I’m just a girl, in the world

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (13)

Yup, that's me: just a girl, in the world. Meestal vind ik dat wel leuk, geloof ik, al sta ik daar doorgaans niet echt bewust bij stil, dat vrouw zijn. Ik vind dat eigenlijk ook een beetje een raar iets: dat je dan, omwille van je hogere spirituele bewustzijn (ofzo-iets) je vrouwelijkheid moet om-armen en trots moet zijn op het feit dat je een vrouw bent. Dit insinueert een keuze, maar het is toch niet echt iets waar je wat aan kan dóen, ofzo. Tenminste, het kán geloof ik wel, een soort van, maar het is niet alsof je de andere mogelijkheid eens uit zou kunnen proberen (FREE TRIAL! 30 DAYS FOR FREE!) alvorens je er bewust voor kiest een vrouwtje te worden cq blijven. De slogan dat je trots moet zijn op je vrouwelijk geslacht vind ik dan ook een béétje vergezocht. Het is éérder andersom: je bent er nu eenmaal één, so you might as well enjoy it.

En dát is dus precies waar het 'm in zit: dat is soms nogal lastig. Wanneer ik bijvoorbeeld alleen al dènk aan het feit dat ik, mocht ik ooit nog eens willen moederen, een bevalling zou moeten doorstaan doet de eventuele rammels in mijn eierstokken spontaan tot nader order verstommen. Ongesteld zijn is ook niet echt lollig (mogelijke symptomen: pijn in rug, buik en/of hoofd, onweerstaanbare schoonmaakwoede, chocolade-vreterij in het kwadraat, elke 3 minuten moeten plassen, gezeik met tampons cq maandverband, schraalheid, pijnlijke borsten, emotionele instabiliteit, als je niet goed oppast vlekken in je kleding die je er met geen mogelijkheid meer uitkrijgt, je continue vies voelen, oogproblemen (het 'the camera adds 10 pounds'-principe, maar dan van het kaliber 'gratenbaal ziet zichzelf als michelin-mannetje'), verlaagde weerstand en het gebruiken van 3 x zoveel toiletpapier).

Dit zijn de meestbeklaagde 'bijwerkingen' behorende bij het vrouwelijk geslacht, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat ook álles is. Maarja, naast deze twee gigantische draken steken de overige 'dingetjes' zo schril af, dat je daar amper nog bij nadenkt. Wat dacht u van het volledig in moeten snoeren van je bovenlijf wanneer je een sport wil beoefenen die ook maar één graadje erger is dan rustig door de stad sjokken? Wil je niet driftig van je sport-toestel afhobbelen wegens vanzelf wegrammelende lichaamsdelen is een sport-BH verplichte kost. Héél charmant. Dan hebben we nog de categorie opdringerige mannen: om te testen of je geen kapsones hebt, wordt je regelmatig toegesproken door allerhande manspersonen. Vaak in fluoricerend oranje kleding, maar mínstens zo vaak door mansvolk in net iets té opzichtige auto en met een ranzig dikke gouden armband om (mag ook een nep-rolex zijn). (Overigens prefereer ik de eerste groep, die maken meestal gewoon een praatje met je zodra ze merken dat je ze niet volledig negeert. De tweede groep denkt over het algemeen dat, als ze de door henzelf uitgevonden geheimtaal van klakken, zoengeluidjes en sissen toepassen, de vrouw in kwestie per direct in katzwijm valt en hen zal sméken om op z'n minst onzedelijk betast te worden). Ohja, heb je natuurlijk ook nog de in beschonken staat verkerende mannen; daar hoef ik denk ik verder weinig over te zeggen, sinds onverstaanbare versierpogingen met dubbele tong toch door níemand serieus genomen worden.

Ik heb eigenlijk zo'n vermoeden, dat de 'om-arm je vrouw zijn'-beweging stiekum in het leven is geroepen door de geheime politie van de diverse samenwerkende overheden om te voorkomen dat de volledige vrouwelijke bevolking in een permanente staat van algehele malaise terechtkomt wegens allerhande ongemakken.

Toch is dat 99 % van de tijd niet eens nódig, denk ik zelf. Doorgaans, als je mij niet teveel op dat vrouw-zijn wijst, denk ik er niet eens bij na en vind ik het verder príma zo. En die ene, die ENE rotprocent van de tijd dat dat NIET zo is, kan dit hoogstwaarschijnlijk worden toegedicht aan die eerder genoemde maandelijkse emetionele instabiliteit en dan, op dát moment, hoef je me ECHT niet te vertellen dat ik moet mediteren om in direct contact te komen met de Mother-Godess die in mij huist of mij te dwingen tot urendurende dialogen met mijn baarmoeder. Nee, dan volstaat het om een beetje lief voor me te zijn, ál mijn vragen te beantwoorden met "maar je bènt niet dik!" en me een aai over mijn ruggetje te geven als ik au heb…

