Elke avond…

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (10)

Elke avond komt zij bij me liggen, wiegt zij mij in slaap. Het is óns momentje samen, na een drukke dag. Wanneer het tijd wordt om naar bed te gaan komt ze me halen, draait ze om me heen tot ik meekom. Terwijl ik mijn tanden poets kíjkt ze me naar bed. Als ik eenmaal op de rand van mijn bed zit komt ze bij me zitten en laat duidelijk merken dat het zetten van mijn wekker en het opdoen van mijn labello echt veels te lang duurt. Dan ga ik liggen, drapeer een handdoek (die altijd klaarligt) over mijn arm en schouder en draai ik me op mijn zij terwijl zij de dekens al opzij duwt met haar neus. Dan, éindelijk, houd ik de dekens voor haar omhoog zodat zij eronder kan kruipen en nestelt ze zich na veel gedraai langs mijn lijf. Haar nagels zet ze in mijn bovenarm (hence de handdoek) en spinnend kijkt ze me aan. Tevreden. Ik aai haar zo lang ik nog bij bewustzijn ben; langzaam zakt de deken die ik omhoog hou naar beneden. Meestal word ik ergens in de nacht nog even wakker, omdat de handdoek me dan in de weg zit. Beertje is dan allang gevlogen, maar dat doet zij meestal in stealth-mode, als ik al (bijna) slaap.

Mijn lieve schatjes zijn èchte gewoontediertjes: we hebben het wakker-wordt-ritueel, het thuiskom-ritueel, het eten-geven-ritueel, het wachten-tot-de-mensen-uitgegeten-zijn-zodat-er-een-snoepje-geïnd-kan-worden-ritueel, het douche-ritueel en dus ook het slaap-ritueel. Wat kan het leven simpel zijn.. En als er reïncarnatie bestond zou ik best terug willen komen als één van mijn eigen katten ;-)

10 Responses to “Elke avond…”

 1. Vedat Says:

  Leuk zijn dieren toch wel, nou ja de huisdieren, zoals kat en hond, dan. Maar wat ik gelijk dacht, is: “Wie komt er dan terug als Annibal?”

 2. nelis Says:

  als dat zou kunnen, dan weet je tenminste zeker dat je een goed plekkie hebt ;) knuff!

 3. janneman Says:

  leuk he katten? Die van ons hebben zwaar aandacht te kort met de komst van de baby, maar dat rekt wel weer bij.

 4. Erica Says:

  Wat een geweldig verhaal! Wat is Beertje toch een schatje!
  Ik ben dol op katten!
  Ik hoop ook echt te reincarneren als een kat in een goed huis!
  Wat een heerlijk leven lijkt me dat…

 5. Martine Says:

  Oh, wat lief. Krijg spontaan heimwee naar mijn kat Lotje, die inmiddels niet meer onder ons is. :-( Ooit, als ik er niet meer allergisch voor ben, wil ik ook weer een kat! En daar ga ik dan heel veel logjes over schrijven, ongetwijfeld! :) Liefs, Tiene.

 6. andre Says:

  hm… als kat. ik heb het de laatste dagen een paar x over reïncarnatie gehad. ik kieze ervoor een sterke vogel te worden en dan naar ieder stadion in de wereld vliegen. goede zitplaatsen verzekerd!

 7. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Wil ik ook wel.
  Het is echter niet alleen “gewoonte” van de katten.
  Ze houden gewoon van je en dat laten ze blijken. Ik merk het zelf steeds vaker bij Shiina en oh ja, Loki, die zal mij waarschijnlijk altijd als z,n vriendje zien.
  Hou van je
  Pa

 8. Annibal Says:

  @ Vedat: Zeker weten, ik geniet er nog dagelijks met volle teugen van :) Haha, euh, tja.. Dat is dan net dat ene dingetje waar ik nog niet helemaal uit ben. Iets met paralelle universa en verscheidene tijdlijnen ofzo. Gelukkig maar dat ík niet gdegene ben die daarover gaat ;-)

  @ Nelis: Haha, inderdaad! Elke dag brokjes, een blikje en twee snoepjes, nog buiten de eventuele lekkernijtjes die de richting van de katten op geschoven worden.. Om nog maar van de knuffelarij en de speeltjes te zwijgen ;-) Kus!

  @ Janneman: Ge-wel-dig!! Ahhh, dat komt wel weer goed, toch? Hoe vinden de poezels de baby eigenlijk?

  @ Erica: Jaaahh, lieffie is het ook he? Haha, helemaal mee eens :)

  @ Martine: Je mag deze altijd een keertje komen knuffelen :) En écht af en toe eens een allergie-test doen hoor, mijn broertje was ook allergisch maar die is er ook overheen, hij heeft nu ook een poesje :-) Wil jouw logjes over je katje gráág lezen in de toekomst! Kus voor jullie allemaal!

  @ Andre: Ho, wacht, wel als één van mijn katten he? Volgens velen zijn ze snotverwend, maar ik vind dat het best meevalt: ze krijgen álles, maar daarvoor in ruil moeten ze wèl luisteren ;-) Vogel lijkt me ook een hele goeie :)

  @ Papa: Zeker weten dat ze dat laten blijken, het is alleen altijd heel grappig om te zien hoe zij bepaalde gebeurtenissen verbinden met iets dat daarna komt. Op het moment dat ik de douche aanzet komt Loki aangerend en gaat in de wasbak liggen tot ik klaar ben, want dan gaat hij de douchebak uitlikken (tja, je moet er maar lol in hebben :-P) en als de mixer aangaat komen ze meteen zeuren om een likje deeg. En Loki en u zijn vrienden voor het leven! Hou ook van u!

 9. Mieke Says:

  Aaaaach, wat een schatje, die Beertje! Heerlijk he, katten… :-)

 10. Annibal Says:

  @ Mieke: Jaaahh, ik ben toch zó vreselijk dol op mijn beessies :) Kan echt niet zonder ze :)

Leave a Reply

?>