I think I’m just happy

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (11)

Druk, maar héél fijn. De afgelopen twee dagen in een notedop. Althans, de laatste anderhalve dag eigenlijk, want gisteren waren ik en mijn lief het eigenlijk goed zat, allemaal. Het huishouden, het werk, alle beslommeringen.. We gunden onszelf dus een avondje ontsnapping en deden iets dat we al een tijdje niet meer hadden gedaan: we reden vanuit ons werk naar de bioscoop, aten wat bij de McDonalds en lieten ons vervolgens een uurtje of twee lang meevoeren op een avontuur dat Stardust heet. Wat een ontzettend leuke film! Als je fantasy leuk vind móet je deze absoluut gaan zien; het is wat mij betreft één van de betere films in z'n genre. Waar ik films als Narnia of Harry Potter respectievelijk 'wat een irritante kinderen!' en 'wel leuk' vind, omdat ze simpelweg iets tekort schieten om geweldige films te zijn, is dit absoluut een topper. Het verhaal zit goed in elkaar, de acteurs doen goed werk (Robert de Niro is simpelweg briljant), de effecten zijn prima en tja.. Op de één of andere manier werkt het gewoon allemaal. Topper!

Vanochtend begon mijn vrije dag al vroeg: om half 10 moest ik aanwezig zijn bij een bedrijf, waar ik onlangs een sollicitatiebrief naartoe zond. Een érg leuk bedrijf, waar mijn vriendinnetje Mémé al jaren werkt. Ze zoeken al een tijd lang correspondenten en het leek mij een érg leuke baan. Ik werd al snel uitgenodigd een case te komen maken en vanochtend had ik daarvoor afgesproken. Samen met Mémé fietste ik erheen; na ongeveer een half uur was ik klaar (tot verbazing van de dame die me begeleidde) en stapte ik weer op de fiets. Ik heb er een goed gevoel over en binnen een weekje hoor ik als het goed is meer. Duimen wordt érg op prijs gesteld! ;-)

Vanaf dit bedrijf fietste ik door naar de stad, alwaar ik met Maaike en Eefke had afgesproken: het was tijd om eens rond te gaan neuzen voor een trouwjurk voor Maaike! Na een héél gezellige middag kwamen we al vóór half drieën tot een verassend resultaat: geslaagd! Verwacht hadden we het niet, maar we werden er wel érrug blij van. Ze heeft echt een supermooie jurk en ik kan bijna niet wachten tot ik er een make-up bij mag gaan maken. Geweldig! Laat staan hoe Maaike zich voelt; de bruiloft is gepland voor begin september, dus zij mag nog héél lang uitkijken naar het dragen ervan.. Overigens zijn we en passant ook nog even geslaagd voor een winterjas en twee vesten voor Eefke en ben ik ook stout geweest: één van de vesten die Eefke heeft gekocht vond ik zó leuk, dat ik 'm niet kon laten hangen. Omdat het een vest is met katten-oortjes (foto volgt nog!) hebben Eef en ik de rest van de dag "mrraaauuw" gedaan, hetgeen ons uitstekend beviel :-)

Het kwam mooi uit dat we zo vroeg geslaagd waren trouwens, want na al deze geweldige bezigheden kwam er nog een bijzondere traktatie bovenop: de moeder van Maaike en Eefke, Ellen, had bij een prijsvraag vier kaartjes voor Circus Renz gewonnen, compleet met rondleiding achter de schermen! Voor mij was het totaal onverwacht, omdat ik gisteravond bij de film mijn telefoon uit had gezet en pas vanochtend mijn voicemail afluisterde, maar omdat Maaike, Eefke en ik al met z'n drietjes op stap waren vandaag vond Ellen het leuk om ons mee te nemen. Ook ons leek dit een briljant plan. "Oh, wat leuk" riep ik toen ik het hoorde. "Ik ben nog nooit bij het circus geweest!" en ook voor Maaike was het de eerste keer. Om half vier stonden we dus klaar op het malieveld en werden we met een groepje prijswinnaars rondgeleid. Daarna woonden we de show bij en ookal was het laat toen we naar huis gingen en hadden we ondertussen flinke honger, dat deerde ons helemaal niet; het was namelijk ontzéttend leuk. De pinguins waren het leukst, de clowns duurden te lang, de trapeze en het koorddansen (o.a.) waren adembenemend.. Bovendien heb ik me rotgelachen met die andere drie dames. Ik heb oprecht genoten! Toen ik vervolgens om acht uur thuis kwam en Paul mijn katjes-vest liet zien ("mrraaauuw") moest hij dan ook érg hard om me lachen, terwijl ik niets anders kon dan me tevreden spinnend op onze warme bank te vleien..

