Een huwelijksreis

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (11)

Om een van-dag-tot-dag-verslag van onze vakantie moet je mij niet vragen. Met veel moeite kan ik meestal nog nèt oplepelen uit mijn geheugen wat ik gisteravond heb gegeten, maar veel verder dan dat gaat het niet. Dat kan soms wel eens lastig zijn; met name wanneer je een logje wil gaan schrijven over wat je allemaal hebt gedaan in Zwitserland is het moeilijk te weten waarmee en hoe je moet beginnen. Tuurlijk, ik kan prima opsommen wát we hebben gedaan.. Maar er ook echt een samenhangend verhaal van maken, tja..

Ik weet, dat we ergens in de eerste twee dagen voor het eerst zijn gaan wandelen. We pakten zo'n kabelbaan-gondel-dingetje naar een bergplateau bijna direct boven onze camping met een wandelkaartje onder onze arm en kwamen vervolgens per direct een tweetal belemmerende factoren tegen:

1. De op het kaartje aangegeven wandelroutes werden nergens met bordjes aangegeven, zodat je maar aan je water moest voelen waar je heen moest (tót je de route dan eindelijk gevonden had),
2. Van wandelen houden betekent niet automatisch dat wandelingen op ca. 1,5 kilometer hoogte met behoorlijk steil omhoog leidende paden én met flink warm weer ook daadwekelijk leuk zijn om te lopen.

Al snel weken we dus van de door ons gekozen wandelroute af en liepen ons eigen pad (hoera voor tomtom-achtige progjes voor wandelaars!) en spijt hiervan hebben we geen seconde gehad:

De dag daarna, of de dag dáárna, hebben we een autotocht gedaan over de Simplon-pas, een route door de bergen welke is aangelegd door Napoleon. Het was wat ondertussen iets afgekoeld, waardoor het goed toeven was in de auto én op de stoppunten:

Ergens in de dagen hierna namen we opnieuw een kabellift naar boven en wandelden een route op zo'n 2,5 kilometer hoogte in de Gemini-pas. Omdat dit boven de boomgrens is was het een behoorlijk vervreemdende wandeling; we voelden ons soms alsof we op de maan liepen en het was bijzonder om door de sneeuw te lopen terwijl de route vanaf de parkeerplaats naar de kabelbaan weer vreselijk heet was geweest:

Na deze wandeling beloonden we onze vermoeide spieren met een bezoek aan de weldadige thermaalbaden in het plaatsje Leukerbad, aan de voet van de Gemini-pas en dit bleek een schot in de roos: het heerlijk warme water in combinatie met de afgekoelde berglucht (het was ondertussen flink gaan regenen, hetgeen wij tijdens onze wandeling hoog boven het dal niet in de gaten hadden gehad) én een spectaculair uitzicht vanuit de buitenbaden gaven ons het meest gelukzalige gevoel van heel onze vakantie (en dát zegt iets!).

Zaterdag (Ha! Deze weet ik zeker! Harry Potterdag!) slenterden wij door het naburige stadje Sion, alwaar wij een oude burcht en het bijbehorende museum bezochten én, uiteraard, engelse boekwinkel Payot, alwaar er reeds een exemplaar van dat ene boek op mij lag te wachten. In Sion spotten wij trouwens ook nog een Bekende Nederlander, die klaarblijkelijk ook van zijn vakantie aan het genieten was en lekker aan het shoppen leek te zijn:

Nadat ik zondagmiddag de laatste bladzijde van mijn Harry Potterboek had omgeslagen stapten we in de auto en reden we naar de hoogste dam van de wereld: de Grande Dixence. Vanaf beneden gezien lijkt het niet al te bijzonder te zijn, maar eenmaal bovenop genoten we van een paar bijzondere uitzichten:

Maandag gooiden wij onze geplande laatste wandeling overboord wegens het onheilspellende weer en winkelden en wandelden wij in het plaatsje Brig. Dinsdag bezochten wij, nadat wij zo goed als wij konden onze spullen hadden ingepakt voor de thuisreis die de volgende ochtend aan zou vangen nog één keer de thermen in Leukerbad.

De terugreis verliep zéér voorspoedig en nu zijn we vooral aan het genieten van onze laatste vrije dagen!

Hieronder nog wat foto's om het plaatje compleet te maken:

Onze superstoere, nieuwe tent (let ook op onze nieuwe, van onze getuigen en ceremoniemeesters gekregen stoelen én het geweldige kleed, exact op maat voor de voortent)

Ook qua macro-fotografie kwam ik prima aan mijn trekken met de prachtige Alpenfauna

Een fontein in Sion

11 Responses to “Een huwelijksreis”

 1. Erica Says:

  Jemig wat een prachtige foto’s An!
  Jullie hebben het echt naar je zin gehad hé!
  De huwelijkscadeau’s waren ook erg naar de zin dus.
  Was Harry Potter leuk?
  Super vakantie dus… Fijn hoor.
  Dikke kus!

