Neef

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Vanmorgen, net uit bed, de ogen nog gezwollen van het net wakker worden, opende ik op mijn gemakje mijn mail. Er was een mailtje van de vrouw van mijn neef/beste vriend Marco. "Leuk, een mailtje van Adita!" dacht ik nog en begon blij met lezen. Maar het was helemaal geen leuk mailtje: er stond in dat Marco gisteren was opgenomen in het ziekenhuis, vanwege een longontsteking met daarbij nog een zware keelontsteking. Een paar sms-jes later wist ik, dat het ondertussen alweer wat beter ging met hem en dat het om half 4 bezoek-uur was. Mijn vrije dag op woensdag bleek vandaag dus dúbbel goed uit te pakken: ik kon meteen bij hem op bezoek.

In de middag kwam ik zijn kamer op gelopen en daar zat hij, op zijn bed, een beetje te zappen op zijn (flatscreen) TV. "Ik heb het getroffen he?" zei hij nog, gebarend naar zijn riante éénpersoons-kamer. De afdeling werd op dit moment verbouwd en dit was de eerste kamer die af was. "Waarschijnlijk het prototype, ofzo." Gelukkig, hij was alweer flink richting de oude. Geen enge slangetjes, naaldjes of wat ook, gewoon Marco. Maar dan op een ziekenhuisbed. Ruim anderhalf uur kletsten we bij over van alles en nog wat, lachten we om onze eigen flauwe humor (verder was er niemand, dus dat kwam mooi uit ;-)) en waren we gewoon blij om elkaar weer te zien. Hij mag waarschijnlijk morgen alweer naar huis, gelukkig. Ik ben dus wel weer gerustgesteld. Maar het blijft een raar iets, om te bemerken hoe snel iemand zomaar in het ziekenhuis kan belanden..

8 Responses to “Neef”

 1. Carrie Says:

  Het is effe schrikken als je het hoort, maar gelukkig mag hij morgen misschien naar huis en gaat het beter met hem.
  We wensen hem uiteraard beterschap.
  Fijn dat de oppas ook geregelt is voor Lowlands.

  Veel liefs, mamsl-)

 2. Erica Says:

  Nou dat is zeker ff schrikken!!
  Gelukkig gaat het al weer snel beter met hem…
  En lekker zo luxe kamer… Dan verzacht de pijn vast.. :-P Hopelijk mag tie vandaag weer naar huis.
  Knuffel! Xx.

 3. Kell Says:

  Jeetje, ja. Dat is even vervelend nieuws, wel fijn dat je meteen langs kon komen en dat het inmiddels al weer wat beter gaat. Sterkte! Kus!

 4. B.A.R.T. Says:

  Hopen op een spoedig herstel, maar met een vriendin als jou die direct op de stoep kon staan is natuurlijk het beste pil die een patient kan krijgen ;)

 5. Vedat Says:

  Het kan zo maar gebeuren, Annibal. Van het ene op het andere moment kan je leven veranderen.

 6. gieling Says:

  goed dat het weer beter gaat. en inderdaad… er hoeft bijvoorbeeld maar 1 verkeerd vaatje ergens binnenin te springen en we veranderen in een hoopje ellende. het voordeel van een ziekenhuisbezoek is dat je eenmaal weer buiten het kunt uitjuichen dat je zelf nog springlevend en gezond bent…

 7. Martine Says:

  Goh, ja, dat zet je wel aan het denken ja. Maar wat fijn dat het de goede kant met hem op gaat!

 8. nelis Says:

  blij dat ze eroptijd bij waren, ik weet uit persoonlijke ervaring hoe longonsteking kan zijn..
  blij voor jou :) kus!

Leave a Reply

?>