Feest

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (10)

Gisteravond vierden wij dus een feestje. Wij ontmoetten elkaar bij het station (ik had geen zin om helemaal naar Paul's werk te fietsen, wel 3 minuten verderop) en fietsten samen naar de Urban Oasis (de zuurstofbar). Tenminste, dat dacht Paul. Uiteindelijk, twee deuren vóór de Urban Oasis, zei ik hem dat hij tóch deze deur maar door moest lopen: de deur van restaurant de Greve, om precies te zijn. En daar dineerden we, uitgebreid. Carpaccio en lamsrack om van te smullen. Toen het toetje in zicht kwam en we eigenlijk net wilden gaan bestellen, werden mijn ogen naar de zaak aan de overkant getrokken. Die toetjes mocht de Greve houden en we staken over om iets lekkers uit te zoeken bij IJssalon Florencia.

Langzaam, onderwijl smullend van onze ijsjes, struinden we door het centrum van Den Haag. De grote kerk, de gebouwen daaromheen, het Binnenhof, de Tweede Kamer.. Voor even bekeken we het met andere ogen, allemaal. "Mooie gebouwen hebben we hier eigenlijk" zei ik tegen Paul. Grappig, hoe zulke dingen je nooit opvallen, hoe normaal ze zijn. Zo kwam ik er pas rond mijn 21e achter dat er op de toren van de Grote Kerk geen haan, maar een ooievaar staat. We gniffelden wat voor ons uit en liepen een stukje terug naar een ander heel mooi gebouw: de Tuchinski-bioscoop op het buitenhof. Tijdens het eten kreeg Paul namelijk nog een cadeautje van mij: een DVD van Happy Feet met daarin 2 kaartjes voor de nieuwste Frank Miller-verfilming: 300. En wat een geweldige film was dat zeg! Ik weet, dat 'ie veel slechte kritieken krijgt omdat 'ie historisch gezien niet accuraat* is, omdat het verhaal niet voldoende diepgang heeft en en de karakters onvoldoende uitdiept** en omdat de Perzen en met name koning Xerxes té fantasy-achtig worden neergezet***, maar eigenlijk.. Boeide dat gewoon niet. Liefhebbers van briljant vormgegeven actie, verhalen over glorie en heldenmoed, op-het-puntje-van-je-stoel-spanning en visuele hoogstandjes: ga dat zien! Verwacht geen film van epische proporties, verwacht een uitermate vermakelijke film, en je zal niet worden teleurgesteld. (Overigens: geen film om met de kleintjes te kijken…)

Pas laat waren wij weer thuis, en al vroeg ging er weer een wekker. Gelukkig maar, dat we gisteravond een fijn avondje hebben gehad; dat maakt de teleurstelling dat we elkaar vanavond pas rond bedtijd treffen een stúk minder groot ;-)

*: Na het één en ander te hebben nagelezen over het onderwerp vind ik dat eigenlijk wel meevallen, in grote lijnen komen de verhalen overeen. Er is veel geknoeid met details, maar dat vond ik persoonlijk absoluut niet storend.
**: Hoeveel diepgang en karakter-uitdieping kan men verwachten, bij een film waarvan de filmposters vol staan met brullende Spartanen, speren en zwaarden, bloedspetters en tag-lines a la "Tonight we dine in hell!" ?
***: De Perzen worden inderdaad vást niet accuraat weergegeven, maar het is belangrijk te weten dat deze film is gemaakt vanuit het perspectief van de Spartanen: mensen die medio 500BC leven en het plots op moeten nemen tegen mensen uit een 'andere wereld', met bijzondere gebruiken, dieren en wapens. De koning, Xerxes, is in deze helemáál een apart verhaal: in deze film wil hij meer worden als 'slechts' een koning: hij wil een God zijn. Het karakter doet daardoor in uiterlijk, versiering en bewegingen zéér sterk denken aan de Hinu-God Shiva, waardoor hij tevens nogal overkomt als eh.. Een travestiet :-P

10 Responses to “Feest”

 1. Erica Says:

  Dat was een gezellig avondje dus!
  Nogmaals gefeliciteerd met je mannetje he!
  Balen dat hij het vandaag zo druk heeft, maar soms kan je niet alles plannen…
  Toch nog een fijne avond! Kus!

 2. Carrie Says:

  Gaaf weer een hele leuke avond achter de rug.
  Uiteraard ook gefeliciteerd beiden.

  Ve3el liefs, mamsl-)

 3. Vedat Says:

  Het meest verstandig was nog, dat je naar Florencia bent gegan voor het toetje. :) Wat kan jou het schelen, Annibal, wat ze over de film schrijven. Als jullie het een toffe film hebben gevonden, dan is het een goede film geweest, moet je maar denken.