 2. Carrie Says:

  Wat een mooie foto’s, je zal er vast nog veel meer hebben denk ik.
  Kom ze van de week maar een keer laten zien aub

  Veel liefsa, mamsl-)

 3. nelis Says:

  wauw.. :) enne.. is sinterklaas niet een spanjaard? ;) kus!

 4. Nienke Says:

  Foto’s zeggen ook heel veel, hoor ;-) Mooie beelden! En even alle tijd voor elkaar – is ook weleens erg fijn, toch? ;-)
  Wat een giller dat jullie Sinterklaas nog tegenkwamen! ;-P

 5. Eve Says:

  Pff, het kost me even, maar ik ben helemaal bij gelezen. Wat een verhalen. Leuk hoor!

  PS., ik heb natuurlijk (je kent me) wel een dag tot dag verslag geschreven. Dus als je af moet kicken van het snellezen in Harry Potter, er ligt nog wat op je te wachten ;-)

 6. gieling Says:

  kom ik aan met mijn avontuurlijke wandeling door het amsterdamse bos… wat een prachtomgeving! de combinatie van het ongeorganiseerde en het pure avontuur spat van de pics. helemaal mijn invulling! en dan nog zo’n thermaalbad… ik zou bijna nog zelf ook gaan trouwen ;) (die stenen vogel deed me trouwens denken aan die beroemde bergburcht waar hitler verbleef. ben ff de naam kwijt)

 7. Bijzonder Says:

  Volgens mij hebben jullie enorm genoten. Precies zoals het hoort! En hoeveel echtparen kunnen zeggen dat ze in de Witte Broodsweken op sneeuw hebben gelopen? Gaaf! ;)

 8. Annibal Says:

  @ Erica: Dank je :) En jaaahh, het was allemaal zó goed dat het nu echt pijn doet om afscheid te nemen van onze vakantie hoor :-( Maar ach, het hoort erbij he? En HP was best te genieten, maar was uiteindelijk toch iets minder.. Nouja, de spanning was er eerder af als ik dacht, zeg maar.. Maar evengoed leuk! Kus!

  @ Mama: Jawel, maar die moet ik nog uitzoeken en bewerken enzo :) Komt goed! l.y.

  @ Nelis: Haha, yup, maar volgens mij was hij óók op vakantie, kijk maar.. Hij was aan het winkelen, want hij had een tasje vast :) Kus!

  @ Nien: Haha, dat klopt idd :) Nou, zeker weten, het doet echt pijn dat het nu voorbij is hoor.. Haha, goed he? Vond het echt zó cool dat ik het niet kon laten om als een roddelblad-fotograaf een paar snapshots van hem te nemen ;-)
  @ Eve: Haha, ja, daar ben ik goed in he? ;-) En aan je verslag was ik al wel begonnen, maar moest weg en ben er nog niet weer toe gekomen.. Maar ik ga ‘m z’ker uitlezen, ik vind het altijd zo gaaf dat jij dat zo goed onthoudt :)

  @ Gieling: Haha, nouja, ik moet zeggen dat een ‘gewone, simpele’ wandeling mij soms evenveel gelukzaligheid kan bezorgen als een hele vakantie, als je maar weet te genieten en je bewust bent van je gevoel en je omgeving :) Evengoed leuk om te horen ;) Oh, en die burcht, damn, ik weet welke je bedoelt.. Die met die kamer voor alle urnen enzo?

  @ Bijzonder: Zeker weten! Haha, klopt, gaaf he? Was wel heel BIJZONDER inderdaad :-)

 9. B.A.R.T. Says:

  geweldige pics en toch nog een compleet verhaal hoor!
  Tja, en na ontspanning komt het werk weer… da’s minder leuk, maar ik hoop toch dat je het naar je zin hebt gehad. COllega’s vertellen over alle belevenissen is en blijft ook leuk, toch?

 10. Martine Says:

  Allemachtig. Ik heb met ingehouden adem en met kippenvel jullie foto’s zitten te bekijken. Unbelievable. Wat mooi. Ik realiseer me weer even hoe graag ik bergen wil zien. Wat indrukwekkend. Zucht.

  Liefs, een met stomheid geslagen Tiene.

 11. Huwelijksreizen Says:

  Prachtige foto’s en een leuk verhaal! De macro foto’s zijn werkelijk schitterend! Bedankt voor het delen van de ervaringen .

Leave a Reply

?>