Gezellig

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (4)

Gisteravond hadden ik en mijn lief het zeldzame genoegen bij een bezoek aan vriendin Mémé niet alleen onze vriendin zelf, maar ook haar moeder Elizabeth te treffen. Zeldzaam, want Elizabeth woont al een tijd in Frankrijk en hoewel zij nog wel eens naar Nederland komt, lukt het zelden om ook iets af te spreken in de korte (en meestal drukke) tijd dat zij hier is. Een ontzettend gezellige avond was het gevolg, waarbij ik éindelijk weer eens bij kon kletsen met Mémé zelf, met haar moeder (al sinds ik en Mé op school zaten iemand die mij zéér dierbaar is) én waarbij zowel ik als Paul even mochten spelen met Mémé's Macbook (hetgeen achteraf misschien niet zo'n geweldig plan was; nu willen wij er ook één! Wat een briljant speelgoed!). Lief: ik kreeg van Mémé een mini-Hello Kitty-mokje omdat wij beiden grote Hello Kitty-fans zijn èn Elizabeth gaat proberen naar Nederland te komen voor onze bruiloft! Of dit gaat lukken is nog niet helemaal zeker omdat zij een vakantiehuis beheert en wij in het hoogseizoen trouwen, maar ze gaat haar best doen en daar zijn wij ontzettend blij mee :-D

************

De afgelopen dagen is er hier een kleine oorlog uitgebroken: Annibal vs. Loki. Zéér tegen mijn zin spendeerde ik de afgelopen middagen schreeuwend tegen en mopperend op mijn (s)katje. Waar het vandaan komt weet ik niet, maar op de één of andere manier heeft hij bedacht dat hij per sé aan de bank moet krabben tot Paul thuis komt. Vanaf morgen begint een nieuw tegen-offensief*: moe maken. Oude speelgoedjes zullen weer worden opgegraven, nieuwe speeltjes zullen worden aangeschaft, nieuwe speel-plastic tasjes, dozen en touwtjes zullen door het huis worden verspreid in een ultieme poging Loki's aandacht van de bank naar andere dingen te verleggen. Ik heb namelijk niet de indruk dat hij aan de bank krabt om zijn nagels te scherpen (dat doet hij al aan de deurmat en de krabpaal), ik heb het gevoel dat hij zijn gekrab aan de bank meer gebruikt als een soort klaar-voor-de-start….-AF! voor zijn ren-momenten. Zodra hij in de bank hangt word ik natuurlijk boos en zodra ik dus reageer, zet Loki zich loeihard af tegen de bank en begint hij als een debiel door het huis te rennen. Na enig 'overleg' met Paul zijn we samen tot de conclusie gekomen dat onze huis-ADHD-er wellicht zijn energie niet voldoende kwijt kan en zodoende de bank aangrijpt als speel-object. Of dat zo is weten we niet, maar het is het proberen waard. Toch?

*: Het huidige werkt niet: plantenspuit, boos worden, harde geluiden, een tik met een tijdschrift en eenzame opsluiting in de keuken sorteren geen van allen ook maar enig effect.

4 Responses to “Gezellig”

 1. Sjoerd Says:

  Altijd leuk om dierbaren weer eens tegen te komen :D
  Haha ik vind jouw kat echt geweldig… Makkelijk gezegd natuurlijk omdat ik hem niet in gareel hoef te houden! Veel succes!

 2. Nienke Says:

  Hellooooooooo Kitty, hereeeeeeeeee’s Annibal!!! haha, ik zie je al helemaal staan: met je hoofd om de deurpost, klaar voor de wraaklustige strijd. Ben benieuwd… wie er gaat winnen. Ik zet m’n geld in op… Loki. Sorry ;-P
  En mocht ook dat tegenoffensief geen zier uitmaken: dan kom ik wel weer een keer langs… ;-) Geen idéé wat het ‘m nou precies deed de vorige keer, maar ze waren alledrie zo mak als lammetjes… Luisteren zullen ze! ;-)
  En super, als het zou lukken om ook Elizabeth erbij te kunnen hebben! Dierbare personen als zij wil je er toch het liefste bij hebben.
  Ik zag gister trouwens een stukje van het Talpa-programma De Bruiloft Van: beide (schoon)ouderparen zaten elkaar behoorlijk af te zeiken, in front of the camera. Zijn ouders waren maar een stel stugge Friezen, die óók nog eens te laat waren op de bruiloft, en zíj vonden de aanstaande bruid maar zo-zo. Maar ja, ze was dan wél weer wat spontaner dan de vorige (voor hem was het de derde keer..). Erg vermakelijk om met het bordje op schoot te kijken, maar het zou je maar gebeuren… dat je familieleden elkaar gezellig even met woorden afmaken op je trouwdag, voor de hele natie om terug te zien op een zender als talpa, eh: Tien. ;-)
  Achja.. Eerst maar eens afwachten wat mij nog te wachten staat in de vorm van m’n schoonfamilie… ;-) hihi

 3. Vedat Says:

  Maar Annibal, wat doe je toch moeilijk in jouw strijd tegen het kattengeweld. Als je nou eens de bank met mooi weer op het balkon zet en anders in de schuur, als jullie niet thuis zijn bedoel ik, dan hou je die bank in ieder geval goed. Als laatste kun je natuurlijk ook nog denken aan het eten van kattenvlees. Is voor jou goedkoop en lekker is het ook nog eens een keer.

 4. Bijzonder Says:

  het voorjaar zit al echt in de dieren. Onze kater heeft erg veel ruzie op straat en de hond luistert voor geen meter ;(

Leave a Reply

?>