, ik heb nooit echt een hékel aan de winter gehad.. Het kost me alleen wat meer opstartproblemen zeg maar ;-) Maar het komt zéker goed, toch? Liefs!

  @ Janneman: Raar is dat he? Je zíet het voor je ogen gebeuren, maar toch is het besef heel raar.. Dat jullie ook alweer een jaar dit huis hebben zeg, ongelooflijk. Dat is precies wat ik bedoel, voor mijn gevoel wonen jullie daar echt pas een maand of wat. En CV helpt inderdaad stúkken, fijn is dat he? Ik vind het vooral briljant als ik er in de nacht uit moet om te plassen, in ons oude huis zeek ik bij wijze van spreken nog liever in mijn broek, dat was zó moeilijk om dán je bed uit te komen.. Maar nu hebben we het allebei dus beter :-D

Leave a Reply

?>