Boodschappen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Ik ben een luie aap en dat is te merken in (o.a.) mijn boodschappen-doe-gedrag. Ik doe het liefst boodschappen op een ongehoorde tijd/dag (in mijn geval dus de zondag) en omdat er bij ons in de buurt alleen maar Albert Heijns open zijn op de zondag is dat dus de winkel waar ik het meest kom. We proberen tegenwoordig de weekboodschappen in één keer te halen (om te voorkomen dat we élke dag met de verleidingen die de supermarkt rijk is worden geconfronteerd) en dan vinden wij onszelf eigenlijk al heel wat. Maarja, tóen kwamen we eervorige week op de markt, om pluis voor mijn paarse Lowlands-rugzak te halen. En toen we daar ook nog wat vis kochten en de prijs hoorden, voelden wij ons best een beetje stom, met dat ge-Albert. Vervolgens kwam ik vanavond in de Jumbo om weekboodschappen te doen (dit weekend hebben we hier geen tijd voor) en toen ik met een ruim twee keer zo vol gestampte kar als bij de AH slechts 17 euro meer moest afrekenen als bij de Albert, voelde ik me nóg stommer. Wat is die Albert Heijn eigenlijk duur, zeg! Misschien toch eens tijd om ons boodschappen-doe-gedrag onder de loep te nemen, want volgens mij geven we daar vééls te veel geld aan uit. Het maar-daar-heb-ik-geen-tijd-voor-excuus dat ik altijd had (en dat zéker ook een deel van het probleem vormde) gaat nu, met mijn 32-urige werkweek niet langer op. Ik zal nog steeds geen rondjes Den Haag rijden om bij de Aldi dit, bij de Lidl dat, op de markt zus en in de Jumbo zo te halen.. Maar door simpelweg de AH wat meer te mijden moet het volgens mij ook al een veel leuker prijskaartje opleveren!

************

Over boodschappen gesproken: vandaag had ik, vóór het feestje van de kassabon losbarstte, éérst nog een speurtocht* in de Jumbo. Ik liep met mijn gigantische waslijst en mijn kar door de benedenverdieping** van de winkel en probeerde bij elkaar te scharrelen wat ik nodig had (zonder er boven achter te moeten komen dat ik beneden nog allerlei zaken vergeten was). Tot nu toe leek het goed te gaan; toen ik bij de groente-afdeling aankwam aan het einde van de verdieping had ik al bijna de helft van mijn lijstje binnen. Ik zette mijn kar neer langs de druiven om even rond te kijken op de groente-afdeling, zocht een mooie zak aardappelen uit, draaide me om.. En zag alleen nog wat eenzame waaibosjes rondhangen op de plek waar mijn kar zich het laats bevond. Hum. Onzeker keek ik om me heen. Ik hád 'm daro toch neergezet? Toch? Een blik om me heen bevestigde dit: hij stond ook niet ergens ánders waar ik zonet nog was geweest. Nouja, wellicht had iemand 'm verplaatst die vond dat 'ie in de weg stond, ofzo. "Ralph Imbar is toch overleden?" flitste het nog even door mijn hoofd. Na steeds grotere rondjes te hebben gelopen was ik er definitief over uit: mijn kar was echt héél erg weg. Ik wist ondertussen dus wel van dat wegtoveren, maar dít was belachelijk! En irritant ook, want ik was dus al halverwege. Bovendien had ik nu geen boodschappentassen én geen muntje voor een nieuw karretje meer. Verdorie! Het móest iemand zijn geweest die de verkeerde kar had gepakt, maar ik wachtte al een behoorlijke tijd en er was nog niemand teruggekomen met míjn kar. Die persoon zou dan toch ook zíjn kar kwijt zijn?

Na nóg meer rondjes lopen was ik mijn schaamte voorbij en móest ik gewoon het jongetje van de groente aanspreken. Natuurlijk had hij 'm ook niet verplaatst (jammer, want hij was mooi wèl de druiven aan het vullen) en hij begon om zich heen te kijken. De oudere heer, die naast ons stond toen ik het jongetje van de groente vroeg of híj misschien een kar verplaatst had, was zo vriendelijk om ons mee te helpen met zoeken. Dat iemand de verkeerde kar mee had genomen waren we het al snel over eens, maar nu? Ondertussen vond die ene, eenzame kar, die er al sinds het begin van mijn speurtocht stond, ook zijn baasje terug. Helaas. De mevrouw die het karretje pakte voelde ondertussen mijn priemende blik en keek me aan. Vlug keek ze opzij en liep door. De oudere meneer die mij hielp met zoeken, kreeg na een tijdje een ingeving: "Oh! Maar degene die jóuw kar mee heeft genomen is er vast mee naar boven gegaan, dus dan staat 'ie vast bovenaan de roltrap!" en na nog maar een héél klein beetje onderzoek bleek, dat die meneer gelijk had. Hoera! Wel jammer, dat de mevrouw in kwestie (ik weet zéker dat zij het was) niet even gezegd heeft dat zij 'm mee had genomen toen ze haar arme, eenzame kar kwam halen. Ik weet dat ze ons heeft zien zoeken en het had 3 mensen een hoop tijd gescheeld als ze even haar pruimige mondje open had getrokken. Buh!