11 Responses to “I think I’m just happy”

 1. janneman Says:

  wij hebben de film vorige week woensdag gezien. Hij is inderdaad erg leuk.

 2. Vedat Says:

  Dat is leuk, zo’n rondleiding door het circus. Maar ben je echt nog nooit in een circus geweest, Annibal? Ja, ja, ik weet het, als je het schrijft, dan is het ook zo. Ik verwonder mij alleen daarover. Maar goed, wat ik je nog wil vragen is of je nog wel jouw “oude” baan hebt.

 3. Carrie Says:

  Wat fijn dat het vandaag allemaal in elkaar viel.
  Maaike een trouwjurk Eefke en jij ook nog kleertjes.
  En als klap op de vuurpijl nog naar het circus ook.
  Echt weer een hele leuke drukke dag voor jullie geweest, daar kan je weer mooi op terug kijken.

  Veel liefs, mams l-)I-)

 4. Erica Says:

  Jemig wat een leuke dag(en)!!
  Eerst lekker samen met je hubby naar de Mac en de film…
  En de volgende dag nog meer leuks! Al is een sollicitatiegesprek nooit echt leuk maar wel erg spannend!!! Natuurlijk ga ik heel hard voor je duimen!!!!!
  Trouwjurken shoppen is altijd erg leuk…
  En dan ook zelf met een vest thuis te komen, super!
  Ben erg benieuwd naar de foto!!!
  Circus is ook leuk!! Zijn er geen olifanten meer ontsnapt toch??
  Liefs! Xx.

 5. nelis Says:

  na zo’n dag is het altijd fijn om een bank te hebben.. of een bed ;) enne.. ik heb gelogd hoor! woohoo! :D dikke knuff!

 6. Jeff Says:

  Dat Circus Renz nog bestaat, joh… Circussen zijn toch een beetje ouderwets? Of loop ik achter en zijn ze weer helemaal hip? ;-)

 7. bijzonder Says:

  Wat een heerlijke zet – gewoon even toegeven aan de zin in iets anders :)

 8. kell Says:

  Oh jaaa, die is mooi, die film! Zijn wij ook heen geweest. Vanavond naar ‘Alles is liefde.

 9. Annibal Says:

  @ Janneman: Ja he? Die ga ik zéker op dvd kopen ;-)
  @ Vedat: Was zeker leuk, heb er erg veel plezier mee gehad :) Het is écht waar, dat ik nog nooit in een circus was geweest. Gelukkig heeft de Posthoorn daar verandering in gebracht.. En ja, ik heb mijn ‘oude’ cq huidige baan nog. Die is ook niet zomaar weg hoor :)
  @ Mama: Dat was zéker even fijn :) Goed tegen de winterdip, haha! Liefs! Ohja, kattengras! Ik bel morgen even!

  @ Erica: Dank je wel voor het duimen! En ze hádden niet eens olifanten, haha! De foto komt zodra ik ‘m van Maaike heb gekregen, want ik was zelf mijn camera vergeten.. Kus!

  @ Nelis: Zeker weten, haha! En goed om je weer te lezen :-) Kus!

  @ Jeff: Haha, klopt, schijnt. Maar ik vond het wel leuk, voor een keertje. Kan em alleen moeilijk voorstellen dat mensen er zó veel geld voor betalen, al moet ik zeggen dat de kinderen die om ons heen zaten wel de beste reklame waren: die zag je er zó in opgaan.. :)

  @ Bijzonder: Was ook even goed, wel. Zeker naar zo’n blije film ook :D
  @ Kelly: Oeh, ben benieuwd hoe die is, wel over loggen he? ;)

 10. Nienke Says:

  Ik duim. :-D En hoop.
  En wens.
  En denk aan je. ;-)

 11. Annibal Says:

  @ Nien: Hélemaal dank je wel :-) Kus!

Leave a Reply

?>