Tijd

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Tijd. De tijd, de klok, de agenda. Ze beheerst levens. Mensen rennen en vliegen, houden zich bezig en dóen. Op de achtergrond altijd die zandloper, onzichtbaar maar toch aanwezig, vol met waardevolle korrels zand. Hoe waardevol die korrels zijn beseffen we ons zelden; meestal hebben we geen tijd om daarbij stil te staan. Dat is ook beter zo, misschien. Wanneer je er continue bij stil zou staan zou die waardevolle tijd júist door je vingers glippen. Er zijn ook momenten, dat de tijd juist wèl tot ons doordringt. Dan staan we erbij stil. En dán, wanneer we niet rennen of vliegen, bezig zijn en dóen, juist dan verwordt die tijd tot een moeilijk te bevatten begrip. Hoeveel tijd heeft een mens, om te genieten van alles dat dierbaar is om hem of haar heen? Men zegt wel eens dat oneindigheid een nauwelijks te bevatten begrip is, maar eindigheid vind ik eigenlijk zo vreselijk veel moeilijker. Wat begeurt er dán?

Wanneer ik denk aan de eindigheid van degenen van wie ik hou begin ik als vanzelf te huilen; alleen al de gedáchte aan dat verlies maakt me verdrietig. Gelukkig, ik prijs mezelf 1.000 maal gelukkig, dat dit verdriet voor mij op dit moment ver weg is. Voor iemand in mijn nabijheid is het dichtbij en ik sta even stil.. Maar ík hoef niet te huilen, want voor mij zijn het slechts gedachten, nu. Gedachten die ik niet toe hoef te laten, wanneer ik ze niet wil. Ze zijn er nu wel, in mijn hoofd. Naar de voorgrond gedrongen. Maar beter dan ze die nare filmpjs af te laten spelen voor mijn geeste-oog kan ik genieten van al dat ik heb.

En dat is veel.

7 Responses to “Tijd”

 1. gieling Says:

  (met hier bij mij zeer toepasselijk Leonard Cohen op de achtergrond) Wat mooi geschreven!

 2. Carrie Says:

  Je weet wat we vroeger tegen je zeiden, als schrijfster of als journalist zou je het niet slecht doen.
  Je weet vaak een gevoelige snaar te raken.
  Of ben ik bevoorrecht?

  Veel liefs, mamsl-)

 3. B.A.R.T. Says:

  idd. jezelf gelukkig prijzen met wat je hebt is vaak de conclusie trekken dat het behoorlijk wat is. Het gemis van een gedeelte kan hard aankomen maar sterkt je natuurlijk ook bij het her- en extra opbouwen van nieuwe zaken.

 4. Jackie Says:

  Wat heb je dit mooi omschreven!!

 5. janneman Says:

  wijs en o zo waar.

 6. Sjoerd Says:

  Mooi gezegd :)

 7. Annibal Says:

  @ Gieling: Thnx :-)
  @ Mama: Ziou het ook best leuk vinden, maar het is zó moeilijk daar werk in te vinden.. Maarja, wie weet! En voorlopig beleef ik er vooral plezier aan :) Liefs!

  @ B.A.R.T.: Zo is dat. En daar ben ik het zeker ook wel mee eens, maar toch is het alsof je er een stukje van jezelf voor moet laten sterven..

  @ Jackie: Dank je wel :-) *bloost*

  @ Janneman: You know it..

  @ Sjoerd: (K)

Leave a Reply

?>