Tante, taart en tuinieren

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Gistermiddag, na de boodschappen en een bliksembezoek aan mijn ouders, liepen wij nog even naar het tuincentrum hier om de hoek. Er was namelijk een klusje, dat al een tijdje op ons lag te wachten, waarin wij meer en meer zin kregen: het opnieuw inrichten van ons balkon. Van de winter logeerden de meeste van onze balkonplanten op het portiek en nu het zonnetje zich vaker en vaker laat zien vonden wij dat zonde. Wat nieuwe potten en plantenbakjes, een zak aarde, wat zakjes zaad om de vrijgekomen woningen van nieuwe bewoners te voorzien en een cadeau-plantje voor mijn tante rijker vertrokken wij weer huiswaarts. Toen we wat spullen op het balkon neerlegden konden we meteen even kijken hoe het ervoor stond met de Clematissen, waarvan de takken afgelopen herfst zo verstrengeld waren met de balkonrailing dat zij genoodzaakt de winter doorbrachten op balkon.. En we schrokken! Allevier de planten waren niet alleen uitgelopen, maar zaten al bomvol knoppen! Waren we vlak voor we gingen kijken nog bang dat ze de winter niet hadden overleefd, nadat we ze hadden gezien hadden we alleen nog maar méér zin om zo snel mogelijk ons balkon op orde te maken!

Na het eten was er helaas geen tijd om onze kriebelende vingers hun zin te geven: we hadden met mijn tante afgesproken om de nieuwe woning van haar en haar vriend te gaan bekijken. Het werd een héél erg geslaagde avond: het huis is hardstikke leuk en het was zó gezellig, dat we pas rond tweeën weer huiswaarts keerden. Op sommige momenten vind ik het jammer dat er te weinig tijd in mijn week zit om veel af te spreken met lieve mensen als mijn tante, oom en nichtje, maar het is fijn om te weten dat zij er zijn: wij kunnen bij elkaar terecht.

Vandaag was het programma wederom druk: het huis moest schoon, ik wilde een taart bakken en nu wordt het toch éindelijk tijd om ons balkon verder in te gaan richten. De taart is érg goed gelukt, al zeg ik het zelf (de resterende info én foto's volgen morgenavond) en Paul is op dit moment bezig het balkon schoon te spuiten met de hogedrukspuit die wij gisteren van Wim leenden. Als hij zodadelijk klaar is gaan we nog even een half uurtje rotzooien om de planten op orde te krijgen, daarna fietsen wij naar onze vrienden Vincent en Iraas om een film bij ze af te droppen en met z'n viertjes gezellig te eten. En daarna is het weekend alweer voorbij, helaas… Maar gelukkig hebben we wel iets om naar uit te kijken: volgende week mogen we een volledig lang weekend bezig zijn waarmee wíj willen. Gooi op die paaseitjes! ;-)

8 Responses to “Tante, taart en tuinieren”

 1. Erica Says:

  Met dat lekkere weer is het zeker leuk om je balkon op te fleuren!
  Mooi die clematissen!! Wat voor palntjes hebben jullie erbij gekocht??
  Gister op visite en vandaag weer, klinkt zeker als een goed weekend!
  Fijne zondagavond nog! Kus!

 2. Carrie Says:

  Fijn dat jullie een leuk weekend hadden. En dadelijk de balkon ook weer mooi. Harstikke tof.

  Veel liefs, Mamsl-)

 3. Pa Says:

  Hoi Nak nak,
  Eigenlijk heb je geen tijd, maar je gevoel hou je niet tegen.
  Het is voorjaar, ik moet naar buiten!!!!!!!
  Vogels, beestjes en planten, alles is aan het ontwaken.
  Als je er eenmaal mee bezig bent,
  baal je ervan als je met dat soort werkzaamheden moet staken.
  Veel plezier
  Pa

 4. Nienke Says:

  De lente-balkon-schoonmaak! Ken het! :-D Dat er maar VEEL mooie, warme, balkonwaardige dagen en zwoele, lange avonden mogen komen!!

 5. Vedat Says:

  Zou het niet verstandiger zijn om alleen de weekends te werken en de rest van de week vrij te zijn, Annibal? Maar ik ben benieuwd naar de foto’s van het balkon en natuurlijk ook weer van de taart.

 6. kell Says:

  leuk he, alles lekker opfleuren!

  > op dit moment – deze week – wacht ik ook weer op een brief terug van Dustin die ik t weekend wel verwacht. Jij nog niks gehoord?

 7. Jackie Says:

  Leuk hoor, je balkon weer klaar voor de lente en de zomer. Ineens heb je daar zin in he. Laat het vele mooie weer nu maar komen!!

 8. Annibal Says:

  @ Erica: Jaaaahh, ik moet zeggen: ik ben nooit zo van de groene vingers geweest om eerlijk te zijn, maar sinds we met redelijk weinig moeite een vréselijk mooi balkon weten te kweken krijg ik almaar meer zin in nieuwe potjes, zaadjes en plantjes :) We hebben blauwe klimmende windes, donkerpaaste (tegen zwart aan) violen en lila petunia’s gezaaid, ik ben héél benieuwd wat eruit komt!! Kus terug :)
  @ Mama: Ja!! Kunnen we snel weer eens op het balkon rond gaan hangen :) Liefs!

  @ Papa: Zo is dat, ik heb er sinds we dit balkon mooi zijn gaan maken echt steeds meer zin in mooie plantjes en bloemetjes. We hebben nu ook één van de borderstukjes beneden op ons genomen om te onderhouden voor de VVE (zodra de klimop en die grote stuiken/boom-achtige dingen weg zijn), en daar wil ik vlinderstruiken planten als dat kan. Heb er nu al zin in!! Love you!

  @ Nien: Haha, koel, jij ook al? Jaaahh!! Mee eens!! Kus!

  @ Vedat: Nou, als dát toch eens zou kunnen.. De foto’s van het balkon gaan nog komen, de taart staat er :)

  @ Kell: Nou he? Word zelf echt mega-vrolijk van dat soort dingen :) Nee, nog steeds niet, ben zó benieuwd, mijn geduld wordt echt op de proef gesteld. Ik ga duimen dat we morgen allebei post hebben!

  @ Jackie: Zeker weten :) Jij had dat laatst ook al he? Heerlijk! 100 % mee eens hoor ;-)

Leave a Reply

?>