Bijkomend nadeel was nu, dat ik nog allerlei dingen van beneden moest hebben, terwijl mijn kar boven stond en niet meer naar beneden kon. Zucht. Na een paar keer heen en weer te hebben gelopen, keek ik op mijn lijstje. Ik had beneden uitsluitend de champignons nog niet kunnen vinden. Ik verplaatste wat dingen in mijn kar, en… Kwam vervolgens, bovenop het bier, een bakje champignons tegen. Ik keek nog eens op mijn lijstje. Ik had de champignons nog niet doorgestreept, dus dat was ik écht niet zelf geweest. Dat was dan toch weer aardig van die mevrouw. "Ik hoop dat ze vanavond dit essentiële onderdeel van haar gerecht mist!" dacht ik nog even gemeen en trok nog wat vleesjes uit het schap. Ik was nu wel behoorlijk klaar met die boodschappen..

*: Vedat, ik hóef me helemaal niet op te geven voor een moord-mysterie-spel, ik vermaak me in de supermarkt al meer dan genoeg ;-)
**: De Jumbo bij mijn werk heeft twee verdiepingen, onderling met elkaar verbonden door een soort roltrap zonder treden, waar je met je karretje op kan), zodat je wel eens héél erg pech kan hebben als bij de kassa blijkt dat je de melk of je krat bier bent vergeten (je kunt namelijk niet meer met je kar terug naar beneden).

7 Responses to “Boodschappen”

 1. gieling Says:

  jemig, dit is je reinste supermarktterrorisme hahahaha! als man (die zich nooit in een supermarkt vertoont) zou ik best eens al die nijdige, wraakzuchtige vrouwtjes willen aanschouwen. Annibal voorop! ;)
  (mooi sfeerverslag lowlands, by the way)

 2. Carrie Says:

  Mooi verslag, zie je daar in de jumbo al struinen.
  Je zal er wel nooit aan wennen denk ik, je wagentje meenemen en dan langs alles gaan, dat kan je ook een hoop tijd schelen.

  Veel liefs, mamsl-)

 3. Michel Says:

  Ik heb al eens wat negatief over de Jumbo geschreven op mijn log (kreeg er zelfs commentaar op van het personeel!), maar in feite is het natuurlijk gewoon een topsupermarkt.

 4. Vedat Says:

  Je maakt inderdaad wel wat mee in de supermarkt. Maar wat een geluk, dat je jouw tas niet aan dat wagentje had hangen.

 5. Sjoerd Says:

  Ha wat raar dat je niet meer naar beneden kan! Heeft dat nut?

  Maar eind goed al goed ;-)

 6. Nienke Says:

  Wel een ingewikkeld systeem, zo met een roltrap/band in de supermarkt (inderdaad, je zou maar eens iets vergeten zijn van de benedenverdieping, wat ook nog eens in een uithoek ligt). Maar goed, jij was dus goed bezig en al over de helft. ;-) Waarom dat mens (sorry) dan niet even toegeeft dat zij het karretje van een ander per ongeluk ontvoerd heeft, dat snap ik echt even niet. Alsof jij haar middenin die winkel verrot zou gaan schelden daarom (nouja, je zou het op een bepaald punt best gewild hebben denk ik ;-),maar het DOEN is dan altijd nog een tweede). Karretje maar niet meer uit het oog verliezen, dan ;-)

 7. Annibal Says:

  @ Gieling: Haha, nou, ik qweet niet of je dat écht wil zien hoor ;-) (En thnx!)

  @ Mama: Tja, het was inderdaad vast een heel grappig gezicht.. Mjah, maar ik vind van niet! Ik ben veel wendbaarder zónder karretje, als je gewoon je karretje ergens neerzet en er telkens terugkomt en je volle armen erin leegstort kun je veel harder rennen! ;-) En trouwens, ik hád mijn karretje continue bij me, maar bij de groente was het zo druk dat ik ‘m opzij had gezet voor even. L.y.!

  @ Michel: Hehe, dat heb ik gezien id.. Wat mij betreft geen nare woorden over Jumbo-personeel, één van mijn lieve nichtjes werkt er! En het is idd best een goeie supermarkt, vind het erg prettig dat dit nog 1 van die weinigen is met een echte eigen slagerij enzo..

  @ Vedat: Mijn tas met portemonnee laat ik nooit onbeheerd achter, al zaten mijn boodschappentasjes wel in het wagentje..

  @ Sjoerd: Nee, heeft geen nut.. Behalve dan dat ze op deze manier wel een hele mooie grote en ruime supermarkt hebben kunnen maken :-)
  @ Nien: Klopt, maar als je het weet is het prima te doen, an sich ;)
  JA! Nou, dát was dus ook waarom ik nog het pissigst was, dat dat stomme wijf niet gewoon ff zei dat ze ‘m per ongeluk mee had genomen, dat had 3 mensen zéker 10 minuten tijd gescheeld! Ik hoop maar dat ze haar champignons héél erg gemist heeft (woehoe, ik ben wel héél eng natuurlijk, met zulke gedachten ;-) ). En nee, ik was zéker niet gaan schelden, daar ben ik uiteindelijk toch altijd een te truttig meisje voor.. ;) Hehe, of er gewoon 220 op zetten als ik ff wegloop ;-)

Leave a Reply

?>