Afsluiten

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (12)

Geduldigheid is een eigenschap, waarin ik niet al te overvloedig ben bedeeld. Ik doe alles snel en ik wíl dus ook alles snel. Nummer één in mijn irritatie-top10 is dan ook 'slome mensen' en als je mij écht over de zeik wil hebben, moet je me ergens véél langer voor laten wachten dan nodig is. Helaas zijn er ook situaties waarin ik geen andere mogelijkheid heb dan toch te wachten en, hoewel dit voor mij bijzonder frustrerend is, is dit voor mij vaak ook een gedwongen lesje nederigheid dat ik soms best wel eens verdien. Vergeet nooit het verschil tussen belangrijke dingen en bijzaken..

Op twee weken na een half jaar geleden werd ik aangereden. Op twee weken na een half jaar geleden werd ik volledig uitgekafferd en uitgemaakt voor leugenaar door degene die mij aanreed. Mijn broertje, die bij mij in de auto zat, was al geen ander lot beschoren: ook hem werd toegesnauwd dat hij niet mocht liegen. Iets dat wèl sterk in mij vertegenwoordigd is, is een rechtvaardigheidsdrang en ik heb dan ook een half jaar lang (minus twee weken) vreselijk ingezeten over dit hele gebeuren. Ik kreeg het namelijk niet voor elkaar te bewijzen dat ik geen leugenaar ben. Gelukkig is model Annibal 1.0 tevens uitgerust met een flinke dosis doorzettingsvermogen en doormiddel van het ophangen van advertenties vond ik een getuige. En vandaag, dan eindelijk, na op-twee-weken-na-een-half-jaar, volgde het verlossende woord: ik word in het gelijk gesteld en ik krijg mijn schade betaald. Inclusief de wettelijke rente en de kosten die ik heb gemaakt voor het bewijzen van mijn zaak. Het geld is prettig, de wetenschap dat mijn auto góed gerepareerd kan worden (i.p.v. enig oplapwerk zodat 'ie met een beetje geluk nog een jaartje meekan) is geweldig. Maar de daadwerkelijke voldoening komt voort uit iets anders. Het gevoel van overwinning volgt uit de absolute zekerheid, dat niemand ooit aan mijn verhaal zal kunnen twijfelen. Dat ik volkomen onterecht lamgeblèrd ben, dat het nergens op sloeg mij en mijn broertje voor leugenaars uit te maken. Haar straf is, dat ik mijn geld heb, en dat zij nog een jaartje of 5 langer bij Rialto* rond mag blijven hangen…

Bij thuiskomst wachtte mij nog een verassing: er lag een brief in de bus. Begin maart schreef ik, in navolging van Kelly, een brief aan een gedetineerde in Amerika. Lang was het stil en ik stond net op het punt nog een korte brief te schrijven om te vragen of mijn eerste brief wel was aangekomen.. Maar dit is niet meer nodig. Juist vandaag ontving ik het langverwachte antwoord, alsof de kosmos (of wie hier dan ook over gaat) besloot dat vandaag de dag was dat mijn open eindes een passende afsluiting zouden krijgen.

Maar alas, ook in mijn geweldige, blije bui wachtte mij een lesje nederigheid: zojuist ontving ik bericht dat na een lang, vreselijk en pijnlijk ziekbed de vader van mijn tante is overleden. De afsluiting van niet minder als een leven komt juist vandáág op mijn pad en wat de kosmos (of wie hier eventueel dan ook over zou gaan) me hiermee wil zeggen, daar ben ik nog niet helemaal uit. Het enige dat ik weet, is dat ik meeleef met mijn lieve familieleden, terwijl ik tegelijkertijd mijn vele zegeningen tel..

*: Rialto is een verzekeringsmaatschappij voor zgn. 'zware risico's', hetgeen je in normaal nederlands 'mensen die geen enkele andere verzekeraar nog wil hebben' kunt noemen. Rialto accepteert deze mensen wèl.. Maar natuurlijk wel met een bijbehorend prijskaartje.
N.B.: De tekening is van één van mijn favoriete kunstenaars Brian Froud.

12 Responses to “Afsluiten”

 1. nelis Says:

  wat een mooi blogje annibal.. en dankjewel voor je ontzettend lieve reactie op de mijne..
  dikke knuff!
  kus

 2. Jeff Says:

  Oef, eerst even een oppervlakkige reactie, hoor: IK HAAT SLOME MENSEN NET ZO ERG ALS JIJ ;-) Vooral als ze in de supermarkt staan… of voor je voeten lopen als je door de binnenstad aan het kuieren bent ofzo… Damnz, ga lekker in een dorp wonen en alvast in je kist liggen ofzo ;-)
  Verder GRATZ met het eindelijk in je gelijk gesteld worden; ik heb zo’n vermoeden hoe verlossend dat kan werken… Ik zit namelijk in een soortgelijke situatie met de vrienden van Eneco :-( Bij de jaarrekening bleek dat het logge concern toch niet helemaal correct afscheid genomen had van de vorige bewoners, waardoor ik nu al dik 13 maanden tegen een onzintarief wordt belast… De bel- en aanmaankosten lopen alsmaar op en er wordt alleen maar gedreigd met nog meer geld van MIJN kant… terwijl ik maanden trouw bewust TEVEEL betaald heb… Het is dat IK om een onafhankelijke meteropnemer verzocht heb, anders dan zouden ze me gewoon nog jaren zo door laten kachelen… Wat een kudtwereld af en toe :-S

