Hypochonder?

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Ik word er compléét gestoord van zo onderhand: mijn keelpijn, hoest en vermoeidheid gáán maar niet weg. Sterker nog: de hoest lijkt alleen maar erger te worden en sinds de laatste paar dagen voel ik iets gorgeligs onder mijn borstbeen als ik adem. Het voelt als een soort van snurken, maar dan ergens in mijn longen, ofzo. En dát gevoel doet me weer denken aan die flinke bronchitis die ik.. Een jaar? Twee jaar? Geleden te pakken had. Precies dat gevoel, tesamen met mijn hoest (soms tot overgeven aan toe) waar geen drankje of pilletje tegen lijkt te werken, kortademigheid sinds een dag of twee én die overmatige vermoeidheid geeft mij de laatste paar dagen steeds vaker de gedachte aan bronchitis in. Zou het..? Opnieuw? Enerzijds voel ik me een beetje hypochondrisch, anderszijds vraag ik me af waarom ik me nu al zo'n anderhalve week zo naar voel.

Opnieuw naar de dokter? Ik ben afgelopen maandag nog geweest! Slaat dat wel ergens op? Als het niets is zal die man óók wel denken. Maar aan de andere kant.. De laatste keer heb ik er dik een maand en twee antibioticakuren over gedaan om van die bronchitis af te komen. Ik weet het even niet. Stel ik me aan? Gewoon even afwachten? Of toch nog maar een keer naar de dokter? Ik ben het zo moe.. :-(

8 Responses to “Hypochonder?”

 1. Carrie Says:

  Als de sodemieter naar de huisarts maandag.
  Ben je vroeger vergeten?????
  Beslist geen risico nemen, je heb al zo vaak vroeger longonsteking gehad.
  Beter een keer te vaak naar de huisarts dan straks met een verwaarloosde longontsteking in het ziekenhuis belanden.

  Veel liefs, mams:-\

 2. Erica Says:

  He wat vervelend dat je je nog zo ziek voelt…
  Het is ook een hardnekkig virus hoor!
  Ik snotter en hoest ook nog steeds… En heb niet echt het idee, dat het echt veel beter dan een paar dagen terug gaat.
  Gewoon naar de dokter als je het niet vetrouwd hoor!
  Geen risico nemen..
  Beterschap!!! Liefs!!! Knuff! Xx.

 3. Michel Says:

  Wat jij ook denkt dat de huisarts over jou denkt, hij heeft het al veel erger meegemaakt. Gewoon gaan!

 4. Sjoerd Says:

  Meer mensen lijken er rond deze tijd last van te hebben…

  Maar een goede antibiotica kuur doet wonderen… gewoon doen!

 5. gieling Says:

  wat rot allemaal. ik ben net een tikje uit het griepdal geklauterd. ik zou maar ff voorzichtig zijn en inderdaad contact met de dr houden. maar… (tip van giel) zodra je je even wat fitter voelt: trainingspak aan en het eruit zweten!

 6. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Gewoon gaan naar die dokter.
  Er wel rekening mee houden, dat medicijnen alleen, niet helpen.
  Houd je ook aan zijn advies zoals: even rustig uitzieken, wat betekend: Nu even niet uitjes, feestjes, laat naar bed, klussen enz.
  Moeilijk, dat wel.
  Ik spreek uit ervaring en moet het zelf ook al te vaak bezuren.

  Sterkte en l.y.

 7. Annibal Says:

  @ Mama: Ik pas op hoor, no worries :) L.y. en tot morgen!

  @ Erica: Jeetje, jij ook nog steeds? Balen he? Ben jij ook zo moe en kortademig? Kus!

  @ Michel: :-) Dank je wel, dat had ik mss ff nodig!

  @ Sjoerd: Thnx lieverd! Oh, ik mail jou vandeweek trouwens even.. Wij hadden het plan ergens begin komend jaar (gaat snel man) jou weer eens met een bezoekje te vereren, als je daar tijd voor hebt & het leuk vind! Kus!

  @ Gieling: :-) Thnx! Overigens stel ik dat eruit zweten tot nu toe uit; ik ben zo verdomde kortademig de laatste dagen. Erg naar.. Maar mss dat ik morgen eens ff ga testen hoe erg het pcies is door naar mijn werk te fietsen. It’s a start ;)
  @ Papa: Ik weet het, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo veel zin heb deze dagen om spannende dingen te doen.. En dat ken ik helaas ja.. L.y.t.

 8. Vedat Says:

  Annibal, niet dralen. Ga naar de dokter en vraag of hij je doorverwijst. Ik heb een paar jaar geleden ook iets wat jij beschrijft gehad. Ik ben ook niet gegaan en nu zit ik vast aan medicijnen voor de longen. Verwaarloos jezelf niet, je kunt het beter voor zijn. Beterschap.

Leave a Reply

?>