Als de blaadjes weer
van de bomen vallen..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (12)

Wordt het weer tijd voor knus op de bank, met een dekentje erbij. Kop warme thee (of, wanneer het écht koud is, warme chocolade met slagroom), DVD'tje in de speler.. Héérlijk. Waar wij in ons oude huis een hele herfst/winter doorbrachten met een Sopranos-verslaving (zacht uitgedrukt) vielen wij niet zo lang geleden in een Soprano-loos zwart gat: de laatste afleveringen van het laatste seizoen gingen erin als zoete koek en voor we het wisten waren ze op. Dat afscheid deed ons wel een beetje pijn, want wat ons betreft was dit de beste serie die we ooit zagen en nog nooit hebben wij dan ook zó aan de buis gekluisterd gezeten voor een tv-show.

Deze winter gaan wij echter opnieuw vergaas. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een nieuwe serie heeft zich aangediend en ookal is de familie Soprano nog steeds favoriet, déze serie komt er akelig dicht bij in de buurt: Heroes. Opnieuw leven we intensief mee met de main characters, verbazen we ons over de plotwendingen en kijken we episode na episode uit naar wat er in het volgende deel zal gaan gebeuren. Wat ik bij Heroes vooral briljant vind is de vertelstijl: het ziet eruit alsof je naar een bewegende comic aan het kijken bent. Ook het verhaal raast en tiert voort als een tornado: lekker extreem en veranderlijk. Met een comic-noodvaart, zeg maar. Bovendien word ik érg blij van de main characters: zij worden op geheel eigen wijze uitgediept en je ziet ze groeien in hun nieuwe rol: de rol van held. Het plaatje is compleet met de briljante, ultieme bad guy, een lekkere consiracy-theory die de rode draad in het verhaal vormt én de aanstaande ramp die door onze helden moet worden voorkomen. Deze serie is absoluut een juweeltje!

Onze herfstige avondjes op de bank zijn voorlopig dus genieten in het kwadraat..

12 Responses to “Als de blaadjes weer
van de bomen vallen..”

 1. Carrie Says:

  Heroes??? weer een nieuwe serie?
  Misschien iets voor pa.
  Veel kijk plezier

  Veel liefs, mamsl-)

 2. bijzonder Says:

  Wanneer kunnen we dat zien dan?? ;) Hij klinkt wel goed..

 3. gieling Says:

  helemaal mee eens. na een licht argwanend begin zat ik er ook helemaal in. ik ben nu al een paar afleveringen ver in jaargang twee. maar zal uiteraard niets verklappen !!

 4. nelis Says:

  ben ik weer :) ik heb ook even heerlijk genoten, in Berlijn wel te verstaan :) daarover snel meer! liefs en dikke knuff!

 5. Jackie Says:

  Ik ken deze serie nog niet. Wanneer en waar is het te bekijken?

 6. janneman Says:

  begin nu toch wel nieuwsgierig te worden naar deze serie. Kunnen we nog instappen, of is er al teveel gebeurt?

 7. Annibal Says:

  @ Mama: Wim heeft ‘m als het goed is op dvd, vraag het hem anders even.. Al weet ik niet zeker of het iets voor papa is hoor, misschien iets te ehm.. Comic-achtig? Liefs!

  @ Bijzonder: ik gelóóf (maar weet niet zeker) dat ze op dit moment op tv bij het einde van seizoen 1 zitten of net klaar zijn en in afwachting van seizoen 2 zitten. Wij hebben ze gedownload (stout!) en gaan misschien de box nog aanschaffen. Kanhet je aanraden!

  @ Gieling: Haha, die eerste paar ep’s zijn inderdaad even wennen :-) Neenee, niet verklappen inderdaad! Disk 5 is bijna binnen!

  @ Nelis: Oh, fijn om te horen!! Ben héél benieuwd, wel snel posten he? Kus!

  @ Jackie: Ik denk dat je ze op dit moment het beste kunt huren, downloaden of even kunt kijken of ze te vinden zijn op http://www.uitzendinggemist.nl ..

  @ Janneman: Nu instappen is denk ik niet handig, maar mijn advies aan Jackie en Bijzonder geld ook voor jou :-)

 8. Vedat Says:

  Ik kan jullie niet anders dan veel plezier wensen bij het aanbidden van de helden. Zelf zal ik geen held zien, denk ik, want kijken naar televisie vind ik al heel wat, maar een serie volgen, dat is mij helemaal vreemd. Toch begrijp ik het wel, dat je eraan verslingerd kunt raken.

 9. Erica Says:

  Jaa Heroes is een geweldige serie.. Elke keer als ik denk dat ik het helemaal snap gebeurt er wer iets vreemd of komt er weer een nieuw iemand bij…
  Vanavond komt het weer, dus kan ik weer genieten…. :D Op DVD is het wel erg gaaf! Hoef je niet zo lang te wachten om te zien hoe het verder gaat…..

 10. Jeff Says:

  Ben ff flink geveld geweest door een griepje, dussuh, vandaar een late reactie en wat blogstilte, maaruh… Ontdekken jullie Heroes NU PAS, joh? ;-)
  Zijn jullie inmiddels wel bij? Of moeten jullie de teleurstellende seasonfinal van Seizoen 1 nog voor de kiezen krijgen? ;-) Anywayz, blijven kijken, hoor… in Seizoen 2 komt het wat langzaam op gang, maar inmiddels is het weer helemaal los en ben ik wederom hooked voor dit seizoen!

  Verder moeten jullie trouwens eens kijken naar Pushing Daisies; een serie in de orde van Willy Wonka meets Big Fish. En Chuck is misschien ook wel aardig voor jullie ;-) Zoek zelf maar op waar ze over gaan, want er moet ook nog gewerkt worden, he? **grin**

 11. Annibal Says:

  @ Vedat: Haha, dank je. Nou, kijken naar de televisie doen wij ook alleen met een dvd erin hoor ;)

  @ Erica: Geweldig he? Klopt, al moeten wij zo hier en daar ook wel eens langer wachten dan we zouden willen, haha ;)
  @ Jeff: Tja, als je geen tv kijkt kom je er pas laat achter he? Maar wezijn fan hoor. Ooh, dank voor de tips! Mweteen dd opzoeken :D Je omschrijven van de eerste heeft me in elk geval al, hehe :)

 12. german Says:

  jullie zijn te goed!

Leave a Reply

?>