Kerst enzo

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (13)

Het is vol in mijn hoofd. De kerst was veel, druk, gezellig, leuk.. We hebben veel en vooral heerlijk gegeten, het was erg fijn om onze ouders, broer en zus weer eens uitgebreid te zien en te spreken, het museum was leuk, we hebben gezellig spelletjes gespeeld en een kerstfilm gekeken, mijn papa ontstak gisteravond nog de vuurkorf, Paul's zus kwam nog met geweldige kleine cadeau'tjes (ik kreeg een Kitten-Mo-Pod!!) en van Paul heb ik een prachtig boek gekregen dat ik al heel lang wilde hebben. En nog belangrijker dan mijn mooie boek: het cadeau dat ik voor Paul had gekocht heeft hem heel blij gemaakt en dat maakt mij weer heel gelukkig. Ik wilde hem dit jaar iets bijzonders geven, omdat het allemaal niet niks is wat hij op dit moment voor zijn kiezen krijgt: hij werkt, loopt stage en gaat daarnaast nog eens naar school, moet dan nog huiswerk maken, af en toe huishouden is ook handig en dan had hij de afgelopen periode ook nog eens een vriendin met een burnout thuis zitten met alle gevolgen van dien. Daarom kocht ik, om hem eens extra in het zonnetje te zetten, twee kaartjes voor de Blue Man Group en ik liet Blue Man-foto's afdrukken om in een mooi pakje te verwerken. Het cadeau kwam dus zéér goed terecht en donderdag 1 februari zullen wij een samen-dagje in Amsterdam beleven met (voor zover ik tot nu toe gelezen heb) een stèrk staaltje theater erbij :-D

Op de foto is trouwens het feestmaal van de '3e' kerstdag te zien: het overgebleven vlees en de niet opgegeten vis zijn door mijn ouders gedoneerd van onze drie gezinsleden, die er bekaaid vanaf kwamen met kerst: buitengesloten uit de woonkamer, verstoken van ons gezelschap en pas héél laat in de avond voorzien van het gebruikelijke blikje. Een visschotel met biefstukmarinade en een garnalen-dressing maakt echter een hoop goed: het gesmek was ook aan de andere kant van het huis prima hoorbaar. Al met al hebben wij er weer een heerlijke kerst-om-op-terug-te-kijken bij; aan de mama's, de papa's, de broer, de zus en mijn lief: dank jullie wel voor deze fijne dagen :-)

************

Extra koud was de douche die ik vandáág kreeg dan ook: ik moest vandaag naar de bedrijfsarts en van mij wordt verwacht dat ik op 2 januari weer ga werken. Niet meteen volledig natuurlijk, maar toch. Het viel me behoorlijk rauw op mijn dak en ik kan wel verklappen, dat de tranen niet in een paar uur opgedroogd waren. Ik ben de afgelopen weken wel wat tot rust gekomen, maar ik heb niet bepaald het gevoel dat mijn 'state of being' nu vreselijk veel verbeterd is ten opzichte van toen ik me ziekmeldde. Zo voel ik me nog steeds vaak huilerig, rottig, nerveus, heb ik nog steeds slaapproblemen en vergeet ik nog steeds alles dat los en vast zit.. Ik voel me dan ook opgejaagd: na 6 weken thuis moet er gereïntregreerd worden, zegt wet Poortwachter. Ik kreeg het gevoel, dat hoe ik me nú voel ondergeschikt is aan het feit dat er 6 weken zijn verstreken en daar moet ik het maar mee doen. Ik ga het proberen hoor, want ik ben er nog stééds niet vies van mijn handen uit de mouwen te steken.. Maar vandaag voel ik me als opgejaagd wild, dat zich vleuggellam geslagen voortbeweegt door een donker en angstaanjagend bos. Ik ben meteen weer nerveus, nerveus en nog eens nerveus; mijn hart zit in mijn keel en een naar gevoel dwaalt door mijn buik. Volgens de bedrijfsarts is dat begín het moelijkst en zal ik merken dat het daarna allemaal reuze meevalt, dus dat zal ik vanzelf wel zien. Maar de 'vrije' dagen die mij nu nog resten zullen niet vrij van zorgen meer zijn: gemaald zal er worden, in mijn hoofd. Zonder dat ik daar overigens zeggenschap over heb; mijn hoofd doet nog steeds wat 'ie wil, op dit moment. Ik hoop dat dat vanaf dinsdag 2 januari anders is..

13 Responses to “Kerst enzo”

 1. nelis Says:

  woh! de bleu man group lijkt me echt tof! ik heb wel eens nummers van het op mijn log gehad :D x!

 2. Michel Says:

  Je gaat iets fantastisch beleven bij Blue Man Group! Treden ze in februari ook nog op dan? Ik dacht dat ze alleen deze maand maar speelden. Heb je al ge-youtube-t?

