Geweldig!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (10)

Zoals Vedat terecht opmerkte bij mijn vorige logje ben ik gisteren met mijn broertje en vader naar een vlindertuin geweest om vlinders te zien en, uiteraard, te fotograferen. Het uitstapje was zéér geslaagd: ik ben erg onder de indruk van mijn camera, weet (mede dankzij Wim) hoe ik kan spelen met de diverse instellingen en heb een aantal foto's gemaakt waar ik érg trots op ben; deze foto's ontstegen mijn eigen verwachtingen van wat ik zoal kan op het gebied van fotografie. Uiteraard zal ik er een paar posten:

Deze vlinder zagen wij uit zijn/haar cocon kruipen. Bijzonder!!

Later zagen wij dezelfde vlinder stilletjes zijn vleugels 'laten drogen'. Ik was op slag verliefd: wat een ontzettend mooi dier! Deze foto is wonderbaarlijk goed gelukt en om eerlijk te zijn ben ik er dan ook héél trots op :-)

De belichting klopt niet helemaal, maar op de één of andere manier wordt deze foto er alleen maar mooier door.. (Dit is overigens beter te zien op de grotere versie.)

Lief hè?

Behalve veel mooie vlinders waren er ook veel prachtige planten…

Én hele grappige vogeltjes! Volgens mijn vader waren het een soort Kwartels, mij deden ze sterk aan Nieuw Zeelandse Kiwi's denken.

Meer foto's en grotere versies van deze kun je vinden op mijn Flickr-site, ik vind het leuk als je even komt kijken!!

************

Bij thuiskomst bleek dat ik niet de enige was die een geslaagde dag had beleefd: Paul was met zijn moeder en zus de stad in geweest en HOERA: hij is geslaagd voor een trouwpak :-D Ik ben uiteraard bijzonder nieuwsgierig, nu kan ik al helemáál niet meer wachten tot D-Day. Paul's vader was trouwens niet meegegaan naar de stad; die bleef liever thuis.. En knutselde onze kast verder in elkaar! Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik thuiskwam en ben mijn (aanstaande) schoonpapa dan ook méér dan dankbaar. Wederom werd ik erop gewezen: ik krijg er een geweldige familie bij op 12 juli.

Die kast was voor ons dan ook het startschot om vanochtend eens flink te 'rausen': dozen zijn uitgezocht, uitgepakt of samengevoegd, de nog niet uitgepakte kleding werd flink uitgedund en ik heb zelfs twee tassen weggegooid. Ik heb nu nog maar één vuilniszak met bewaar-kleding over, de rest is allemaal in gebruik, weggegooid, of opzij gelegd voor de kleding-ruil-beurs die een vriendinnetje van mij organiseert volgende maand: met een aantal vriendinnen kleertjes ruilen onder het genot van allerlei hapjes en drankjes. Leuk!

De nog overgebleven uitpakkerij staat nu overzichtelijk opgestapeld in de kast en daar ben ik zó blij mee.. We zijn weer een stapje dichter bij een écht gestructureerd huishouden! Wie had dát ooit gedacht? ;-)

10 Responses to “Geweldig!”

 1. Carrie Says:

  Mooie foto’s meissie, ik mis die foto’s van die orchideeën.
  Of hou je die voor mij apart.
  Fijn dat Paul geslaagd is voor een pak, nu de ringen en het kaartje nog en dan lijkt alles geregeld volgens mij……..fijn

  Veel liefs, mamsl-)

 2. Erica Says:

  Mooie foto’s zeg!
  Wat zijn vlinders toch bijzondere dieren…
  En dan ook nog eens een in elkaar gezette kast, een trouwpak en een hoop uitgezocht en opgeruimd, dat klinkt als een goed en geslaagd weekend!!
  Kus!

 3. B.A.R.T. Says:

  mooie pics!
  Ik ben wel benieuwd om jullie als ‘trouw-setje’ te zien. Leuk stel op het strand en in huis en nu nog bij de burgelijkestand ;)

 4. nelis Says:

  mooi he? beestjes :) enne.. thanx voor je reactie. Kus!

 5. Vedat Says:

  De foto’s zijn echt heel mooi, Annibal. Maar ja, wat wil je ook met zo’n man als Paul, die jou toch maar weer een mooi toestel voor jouw verjaardag geeft. Ja, Paul heeft er wel verstand van en zijn vader van kasten. Je moet trouwens niet alles in orde (laten) maken, anders blijft er niets te wensen over. Een huis op orde is zo saai, Annibal.

 6. Mieke Says:

  Wat goed zeg, van dat gestructureerde huishouden! :-) Ja, vlinders zijn cool ik heb niet voor niets een vlindertattoo…
  Wist je trouwens dat er in Leidschendam ook een vlindertuin is?

 7. kell Says:

  Wauw! daar wil ik ook heen!

 8. Pa Says:

  Hoi Naknak,

  Eigenlijk heb ik maar 1 reactie met duizenden betekenissen en gedachten nl:
  Mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  L.Y.Pa

 9. Annibal Says:

  @ Mama: Haha, jah, die mail ik nog wel even vandeweek, die zijn natuurlijk speciaal voor u ;) Jajaja, goed he? Ben helemaal blij.. Krijg er steeds meer zinin!! Liefs!

  @ Erica: Helemaal mee eens, ik ben echt dol op ze! Dat is het énige nadeel aan een balkon i.p.v. een tuin: nu kan ik niet zo’n vlinderboom neerzetten.. Haha, klopt ja! Hoop dat die van jou ook zo goed was! Kus!

  @ B.A.R.T.: Dank je wel :) Hihi, ik eigenlijk ook, stiekum.. En dank je wel ;) Ik zal tegen die tijd wel ff regelen dat iemand een mooie foto hier neerzet in de avond van 12 juli.. :-)
  @ Nelis: Zeker weten :) En da’s n/p hoor :) Knuf!

  @ Vedat: Haha, ben érg blij dat ik een mooie camera ven hem heb gekregen, en dat hij het volkomen eens was met het toestel dat ik had uitgezocht ;-) En och, over een té gestructureerd huis maak ik me ook weer geen zorgen, wij zijn beiden ras-chaoten..

  @ Mieke: Jaha, ben wel trots hoor, zó fijn als dat een soort van lukt.. We zijn er allebei ook zo slecht in.. Oooohhh, gaaf, foto!! Ja, klopt! Die tip kreeg ik pasgeleden ook al van iemand.. Daar wil ik binnenkort ook heen, maar die was afgelopen weekend nog gesloten.

  @ Kelly: Kan het je absoluut aanraden, zó vrolijk, al dat gefladder om je heen :)
  @ Papa: Dank u wel lieve papa :) Behalve mooi vond ik het ook een héél gezellig uitje :) L.y.t.!!

 10. Nienke Says:

  wauw! Mooie foto’s! Prachtinsecten!!

  en spannend… dat het trouwpak nu ook binnen is!

Leave a Reply

?>