Precious moments

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (9)

Ookal zijn er veel manieren om herinneringen vast te houden, foto's zijn toch echt mijn favorieten. Ik ben erg visueel ingesteld en ik ben dan ook dól op mooie plaatjes. Zowel digitale foto's als afdrukken vind ik geweldig: beiden hebben zo hun voordelen. Afdrukken zijn nèt wat bijzonder-der: je moet écht even de tijd nemen om ze te bekijken en wanneer je de tijd ergens voor neemt, kun je je gedachten even de vrije loop laten. Bij mij dwarrelen op dat soort momenten de herinneringen altijd als sneeuwvlokken door mijn hoofd. Het voordeel van digitale foto's is weer, dat ze wat gemakkelijker te bereiken en op te slaan zijn; je kan op een verloren momentje in korte tijd veel foto's bekijken en op die manier veel kleine herrinneringen de revue laten passeren. Bovendien kun je digitale foto's ook on-line zetten en daardoor kun je ze heel gemakkelijk bereikbaar maken voor een grote groep mensen, zodat je hele familie en al je vrienden bijvoorbeeld in één keer je trouw-foto's kunnen zien.

Mijn weekend gebruikte ik dit keer voor deze visueel gemaakte herinneringen: dankzij mijn lieve broertje Wim kon ik eindelijk de fotolijst die ik voor mijn verjaardag kreeg van goede vriend Ivo en zijn vriendin Miriam vullen met een achttal kleine, bijzondere plaatjes. Alle foto's in dit lijstje zijn favorieten van mij, zodat ik nu elke dag kan kijken naar een paar van mijn meest geliefde momenten. Thnx voor je hulp, Wim!

Daarbij maakte ik vanmiddag een account aan op de fotografie-website Flickr, zodat ik nu ook on-line een mooi foto-album kan maken. Handig, want Flickr wordt weer ondersteund door mijn telefoon, zodat ik alle met mijn telefoon gemaakte foto's direct op het net kan gooien als ik dat wil. Als het goed is, valt er ook weer een linkje te maken tussen Flickr en mijn weblog, maar dat moet ik nog even uitzoeken. Leuk! Ik kan dus weer even aan de slag met camera en computer, om mijn favoriete foto's en herinneringen aan het net toe te vertrouwen. Niet alleen leuk omdat ik zo mijn foto's met anderen kan delen; het is ook nog eens een on-line foto-archief, zodat ik nooit bang hoef te zijn mijn favoriete kiekjes kwijt te raken. Yay!

9 Responses to “Precious moments”

 1. nelis Says:

  ik ben ook gek op digitale foto’s, vooral het maken ervan tijdens excursies enzo.. alleen jammer dat ik zelf (nog) geen heb.. wordt wel hoog tijd :) Kus!

 2. Jackie Says:

  Wat een leuk fotolijstje!

 3. Erica Says:

  Ja ik ben ook dol op foto’s… Alle dierbaren momenten blijven zo levend..
  Jemig zeg ben een weekje weg. knal jij gelijk 7 logjes op je weblog… Je geeft me genoeg te lezen haha….
  Liefs!

 4. Carrie Says:

  Leuk die fotolijst met die foto’s.
  Helemaal omdat je ze ook iedere keer kan veranderen,
  en voor diegene die van een spelletje houden kunnen hun gang gaan, misschien kennen ze het nog van vroeger zie schuif plaatjes van plastic.

  Veel liefs, mamsl-)

 5. Ivo Says:

  ik ben blij dat het lijsje zo’n goede vulling heeft gekregen. :-)

 6. Vedat Says:

  Dat is wel leuk, zoals jij het gebruikt. Je ziet inderdaad Flickr op veel weblogs staan. Je kunt toch ook een fotoblog beginnen, Annibal. Heb jij laatst niet geschreven, dat een foto meer zegt dan duizend woorden? Dat staat mij zo bij. Ik ben in ieder geval benieuwd naar leuke foto’s van jullie.

 7. Marieke Says:

  Dat lijstje heb ik ook. Ik heb aan mijn vriendinnen een foto gevraagd van hun gezicht en die er in gedaan.

 8. Annibal Says:

  @ Allen: Ik reageer morgen nog wel even meer uitgebreid, ik ben nu ├ęcht opgebrand! Kus!

 9. nelis Says:

  :) is goed joh. Kus!

Leave a Reply

?>