13 Responses to “I’m just a girl, in the world”

 1. Sjoerd Says:

  Ja even een kleine irritatie van mijn kant :P Maar waarom hoor je inderdaad altijd dat vrouwen altijd zo ‘slecht’ benaderd worden door mannen… volgens mij (als jongen/man zijnde) komt dat ook omdat vrouwen zelf al helemaal niet initiatiefrijk zijn… :-P En mannen dan maar van allemaal dingen proberen om in contact met haar te komen… tot overmaat van ramp natuurlijk omdat mannen behoorlijk niet-tactisch zijn…

  Ik vind dat vrouwen dat ook wel eens (wat meer)mogen proberen(hun best doen) ^_^ Kunnen wij ook eens zeggen wat voor vreselijke vrouwen wij wel niet tegenkwamen die dachten dat ze leuk waren :P
  Maar goed, zal nog wel iets zijn dat een jongen een meisje ‘hoort’ te veroveren ofzo…

  Maar ik ben er verder niet gefrustreerd om hoor :-D Alleen is het zonde dat zo heel veel mensen elkaar niet leren kennen omdat vrouwen vinden dat ze versierd moeten worden en sommige jongens het ook wel eens leuk vinden dat vrouwen hun best voor hun doen…
  :P
  Voor de rest deed me jouw maandelijkse perikelen stukje erg denken aan vroegere tijden :-P toen ik nog wel een langere relatie had en zo elke maand een week lang masseren kon, een held was als ik een reep chocola mee had en ze alleen maar geknuffeld wilde worden… Toch raar dat je zelfs zulke ‘humeurige’ momenten achteraf nog steeds erg kunt waarderen ^_^

  Voor de rest zijn vrouwen geweldig :-D De meesten dan :-P

 2. Annibal Says:

  @ Sjoerd: Mmmm.. Ik ben je een excuus en een nuance verschuldigd dear: wat mij persoonlijk betreft gaat het hier niet om álle dronken mannen cq álle versierpogingen (de meeste zijn zelfs wel erg lief :-)), maar om het gedeelte van de mannen, dat onmiddelijk een zwaan-kleef-aan-actie doet op het moment dat ze je gespot hebben. Ik denk ook eigenlijk, dat dit voor de meeste vrouwen geld: gewóne (respectvolle) versierpogingen zijn prima, maar je hebt (helaas) ook heel veel mannen die je behandelen als een hoer, of denken dat je binnen 5 minuten hun eigendom bent, en daar doelde ik eigenlijk een beetje op. Ik kan jou moeilijk uitleggen hoe het voelt om bij een concert te staan en de hele avond lang die dronken gast van je lijf af te moeten vechten (en dan wordt ‘ie ook nog eens jaloers, omdat je naar de zanger van de band staat te kijken!! En je kent die gozer niet eens!), of hoe het voelt om gezellig met je vrienden een biertje te zitten drinken, op je schouder te worden getikt en daar een ranzige vent te zien staan die nauwelijks nog op zijn poten kan staan, die je vragend aankijkt terwijl hij eerst naar zijn piemel en vervolgens naar jouw mond wijst. Zomaar een paar praktijkvoorbeelden.

  Mag ik je er bovendien aan herinneren dat ík degene ben die bij Paul het initiatief heeft genomen (evenals bij een zekere ex)? ;-)

  Overigens ben jij nog stééds een man naar mijn hart hoor :) Zoveel liefde tonen precíes op het moment dat een vrouw het het hardst nodig heeft.. Respect :) En een dikke (K)!

 3. nelis Says:

  tsja.. na sjoerd valt mijn reactie natuurlijk in het niet..
  dan zo maar: dikke knuff ;) werkt altijd.. toch? ;) X

 4. Sjoerd Says:

  De excuses waren niet nodig hoor ^_^ Ik vond dit even een ideaal moment om even een hersenspinsel over vrouwen kwijt te kunnen :-P Maar goed, van die stom dronken mongolen (vrouwen OF mannen) zijn altijd dik irritant, maar jij noemt inderdaad wel een paar extreme figuren op… zo voel ik me ineens een stuk netter ^_^
  En mijn verhaal was natuurlijk ook redelijk generaliserend voor ALLE vrouwen maar dat valt ook wel weer mee, laatst ook een hele leuke avond gehad met een leuke meid (grappig detail, ze was 6 jaar ouder… ik had haar serieus niet ouder dan ik zelf :-P (21))

  Maar goed! Komende donderdag maar weer eens in de stad kijken of er wel initiatief-rijke vrouwen in de kroeg zijn :-P
  En zo zie je maar weer, als een meisje eens wat initiatief toont kunnen er best leuke relaties uitkomen, zelfs tot een verloving aan toe ;-)
  (K)

 5. Erica Says:

  Hahaha erg herkenbaar dit stukje…
  Geweldig geschreven.. En daar hou ik het maar bij..
  Er staan al zoveel lange reacties hier hihi…
  Liefs, knuffel!

