Beetje bij beetje..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Komen we weer verder. Vandaag was dag 2 van operatie 'Scrapheap-Challenge' en dit was grotendeels Paul's dag. Het verschil in aantallen was aanzienlijk: Tegen Paul's bizarre hoeveelheid dozen staken mijn 3 grote en 1 kleine doos (nu verworden tot 2 grote en 1 miniscule doos) nogal schril af. Paul heeft immers altijd over voldoende opslagruimte beschikt om niet al te kritisch te hoeven zijn op wat hij bewaarde, maar toen ik bij hem introk was zijn behoorlijk ruime zolder* al grotendeels vol en was het dus noodzakelijk dat ik een flinke schifting in mijn spullen maakte. Nú ben ik daar bijzonder blij om: ik hoef nu niet 15 jaargangen aan administratie weg te gooien en ben dan ook twéé dagen eerder klaar als mijn lief ;-)

Morgen maakt hij zijn laatste dozen af (nog maar een stuk of 7 te gaan!) en zoals we het nu hebben uitgeteld blijven er dan totaal minder dozen over als we voorheen alleen al in de kelder hadden staan. Er gaat behoorlijk wat naar de kringloop, 3 kleine dingetjes gaan op marktplaats, de rug van de vuilnisman is morgen vast niet erg gelukkig met ons en het oud papier is ondertussen zo veel dat we hebben besloten het maar zelf naar de gemeente-reiniging te rijden (het stukje bij beetje door de gleuf van de papierbak prutten gaat waarschijnlijk mínstens een uur duren). Daarna hebben we onszelf twee dagen gegeven voor het verbeteren van de ophanging van de kastdeuren (door het gebruik van verkeerde schroeven is een deel van de ophangrail weer uit het plafond gekomen) en het in elkaar zetten van het binnenwerk. De laatste twee dagen van deze klusweek zullen we dan gebruiken voor het in orde maken van wat kleinere klussen als het opbouwen van onze vitrinekast en het ophangen van een aantal zaken, zoals een extra douchekastje, een kalender en een fotohoesjes-ding ter opvrolijking van het toilet en ons schilderij dat boven de eettafel moet gaan komen.

En dan, daarna, is het weekend.. En dan zijn we waarschijnlijk halfdood ;-) Prettig detail bij dit alles is overigens dat ik me gisteren en vandaag niet echt 100 % voel; ziek ben ik niet, maar ik ben hoofdpijnerig, schor en continue moe. Zelfs een nacht slaap van dik 14 uur heeft daar niets aan kunnen veranderen, dus ik hoop maar dat die gevreesde griep die nu heerst zich niet in mijn binnenste aan het nestelen is, want daar heb ik absoluut geen tijd voor.

*: Zo, waarde Jeff en Vedat, heeft het kunnen gebeuren dat Paul een mega-verzameling aan oud papierwerk en allerhande rotzooi heeft kunnen aanleggen die zijn weerga niet kent: het huis was dan misschien miniscuul, over het gehele oppervlak van het huis was er wel een zolder, die niet hoog genoeg was om in te leven, maar wél groot genoeg was om een shitload aan dozen weg te werken. Die zolder was de grootste ruimte van het hele huis!

7 Responses to “Beetje bij beetje..”

 1. Kell Says:

  Heb je het weekend overleefd?;) Leef je nog?

 2. Paul Says:

  Goed werk geleverd. Beterschap.

 3. Carrie Says:

  Weer een stap verder……hoi hoi
  Het weer is toch niks dus eerdaags is het helemaal af……wow
  Kom wel kijken en keuren.

  Veel liefs, mams
  l-)

 4. gieling Says:

  na het lezen van de tekst vraag ik mij in alle oprechtheid af: wie hebben er verhoudingsgewijs meer last van verzamelwoede? is het de vrouw of… toch de man? wie neemt er gemakkelijker afscheid van zijn/haar spulletjes?

 5. Erica Says:

  Zo dan jullie zijn echt goed bezig geweest!!
  Lekker gevoel als alles opgeruimd en gemaakt is en weer op zijn plek staat.
  Liefs!

 6. Annibal Says:

  @ Kelly: Ja hoor, het gaat best goed :-) Het is alleen wel een héle vermoeiende vakantie ;)
  @ Paul: Dank je wel :-)
  @ Mama: Jaahh, is goed, gezellig!

  @ Gieling: Haha, nou, dat vraag ik met met déze man ook wel eens af hoor, wát een verzamelaar! Toen ik voor het eerst bij hem thuis kwam viel het me al op en hij is geen steek veranderd; gelukkig begint hij nu ook wel een beetje de kunst van ht afstand doen onder de knie te krijgen ;)
  @ Erica: Ja man! De volgende keer dat je bij ons bent ga je echt schrikken, die kamer is dan echt een kámer, zeg maar! Lieft terug!

 7. Vedat Says:

  Tja, ik leef helemaal mee met Paul. Het is toch wat. Heb je je halve leven alles netjes bijgehouden, moet je ineens het merendeel weg doen en dat alleen maar, omdat iemand met het idee kwam ruimte te scheppen. Nou is dt idee op zich misschien een beetje te begrijpen, niet te begrijpen is, dat Paul er helemaal alleen voor opdraait. Ik heb met je te doen, Paul en dat allemaal in een vrije week.

Leave a Reply

?>