Goed advies

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (11)

Van het weekend zaten wij met onze vrienden Maaike en Mark te dineren in eetcafé de Babbelen, toen het feit dat ik straks minder zal gaan werken ter sprake kwam. "Weet je al welke dag je gaat nemen?" vroeg Maaike. Blij vertelde ik, dat ik in principe de maandag ga nemen, tenzij er niemand ADV heeft op de vrijdag (de vaste ADV-dag bij ons op kantoor, die om tourbeurten ingepland wordt). In dat geval zou ik de vrijdag nemen. Dit zou dus inhouden, dat ik twéé lange weekenden in de maand zou hebben. "Cool he?" riep ik nog. Maar Maaike en Mark vroegen, of ik er niet aan had gedacht de woensdag te nemen als vaste dag. Het breekt je week (je hoeft nóóit meer als twee dagen achter elkaar te werken) én je hebt meer regelmaat. Ik had het wel even vluchtig overwogen, gaf ik toe. Maar mijn weekend verlengen had zo oneindig veel léuker geklonken; het voelde gewoon vele malen aantrekkelijker. Maaike, zèlf een ervaringsdeskundige als het om overspannen raken gaat én al een tijd happy met haar 32-urige werkweek, zei dat zij tijdens haar overspannen-heid van de arts aangeraden had gekregen juist die woensdag als vaste vrije dag te nemen. Voorheen had zij altijd de vrijdag, maar sinds zij overspannen is geweest is zij inderdaad overgestapt naar de woensdag.

Het gesprek eindigde in een unaniem "Maar och, jij komt toch uit een full-time-situatie, dus dan maakt het allemaal wat minder uit." en daarmee leek de kous af. Maar het had wel radartjes aan het draaien gezet, in mijn hoofd. Woensdag vrij, hmmm.. Toen vandaag vervolgens mijn ziekte-begeleidster belde voor een eindgesprek en ook zíj begon over de woensdag, ging er definitief een lampje bij me branden. Vertwijfeld legde ik het voor aan mijn baas. We spraken er even over en hij zei me, dat ook hij hier al aan had zitten denken. Ik mocht het anders wel even proberen met die maandag en vrijdag, een maandje ofzo. Vertwijfeld keek ik hem aan. Maaike's woorden galmden door mijn hoofd. "Nooit meer meer als twee dagen achter elkaar werken"… 

"Doe maar de woensdag." zei ik tegen mijn baas. Ik had mijn besluit genomen. Ik moest even van mijn lange weekenden af stappen, maar ik denk de juiste keuze te hebben gemaakt. En mijn baas is in elk geval flexibel, heeft hij me op het hart gedrukt. Als het een keer beter uitkomt op een ander dagje mag ik gerust ruilen. En die ADV-dagen.. Die mag ik houden, dus eens in de zoveel tijd mag ik nog steeds van mijn vrije vrijdagje proeven! :-D

11 Responses to “Goed advies”

 1. Carrie Says:

  Zo fijn dat is ook weer geregeld, we zijn blij voor je.
  Nu ik zo nadenk hebben de meeste vrouwen die ik ken op woensdag hun vrije dag. Het breekt zeker de week, dus probeer het uit je kan altijd nog veranderen als het voor jou niet werkt.

  Veel liefs, mams l-)

 2. Vedat Says:

  Een heel goed besluit, Annibal. Ik ben het helemaal met Maaike en jouw baas eens.

 3. Jeff Says:

  Join the club, darling… VOOR Casema was ik eens in de twee weken op woensdag vrij, NA Casema ben ik zelfs elke week op woensdag vrij… Erg lekker, hoor! Op maandagen en vrijdagen zijn de meeste ‘yuppen’ vrij, dus dan is het toch niet leuk de deur uit gaan, joh, met al die galbakken die voor je voeten lopen… En op woensdagen heb je alleen te maken met ‘ouderende ouders’ en ach, die komen toch niet zo vaak op de plekken waar WIJ willen zijn ;-) PERFECT DUS! Jammer alleen dat het ook weer geld kost, maja, je kan niet EN EN hebben, **grin**

 4. Erica Says:

  Goed plan zeg!!
  Normaal denk je idd als eerste aan de maandag of vrijdag om je weekend te verlengen, maar dit is ook een strak plan.
  Dat gaat ‘m helemaal worden voor je…
  Liefs!

 5. Martine Says:

  Goed besluit! Ik heb dat ook een tijdje gedaan toen ik er ‘even doorheen’ zat en het beviel me altijd uitstekend. Ik hoop dat jij er ook tevreden mee gaat zijn! Liefs, Tiene.

 6. Mieke Says:

  Goed zeg!!

 7. nelis Says:

  :) goedzo! mijn zus had woensdags ook vrij, beviel haar zeer goed! Hopelijk jou ook. Kus!

 8. Janneman Says:

  Het breekt lekker de week.

 9. Annibal Says:

  @ Mama: Klopt inderdaad, ik had er nog niet op die manier over nagedacht, maar het schijnt überprettig te zijn. Doen dus! Liefs en tot morgen.. X

  @ Vedat: Ik ook :-)
  @ Jeff: Oh! Maar dán moeten we maar gewoon eens een keer saampjes gaan lunchen ofzo.. Kunnen we, als je zin hebt om naar Den Haag te komen, misschien meteen even de bio-markt afstruinen bij de Grote Kerk, die altijd op woensdag is. Hebben ze héle lekkere munt voor in de thee :-D Maar meld het gerust als je niet wil.. En verder heb je natuurlijk gewoon gelijk! Ben heel blij met mijn besluit! Knus!

  @ Erica: Klopt, dat was ook mijn insteek inderdaad.. Maar woensdag.. Waarom eigenlijk niet? Geweldig! Knuff!

  @ Martine: Dat gaat volgens mij heel erg goedkomen, dank je wel :) Grappige is dat ik, nu ik voor de woensdag heb gekozen, ineens uit alle mogelijke hoeken succes-stories m.b.t. die woensdag hoor. Leuk!! Liefs terug!

  @ Mieke: :-D
  @ Nelis: Ooohh, kijk aan :) Volgens mij doe ik het best goed dan :D Kus!

  @ Janneman: Zekers, volgens mij is dat heel fijn. Weet jij al wat je met je werk wil?

 10. meme Says:

  hee heb ik ook een tijdje gedaan inderdaad, de woensdag vrij. Is best heel lekker het breekt inderdaad de week! twee dagen werken, dagje vrij, twee dagen werken, twee dagen vrij!! Maar ik ben toch meer van de lange weekenden, en ik vind donderdag gewoon een hele leuke avond om de stad in te gaan (grote markt). dus ik ben toch maar weer geswitched naar de vrijdag. en 3 dagen weekend is ook wel heul lekker :).

  tot snel popje

  kus

 11. Jackie Says:

  Woensdag is een prima dag om vrij te hebben hoor.

Leave a Reply

?>