  Voor wat betreft het weer werken op 2 januari: veel succes en doe het rustig aan!

 3. Carrie Says:

  Fijn dat jullie een fijne en gezellige kerstdagen hebt gehad.
  En dat de katten nog wat te goed hadden was ook duidelijk voor hun ook kerst qua eten.
  En werken………… ik zou als ik jou was eerst even contact opnemen met een vervanger van jouw huisarts, lijkt me nog geen goed idee.
  Die arbo arts kan zo veel willen, hij kan je ook te snel aan het werk sturen en je nog verder de put in gooien. En daar schiet vooral jij niks mee op, hij zal er geen pijn aan hebben.
  Doe wat je goed lijkt je weet het zelf vaak het beste of je het aan kan ja dan nee, daar moeten ze naar luisteren.

  Veel liefs, mamsl-)

 4. Erica Says:

  Fijn dat de kerst zo geslaagd was…
  Wel zwaar klote het nieuws van de bedrijfsarts… Ja die wet poortwachter is oh zo fijn… NOT!
  Ik hoop dat vanaf 2 januari je ineens “vanzelf” wat meer rust in je hoofd krijgt, als je je werk ruikt…
  Toch maar proberen, mocht het niet gaan, gewoon weer aangeven..
  Geniet nog ff van die laatste week rust en probeer je op te laden.
  Dikke knuffel en grote zoen van mij!!

 5. Nienke Says:

  Ach meisje toch, wat een dubbel log, en een dubbel gevoel… Aan de ene kant een kerst die zo ontzettend fijn was, voor mooie herinneringen & gevoelens zorgde, waardoor je ongetwijfeld weer een stuk lekkerder in je vel kwam te zitten – met zoveel warmte en liefde om je heen…
  en dan vandaag DIT.. (!!).
  Ik snap er persoonlijk ook geen f*ck van hoor… Je kan iemand na de standaard zes weken wel weer aan het werk zetten, maar als diegene er (duidelijk) nog niet aan toe is, of zelf in ieder geval aangeeft dat voor zijn/haar gevoel nog (lang) niet te zijn..
  Het komt ook zo snel ineens: patsboem, ineens krijg je te horen (en moet je verwerken) dat je over een kleine week weer aan het werk zult zijn… Niet meteen full time, inderdaad, maar toch. Het is heftig zat.
  Probeer alsjeblieft de tijd voor jezelf te nemen, lieve An, en je – hoe makkelijk dit ook klinkt – rust te pakken juist nu je het zo hard nodig hebt… Sterkte wijffie!!

 6. Robert Says:

  Hoe langer je thuis blijft van je werk des te moeilijker is het vaak weer om te beginnen. Gaat je vast lukken !

 7. Sjoerd Says:

  Heyhoi!

  Ik wil ook wel naar the Blue man group! Lijkt me wel leuk :D Ontzettend tof cadeau :D
  En je werk… tja… aan de ene kant lijkt het me onwijs moeilijk voor je, aan de andere kant is het misschien wel een keerpunt in je ‘rot’ voelen. Misschien is een paar weken extra rust erg handig, misschien is het werk juist wel een positieve motor om deze periode af te sluiten :)
  Ik hoop echt voor je dat laatste, doe in ieder geval rustig aan en neem niet te veel hooi op je vork in de uurtjes waar je weer begint. We weten wel dat je niet vies bent om je handen uit de mouwen te steken maar doe in het begin alleen het hoognodige en geef de extra klusjes geen aandacht anders kan het werken je behoorlijk rauw op je dak vallen!

  Heel veel succes alvast! Maar geniet eerst maar even na deze laatste paar dagen 2006! En denk vooral terug aan de geweldige toffe momenten (ik noem er 1–> Toscane, hoe tof was dat :-D) van dit jaar!

  Dikke knuffel!

 8. Vedat Says:

  Het is moeilijk om weer aan het werk te gaan. Dat aangepast werken, dat is aardig bedacht, alleen jouw baas moet wel heel geduldig zijn. Ik wens je er veel sterkte bij enne… gaat het niet, dan kun je je altijd weer ziek melden.

 9. Janneman Says:

  Hou vol, hou vol, hou vol. Je kunt het. Haal energie uit de kerst, het vooruitzich van jullie avondje uit en….. Laat het over je heen komen. dag voor dag.

  Je kunt het!!!