 4. nelis Says:

  weet je, happy feet is ook ontzettend tof. Vooral die 5 kleine pinguins :) (ik heb em afgelopen weekeinde gezien) 300 moet ik nog kijken. ;) kus!!

 5. Jeff Says:

  **grin**, die Annibal toch… zelfs IK wist dat er een ooievaar bovenop de Grote Kerk stond… en ik ben toch een behoorlijke vreemde in Den Haag ;-) Goed om te lezen dat 300 jullie zo goed beviel! Dan zal hij mij namelijk ook wel aardig bevallen ;-) Heb hem al een tijdje in bitjes en bytjes staan, maar door tijd- en ruimtegebrek bijna zonder mededogen weer verwijderd… NU DUS FF NIET, HE? ;-)\n\nIk ben trouwens weer voorzichtig begonnen aan een nieuw weblog-project ==> http://www.voelteam.nl. Verwacht er nog niet al teveel van, maaruh, je kent me… als ik eenmaal de smaak weer te pakken heb, dan ga ik er met m’n hele ziel en zaligheid voor ;-)\n\nKNUS!

 6. Ivo Says:

  aloha, klinkt als een goed besteede avond. :-) En 300… het is logisch dat het niet precies historisch is want 300 is gebaseerd op het (strip)boek 300 van Frank Miller, die gebaseerd is op de film The 300 Spartans. En bij zoveel doorvertalingen voegt iedereen iets toe. Het is trouwens een mooie film ja. Wel heel erg dubieuze normen en waarden (blanke godenzonen vechten tegen negers en homo’s) maar het ziet er wel erg mooi uit. En het beste nieuws: dezelfde regisseur is nu bezig met het verfilmen van het magnus opus van Frank Miller: Watchmen.

 7. gieling Says:

  omdat alles met elkaar verbonden is… lees: mannenharem. hiedjra’s in het kwadraat :)

 8. gieling@annibal Says:

  links op mijn site staat: betere lay-out (ivm groter lettertype)

 9. Pa, Says:

  Hoi Naknak,
  Lijkt me een waanzinig spannende en heerlijke verjaardag.
  Pa

 10. Annibal Says:

  @ Erica: Dank je wel!! Was zeker erg geslaagd, en ach, volgend jaar halen we het wel weer in.. Of op 12 juli ofzo ;-)
  @ Mama: Dank u wel, tot zaterdag!! L.Y. :)
  @ Vedat: Haha, dat vond ik eigenlijk ook wel een hele goede van mezelf ;) En och, het was niet zo zeer dat het me veel kon schélen, maar het wekte wel mijn interesse, dus toen moest ik natuurlijk even op onderzoek uit zoals het een goed geschiedenis-liefhebber betaamt.. Overigens was de gelijkenis met Shiva me zelf al opgevallen, dus dat scheelde weer..

  @ Nelis: Jaaaahh, die is ook OMWIJS leuk!! Die kleintjes roelen inderdaad zó hard! Vooral die ene die niet durft te glijden :-D En 300 moet je maar snel gaan kijken, die is stoer!!

  @ Jeff: Haha, jah, maar dat is het punt: als je er al heel je leven regelmatig voorbij loopt merk je zulke dungen dus gewoon niet op, echt übersuf.. Maarja, beter laat als nooit, nietwaar? ;-) Denk dat 300 inderdaad ook bèst wat voor jou is! Zéker niet deleten vóór het kijken love! Haha, zoals je zag heb ik al even gekeken, zal ‘m ook ff aan Paul doorsturen, dat vind ‘ie vast leuk :) Knus!

  @ Ivo: Ik weet het, maar leg dat die stuck-up ventjes op het IMDB maar eens uit.. ;-) Overigens vond ik dat dubieuze/racistische wel meevallen hoor, het wordt immers verteld uit het oogpunt van de enige overlevende Spartaan.. En Watchmen moeten we dan maar es met z’n allen heen zodra ‘ie uit is, vind u niet? Kus, ook aan Mir en Juul ;-)
  @ Andre: Zal ‘m eens opgraven uit de bieb, dank voor de tip.. En ook dank voor díe tip, ik vroeg me al af waar het ‘undo’-knopje zat ;)
  @ Papa: Was ook echt genieten geblazen hoor! Ik denk trouwens dat u 300 ook geweldig zal vinden, zodra we ‘m hebben mag u ‘m wel lenen! (of even aan Wim vragen, die heeft ‘m denk ik al..) L.Y.!

Leave a Reply

?>