 3. Carrie Says:

  Fijn dat de zaak nu eindelijk geregeld is zoals het wettelijk hoort.
  De schuldige betaald.
  Hopelijk is dat mens goed ziek.
  Vandaag ook heel triest nieuws, voor haar vader is het een verlossing geen pijn meer, in gedachten zijn wij in A’dam

  Veel liefs, mams:,-(

 4. Erica Says:

  Wat heerlijk om nu eindelijk je gelijk te hebben gekregen…. Super!
  En eindelijk een brief! Leuk, wat schreef tie allemaal?

 5. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Niet toegeven, als je zeker weet dat je gelijk hebt, zit denk ik in het bloed.
  Het kan zelfs jaren duren, dat weet je nog wel.
  Gefeliciteerd.,
  Pa.

 6. kell Says:

  Dubbel logje zeg, An.

  Allereerst, gecondoleerd.

  Wat leuk dat je een brief terug hebt! en nu ‘volhouden hoor! Helaas heb ik minder nieuws – zo blij als jij bent, zo verdrietig wordt ik van het feit dat ik niets van dustin hoor. Dit weekend ga ik beginnen aan een – hoe is het? maak me zorgen! laat wat van je horen ‘ brief – :(

 7. Vedat Says:

  Jammer, dat je zo ongeduldig bent. Daar heb je alleen jezelf mee. Geduld wordt altijd beloond, Annibal. Dat zie je vandaag maar weer. Heel fijn, dat jouw gelijk nu aangetoond is. Gefeliciteerd.

 8. janneman Says:

  Gecondoleerd met de vader van je tante. Dat als eerste.

  Lekker dat alles nu geregeld is en dat je alles kan verhalen.
  Enik zou er ook ongeduldig van worden als het zo idioot verliep.

 9. B.A.R.T. Says:

  dubbel… maar toch, niets is impossible… girl! Zoiets zag ik zojuist bij BOL.COM voorbij schieten, in een zilverkleurig papiertje, richting jou brievenbus… ;-)

 10. Annibal Says:

  @ Nelis: Je weet me te vinden he? Als je een luisterend oog nodig hebt.. Dikke kus lieverd!

  @ Jeff: Whaha, jij snapt me (as usual ;-)) Hmmm, ik hoop in dat geval dat jóuw verlossing wat minder lang op zich laat wachten zeg, damn.. Balen, dat je zo met ze in de clinch ligt. Ik duim voor een vlotte en positieve afloop in uwen gunste :)

  @ Mama: Ze heeft gekregen wat ze verdiende, en daar ben ik nog het meest blij mee. Het geld is leuk, maar geen noodzaak. En inderdaad, in gedachten zijn we bij onze lieve familie, die het nu zwaar hebben.. Liefs!

  @ Erica: Nou zeg, dát lucht me toch een partij op, ongelofelijk! En het was echt een hele leuke brief, over zijn toekomstplannen, zijn zus, dat hij graag zou willen reizen, dat we heel veel gemeen hebben, heel veel over muziek en kunst (daarin hebben we zo’n beetje dezelfde smaak, echt héél cool!) en de hoop dat we vrienden kunnen worden. Erg stoer! Kus voor jou!

  @ Papa: Dat weet ik nog héél goed inderdaad.. Ben er inderdaad heel blij mee, en ons vastbijten in iets.. Daar zijn wij inderdaad goed in :-) Gelukkig met resultaat! Dank u wel papa :)
  @ Kelly: Zo voelt ‘ie ook echt heel erg, zoveel blijdschap, en dan ineens *pats* en ongelofelijke klap in je gezicht, en meteen weer met beide benen op de grond. Doet me eens te meer beseffen hoe fragiel het leven is en hoe goed je moet proberen ervan te genieten.. Balen dat jij nog geen brief hebt zeg, ik zou inderdaad nu ook gaan schrijven! Maar weet je, ik denk echt dat er iets mis is gegaan in de post, volgens mij gebeurt dat behóórlijk vaak! Bij deze briwef stond ook al een P.S. (schreef ik ook al bij jouw log). Komt goed, weet ik zeker!!

  @ Vedat: Och, ik hèb wel geduld, ik pas alleen goed op waaraan ik het besteed ;) En dank je wel :)
  @ Janneman: Dank je wel.. Nou, inderdaad he? Ben er heel blij mee, dat maakt het allemaal toch weer een klein beetje goed!

  @ B.A.R.T.: NEE! Dat méén je niet!! Ik had niet anders verwacht dan dat ik vandaag of morgen wel een mailtje zou krijgen met een ftp-dingetje erin! Gek! Wat onwijs lief! Ben er helemaal stil van..

 11. andre Says:

  een bericht als het leven. al met al fijn dat er wetten zijn…

 12. Mieke Says:

  Wat verdrietig zeg..
  En aan de andere kant, wat gelukkig dat je gewonnen hebt!!

Leave a Reply

?>