 6. B.A.R.T. Says:

  Aai over je bolletje geen probleem… verder kan ik gewoon eerlijk zijn: je bent niet dik! Ik win altijd!

 7. miek Says:

  amen to that! ook lollige nabespreking met sjoerd, zeer herkenbaar, die voorbeelden van horken van kerels die je noemt. maar gelukkig zijn ze zéker niet allemaal zo! de meeste mannen die ik ken zijn heel lief en beschaafd (in de buurt van hun vriendinnen).

  oh en ongemakken? ben snotverkouden, hoofd vol watten, neus zit dicht of lekt, of allebei, neusvleugels raken al geirriteerd door veelvuldig gebruik van tissues, maw; soms lijken de vrl maandelijkse ongemakken helemaaaaal in het niet te vallen;-)

 8. Kirsten Says:

  :’-)

  Dit brengt herinneringen terug aan hoe teleurgesteld een kleine Kirsten was toen ze erachter kwam dat ze niet nog ooit zou mogen kiezen of ze wel een meisje zou willen blijven… hihi.

 9. Pa Says:

  Dank je wel.
  Pa (Status: man. 30 jaar gehuwd. Niet blind, vindt ze mooi, waardeert hen, probeert voor hen te zorgen, hen te beschermen, hen bij hem goed te voelen, hen te steunen, hen meer te geven dan hij heeft.
  Ik voel mij niet tot de jouw benoemde mannen behoren.

 10. Vedat Says:

  Als bij het vrouw zijn ook hoort, dat je zo over mannen denkt, dan lijkt het me niet echt leuk om vrouw te zijn, Annibal.

 11. Annibal Says:

  @ Nelis: Neenee, helemaal niet! Is precies de goeie, die had ik nodig :) Thnx & een knuffel terug :)

  @ Sjoerd: Haha, dat mag hoor :) Alleen ben ik er niet zo-één ;) En ja, dat klopt inderdaad.. En ik zal je nog eens een geheimpje verklappen: van dit soort figuren lopen er echt hele volksstammen rond, helaas..

  Oh, echt? Wat hip, dan is ze hoogstwaarschijnlijk van mijn bouwjaar :) Leuk man! Ga je haar nog eens vaker zien? Hihi, alvast veel plezier in de kroeg en pas een beetje op voor al die pittige tantes he? ;) Yupyup, het heeft prima gewerkt, dat initiatiefje van mij ;) (K)!

  @ Erica: Haha, dank je wel :) Grappig, dat het wel herkenbaar is, ik was toch wel bang een beetje zeurderig over te komen ;) Kus!

  @ B.A.R.T.: Kijk, dat vind ik nou lief, daar word ik weer blij van :)

  @ Miek: De meeste die ik ken ook hoor (een enkeling daargelaten ;)), maar het zijn de rampzalige gevallen die zichzelf zo profileren he? En tja, tegen een fikse verkoudheid legt zelfs de gemiddelde ongesteldheid het af, hoewel ik moet zeggen dat het bij mij deze keer dusdanig heftig is dat ik er wel érg veel last van heb. Naja, zijn we tóch een soortement van solidair tegen elkaar ;)
  @ Kirsten: Heb ik jou al eens verteld dat jij mijn held bent? ;-)
  @ Papa: Daar behoort u ook niet toe :) U behoort tot de groep waarvan ik blij ben dat ze bestaan, omdat zij uitsluitend op basis van wederzijds respect met vrouwen (en mannen!) spreken. Helaas kom ik op straat vaak ‘het andere soort’ tegen, en dat kan me soms wel eens de keel uithangen.. Liefs!

  @ Vedat: Ik denk gelukkig ook niet zo over álle mannen, Vedat. Anders zou ik het ook erg zwaar hebben, gezien het feit dat ik er ééntje in huis heb, en er minstens 2 tot mijn beste vrienden reken.

 12. andre Says:

  erg leuk en wijs stukje. ik denk, om als vertegenwoordiger van de ‘tegenpartij’
  hier te besluiten, dat wij mannen nooit het gevecht van de vrouw met haar onzekerheden en de opspelende hormonen volledig zullen begrijpen.

 13. Annibal Says:

  @ Andre: Dank je wel :) Mmmm, ik denk dat ik het totaal met je eens ben.. Er echt veel aan te begrijpen valt er ook niet geloof ik (is dit nederlands? Het is nog vroeg!), dus pogingen daartoe zijn denk ik niet echt nodig ;)

Leave a Reply

?>