Gelukt!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Best raar eigenlijk. Je hele leven verzamel je spullen, sleep je ze met je mee, heb je moeite er afstand van te doen. Telkens als de keuze zich weer voordoet denk je erover na: hou ik dit? Of gooi ik het weg? Altijd weer een moeilijke beslissing en meestal stel je te vaak en te lang het definitieve "Weg ermee!" uit. Zo kan het dus gebeuren, dat je dozen vol spullen meesleept van huis naar huis, van situatie tot situatie. En laten we wel wezen: hoe vaak komt het nu helemaal voor dat je iets dat je al eeuwen bewaard hebt uit de onderste doos vist met een "Eureka! Ik wíst wel dat ik het perfecte voorwerpje voor deze situatie nog ergens had liggen!" of dat je iets dat je hebt weggegooid echt mist?

Het werkt absoluut bevrijdend om je eens in de zoveel tijd van je overtollige ballast te ontdoen. Waarom is het dan toch zo moeilijk om over die eerste drempel van het weggooien heen te stappen, terwijl je je ná deze actie vooral achterblijft met een gevoel van "wat móest ik er in hemelsnaam mee?" Raar. Wij hebben ondertussen een volle kofferbak (met neergeklapte achterbank, en dat is niet overdreven) aan oud papier naar de papierverwerking gebracht, hopen het morgen met één ritje naar de kringloop af te kunnen (maar dat zal erg krap worden) en moeten meteen ook maar een nieuwe rol vuilniszakken gaan kopen. En het voelt geweldig!

Next stop: kledingkast afmaken..

6 Responses to “Gelukt!”

 1. Vedat Says:

  Het komt me allemaal heel bekend voor. Over niet al te lange tijd heb je weer hetzelfde probleem en hoe dat ontstaat… Joost mag het weten. Bovendien, hoe meer ruimte, hoe meer rommel.

 2. Jeff Says:

  Verhuizen is vaak een goede oplossing voor het opruimen van rommel, maar goed, da’s wat radicaal om dat eens in de zoveel tijd verplicht te doen natuurlijk ;-) De laatste jaren probeer ik de zomer te gebruiken om eens radicaal op te schonen en verhip, meestal werkt het wel… Je bewaart inderdaad zoveel onnodige dingen, dat je jezelf eigenlijk gewoon moet afvragen “Heb ik het het afgelopen jaar nodig gehad? Nee? WEGGOOIEN DAN!”.

  Verder wil ik me aansluiten bij Opa Harry… Iedereen wil tegenwoordig maar groter en groter wonen, maar het besef dat het eigenlijk voornamelijk meer rommel oplevert komt later pas ;-)

 3. nelis Says:

  :) knuff

 4. gieling Says:

  te herkenbaar voor woorden. ik heb al naar drie huizen een (volkomen overbodig) archief meegezeuld waar een oud-papierfabriek een moord voor zou doen. houden of definitief weggooien…? ik denk dat dat soms ook voor bepaalde relaties/kennissen geldt. soms is ‘t beter om een rood streepje te zetten… ;)

 5. Marieke Says:

  Maar dan af en toe… Denk ik… Waar was dat ook al weer? En dan ligt het dus op de vuilnisbelt…

 6. Annibal Says:

  Vedat: Klopt inderdaad, maar wij hebben nu toch wel genoeg ruimte om nódige dingen op te ruimen. Verder lijkt een jaarlijkse opruim-actie wel een goede traditie om vanaf dit jaar mee te starten..

  @ Jeff: Goed plan, ik denk dat wij dat ook maar eens in moeten gaan voeren. Dan kan het ook nooit TE erg ophopen zoals nu het geval was.. Jezus wat een troep! Gelukkig wonen wij niet in een kast van een huis inderdaad, haha :)
  @ Nelis: Gaat het alweer wat beter ondertussen? Kus!

  @ Gieling: Vreselijk he? Haha, ik denk dat je ook dáár wel eens gelijk in zou kunnen hebben ;-)
  @ Marieke: Oh, echt? Met de troep die ik over het algemeen het huis uit werk denk ik echt nooit meer terug.. Het is misschien ooit wel eens voorgekomen, maar dan was het ws ook op een andere manier op te lossen.

Leave a Reply

?>