 10. Annibal Says:

  @ Nelis: Gaaf he? Leek me echt een belevenis, precíes wat ik zocht om mijn lief mee in het zonnetje te zetten :)
  @ Michel: Jajajaja!! Ik ben héél benieuwd hoor, fijn dat je in je logje niet al te veel verklapt hebt :) Yupyup, verbaasde mij ook, want toen ik aan de hand van jouw éérste Blue Man-logje ging kijken was het idd t/m januari. Februari erbij was voor ons echter heel fijn, want nu hebben we geweldige plaatsen zonder er metéén achteraan te zijn gegaan :)
  Dank je wel, komt wel goed.. Ik zie wel waar het schip strand :)
  @ Mama: Ik zie wel, als het niet gaat gaat het niet en wie weet, gaat het juist hardstikke goed. Ik probéér (let wel, dat is ook met recht probéren) me er niet al te druk om te maken, dat kost me teveel energie.. Liefs!

  @ Erica: Die laatste week ga ik zéker proberen te gebruiken, maar het is wel moeilijk. Het is heel fijn inderdaad, dat er wetgevingen zijn die druk op de ketel zetten, die druk maakt het me juist zo moeilijk :( Maarja, ik zie wel, het komt vast goed! Dank je wel, dikke kus & knuf terug!

  @ Nienke: Thnx lieverd, voor je begrip en je medeleven :) Het doet me veel dat ik er in elk geval niet alleen voor sta :) Ik probeer me er ook niet al te druk om te maken en het positief te benaderen (wellicht hééft de bedrijfsarts gewoon gelijk, wie wéét hoe snel ik me beter voel als ik eenmaal weer begin) maar mijn lijf werkt absolúút niet mee me die positiviteit vast te laten houden. Maarja, ik zie het wel.. Kus!

  @ Robert: Dat is precies wat de bedrijfsarts heeft gezegd en vooralsnog ga ik ervan uit dat hij gelijk heeft. Ik weet hier een stuk minder van als hij dus wie ben ik om meteen te brullen dat het niet waar is wat hij zegt, nietwaar? Het enige waar ik nu gewoon mee zit is dat ik me er absoluut niet fijner op voel sinds mijn gesprek met hem, maar ik zeg nog niets.. Ik zie wel hoe het gaat. In elk geval dank je wel voor je berichtje :)
  @ Sjoerd: Lijkt mij ook extreem koel idd :-D
  Yup, zo probeer ik er ook mee om te gaan en wat het verstandelijke gedeelte aangaat lukt dat best goed. Helaas wil mijn gevoel daarin nog niet goed meewerken, maar ik probeer me niet al te hard aan dat gevoel vast te pinnen. En ja, dat zijn inderdaad de momenten en de dingen waar ik nu veel houvast in vind :) Thnx lieverd :) (K)

  @ Vedat: We zullen zien, waar het schip strand. In elk geval dank je wel, het is fijn te weten dat ik gesteund wordt door veel mensen :) En dat is waar, dat weet ik ook :)
  @ Janneman: Dank je wel :) Je weet niet half hoeveel zo’n berichtje als dat van jou doet bij mij..

 11. Nienke Says:

  Probeer het stapje voor stapje aan te pakken… te zíen.. Mocht alles in je als een gek tegen beginnen te sputteren, dan mag je stoppen, goed? Houd dát voor ogen. Niemand die je dan dwingt. En voor hetzelfde geld… doet het je misschien wel heel erg goed om weer – heel rustig aan, in je eigen tempo – aan het werk te gaan…
  Helpt het misschien, een héél klein pokkebeetje… om te weten dat ik 2 jan. ook weer aan de bak moet (nieuwe baan..) en stiekem ook een beetje in m’n broek schijt bij de gedachte eraan alleen al? ;-D haha. Kom op, An! We hadden een deal gesloten, toch? Samen met Erica, trouwens. 2007 wordt ONS jaar!!! Morgen een foto op je log van een lachende Annibal! Dat eis ik gewoon. Al is het met kiespijn… ;-p Alle nare gedachten de deur uit want die hebben je al lang genoeg getergd…

  Ik denk dat jij veel sterker bent dan je denkt. Je kunt veel meer aan dan je nu denkt te kunnen tillen. Ik denk aan je!! Dikke knuffel! Anders kom ik je weer ontvoeren hoor! Verdorie!!

 12. Michel Says:

  :) Ieder woord over de voorstelling van Blue Man Group is er eigenlijk eentje teveel. Verrassing is een heel belangrijk element van de show. En aangezien ik voor niemand die lol wil verpesten, geen enkel woord over de voorstelling zelf :)

 13. Annibal Says:

  @ Nienke: :) Thnx :) En ik zal ook voor jou duimen hoor, we zitten er nu wel heel letterlijk allebei in, zeg maar ;) Die afspraak van ons drietjes geld nog steeds, gaan we absoluut waarmaken!! Oh, die foto kun je strax zien als ik een nieuw logje post, al moet je het bééld erbij zelf bedenken :) Ik denk ook aan jou! Dikke knuffel terug (en ontvoeren mag altijd ;))

  @ Michel: Dank je wel, ik ben echt zó benieuwd, ik kan bijna niet wachten ;)

Leave a Reply

?>