Toch niet..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Uiteindelijk móet je soms wel onderkennen dat er af en toe grenzen zijn aan je mogelijkheden, tijd en middelen. Zo zóuden we over een paar weken héél relaxed een ultiem goedkope herfstvakantie door kunnen brengen in een briljant huis mèt zwembad in Zuid-Frankrijk. Paul's ouders zullen daar een maand op het huis van vrienden passen en wij waren uitgenodigd hier een weekje van mee te genieten. De zin was er, met enig geschraap viel het geld ook nog wel bij elkaar te sprokkelen (ondanks de huidige ultieme blut-heid onzerzijds), maar wanneer we erbij na gingen denken dat

- we nèt terug zijn van onze laatste vakantie,
- we dus éigenlijk geen geld hebben,
- we stiekum ook al niet bijzonder zitten te wachten op wéér een lange autorit (nog een paar uur verder dan onze huwelijksreis en het vliegtuig is geen geweldige optie),
- we bovendien al bijna anderhalf jaar in dit huis wonen maar nooit de tijd hebben gehad om dozen uit te pakken (er staan er nog zéker een stuk of 20 :-() en spullen uit te zoeken,

leek een eventuele betere besteding voor onze komende herfstvakantie meer dan duidelijk. Bovendien worden we er allebei al heel lang gek van dat we geen kledingkast hebben (kattenharen all over the place!) en is het met 3 katten absoluut geen geweldig plan een kamer te hebben die zó vol staat dat je 'm niet schoon kunt houden.

En die vrienden van Paul's ouders kunnen we ook altijd zèlf nog eens op gaan zoeken..

Maar dat schone, opgeruimde en georganiseerde huis, inclusief kledingkast en (hopelijk) nog wat andere afgemaakte klusjes, dáár hebben we nu allebei ineens bijzonder veel zin in! Yay!

6 Responses to “Toch niet..”

 1. Erica Says:

  Het is zeker een leuke herfstvakantie besteding zo ff heen en weer naar Frankrijk, maar je huis opruimen en dingen uitpakken is wellicht een wat praktischere oplossing. Als je nou het hele jaar nou nog niet was weggeweest dan zou ik zeggen ja maar na de honeymoon en lowlands is een weekje thuis ook best aangenaam…
  Op naar de klusjes!

 2. Carrie Says:

  Goeie beslissing denk ik.
  Je hebt een oud autootje, gun die ook even rust.
  Je hebt zonder panne al die kilometer gereden maak hem nou niet overspannen.
  Misschien al een leuk idee voor volgend jaar, hoeven jullie ook niet meer naar een bestemming te zoeken.
  Heeft misschien ook z’n voordelen.

  Veel liefs, mamsl-)

 3. gieling Says:

  als je je bedenkt, toch maar het vliegtuig pakken, hoor. transavia heeft tegenwoordig retourtjes waar je het met de auto niet mee redt. ik was er 2 mnd geleden en eigenlijk (m’n voetbalhobby verhindert veel) zou ik het liefst morgen weer die richting opgaan. twijfel zaaien is inderdaad en tweede hobby van me :)

 4. Pa Says:

  Snap heel goed waarom en waardoor dit een moeilijke beslissing was.
  In ieder geval hebben jullie echt een fijne zomer gehad.
  Het besluit vind ik gewoon verstandig:
  “Op is op” en lekker je rommel opruimen, kan je vaak heel erg van genieten.
  Als je bezig bent, maar zeker als de klus geklaard is.

 5. Annibal Says:

  @ Erica: Zeker weten, maar het is zo veel gedoe joh! voor dat één weekje vakantie moeten we dus mooi wel 12 uur héén en 12 uur terug rijden.. En daar heb ik eigenlijk gewoon niet heel veel zin in! Nou, dat is nu pcies wat wij ook dachten: we zijn net terug! Haha, mee eens!

  @ Mama: Denk ik ook :-) En buiten het auto’tje om: het zou zó fijn zijn als we weer eens ff een beetje verder kwamen met het huis.. Liefs!

  @ Gieling: Haha, nou, je moet van goede huize doen om een eenmaal vastbesloten Annibal van haar geloof af te doen vallen hoor ;-) Je opmerking is mij niet vreemd; sterker nog: Transavia was wat ons betreft een betere optie als de auto met een stuk minder reistijd én minder kosten als de auto over het totale stuk, maar daar zat één cruciaal nadeel aan: het betreffende huis is ECHT in the middle of nowhere, en omdat we dan met z’n vijven zouden zijn (de zus van Paul zou ook komen) was het onmogelijk ons met z’n vijven in dat éne, miniscule daar aanwezige auto’tje te verplaatsen naar léuke doe-dingen.. En geld om een auto te huren ofzo.. Hebben we op dit moment dus niet ;-) Maar niet gevreesd, want treuren doen we niet. Volgend jaar weer nieuwe kansen!

  Papa: Daar ben ik het helemaal mee eens; ik zou zó graag weer eens écht wat tijd in het huis willen steken en dus écht verder komen, ipv ‘dweilen met de kraan open’.. Maar dat zal nu wel goed komen! L.y.!

 6. Vedat Says:

  Inderdaad, Annibal, het leven bestaat uit het maken van keuzes. Maar ken je de leuze: “Waar zouden we zijn zonder de trein.”

Leave a Reply

?>