Zoekt.. En gij zult vinden?

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Het lukt me nog niet zo om mijn draai te vinden. Als ik iets aan het doen ben is dat ene dat ik níet aan het doen ben altijd leuker, ik raak snel afgeleid, het kost veel moeite me ergens op te concentreren (met name op mijn werk) en ik voel me moe. En ik ben niet de enige: ook Paul worstelt hier al twee dagen mee.

Ik weet ook wel waar het allemaal vandaan komt; die meer-dan-gemiddelde tegenzin om weer te gaan werken na de vakantie, die opstartproblemen, die vermoeidheid.. Normaalgesproken kunnen we een vakantie lang ons eigen ritme aanhouden, onze eigen dingetjes doen, bijkomen van alles. Nu hebben we een shitload aan emoties over ons heen gekregen, er in één klap een vreselijke hoeveelheid energie doorheen gejaagd en veels te veel te doen gehad voor 3 weken tijd. De eerste dagen eiste het regelen van de laatste dingetjes al onze aandacht en energie op, toen was Onze Grote Dag aangebroken, vervolgens hadden we nog 2 dagen om onze vakantiespullen in te pakken, te genieten van alle leuke cadeau's, kaarten, stukjes in het gastenboek etc., de eerste foto's te bekijken en moesten we ook nog naar een familie-barbeque. Daarna leefden we ons anderhalve week uit in het buitenland, om vervolgens nog maar 4 kleine dagen te hebben om ál die dingen, waar we de weken ervoor niet aan toe gekomen waren te doen (én uit te rusten van de reis terug, én te huishouden, én uit te pakken, én te wassen, én.. Nouja, you get the point) . Tja, en daarvoor waren die vier dagen gewoon veels te kort, zodat er een gevoel van gemis ontstond. Het waren briljante dagen en ik had het niet anders willen hebben, maar ik denk dat wij nu iets ervaren, dat wel iets wegheeft van een kater: 3 weken lang woon je op een andere planeet; begeef je je in een rose wolk met gouden randen. Dan, nog voordat je tijd hebt gehad de rose wolk écht goed te bekijken, zak je erdoorheen en beland je in je bureaustoel op je werk. De overgang is te groot, dus doet hij extra pijn.

Onze vakantie had niet beter kunnen zijn als dit, dat zou onmogelijk zijn.. Vandaar juist, dat ik er gráág wat meer van had gehad ;-)

Morgen pluk ik voor het aller-eerst de vruchten van mijn splinternieuwe 32-urige werkweek en ik hoop een beetje bij te kunnen trekken. Misschien dat ik morgen over het gevoel heen kan komen dat ik in mijn vrije tijd continue 5 kwartier in een uur probeer te proppen. Eens even écht, voor het eerst, in alle rust kijken naar alle mooie dingen die mensen op onze bruiloft voor ons op hebben geschreven. Op mijn gemak voelen, ruiken, kijken, spelen met de cadeau's die we hebben gekregen. Uitslapen, of op z'n minst rusten. En een beetje orde scheppen in de blije, maar vermoeiende chaos in mijn hoofd..

6 Responses to “Zoekt.. En gij zult vinden?”

 1. Carrie Says:

  Dat opstarten niet vlekkeloos verloopt is geen wonder.
  Geniet ervan dat je nooit meer langer als 2 dagen hoeft te werken.
  Onwennig tuurlijk maar al gauw weet je niet beter meer.
  Een tip probeer op de woensdag nou eens niet 5 kwartier in een uur te stoppen.

  Veel liefs, mamsl-)

 2. Erica Says:

  Ja kan me goed voorstellen dat die overgang van 3 drukke maar gezellig weken, naar het oude werkende leventje best groot is.
  Gelukkig ben je vandaag vrij!
  Probeer idd maar rustig aan te doen vandaag! Over 2 dagen werken is het weer weekend!
  Dikke knuff! X.

 3. nelis Says:

  als je dan na enkele zware weken in de betrekkelijke emotionele rust van je werk komt, dan krijg je pas de klap… hopelijk kun je vandaag lekker genieten van het weer, alles even op een rijtje zetten, heerlijk rustig :) dikke knuff!

 4. gieling Says:

  haal je plezier en kracht uit de verse herinnering. Hoeveel mensen komen niet eens aan de ervaring (=herinnering) toe. als ik er ook iets langer over nadenk, dan wordt dit rottige gevoel alleen maar erger als het strx 30 graden buiten is. moraal van dit verhaal: bedenk dat het altijd erger kan :)

 5. Jackie Says:

  Een flinke overgang dus. Maar vandaag kunnen genieten van je vrije dag?

 6. Annibal Says:

  @ Mama: Klopt ook wel, maar het is zo vervelend dat ik met mijn kop uit die rose wolk moet.. Heb geen zin om eruit te komen! Dát is inderdaad een grote troost, zeker na mijn eerste, héle fijne dagje! Haha, nee, dat is wel gelukt hoor :) L.y.!

  @ Erica: Nogal jah, ik wíl die rose wolk helemaal niet uit! ;-) Jaahh, dat maakte best een hoop goed, heerlijk zeg! Ik geloof dat die woensdag echt een supergoeie keuze is geweest! Kus!

  @ Nelis: Klopt, het was té leuk om niet in een gat te vallen, denk ik. Dat heeft gescheeld idd :) Erg fijn.. Kus!

  @ Gieling: Dát lukt me zeker wel.. Het is alleen zo moeilijk te combineren met geconcentreerd werken :P Haha, mooi gezegd :)
  @ Jackie: Nagal jah.. Maar dát zeker, maakt toch best een hoop goed hoor ;-)

Leave a Reply

?>