Proberen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (9)

"Zullen we?" "Ja? Tóch maar proberen dan?" "Tja, niet geschoten is altijd mis, zeg maar." "We kunnen ook nog even wachten. Wie weet, ouder, volwassener.." "Ouder en volwassener als dit? Daar kun je lang op wachten, dat gaat toch niet meer komen." "Nee, inderdaad. Je hebt gelijk. We dóen het gewoon!"

En aldus ons besluit.. Om dit jaar voor het eerst een échte kerstboom neer te zetten, in de hoop dat onze planten- en bloemen-etende, bank-krabbende, nep-kerstbomenverslindende en hyperactieve katten deze niet zullen slopen. Volgende week gaan we met mijn ouders een mooie uitzoeken bij de Hornbach (daar zijn ze niet zo duur), smeken we mijn vader ons te helpen d.m.v. het doneren van een grote hoeveelheid visdraad om de boom mee te verankeren aan diverse kanten (eventuele hulp met het verankeren zelf is ook welkom), halen we onze piepschuimen kerstballen (ja, echt) uit de kelder en geven we onze nep-boom een vriendelijk klopje, wetende dat díe het sowieso niet langer dan een uur overleeft met deze 3 monsters. Wellicht prikken de naalden zo erg dat ze het snel afleren, hopen we nu (tegen beter weten in? Waarschijnlijk wel.. Max eet cactussen… :-P). Maar het is een poging waard. Wanneer we de slingers vastzetten met tie-ribs overleven díe het misschien óók wel, zelfs. En lampjes.. We hebben van die ouderwetse grote, vorig jaar van mijn ouders gekregen. Wellicht zijn die te groot om op te kauwen..

…….

Wish us luck! :-@

9 Responses to “Proberen”

 1. Erica Says:

  Oh dat word spannend dan.. Hoe lang zal de boom heel blijven…
  Altijd leuk met katten…. Nooit een saai moment hihi..
  Fijn weekend!! En tot zondag!!

 2. Vedat Says:

  Hang de katten ook maar in de kerstboom, Annibal. Maar de plantenspuit bij de hand en de katten komen niet aan de boom hoor.

 3. Martine Says:

  Haha, leuk begin, daar zet je iedereen mee op het verkeerde been! ;-) Veel succes met DE boom. Alleen al de geur van zo’n boom in je huis, heerlijk! Hopelijk blijven de katten op een eerbiedige afstand…

 4. Carrie Says:

  Ja benieuwd zijn we of ze er dit keer vanaf blijven.
  Ik ga niet met je wedden, want het kan beide kanten opgaan.
  Misschien handig dat als je weggaat de katten uit de kamer haalt, dat scheelt misschien een boom.

  Succes en veel liefs, Mams
  l-)

 5. Sjoerd Says:

  Maak een foto wanneer jullie net klaar zijn met optuigen.

  En een foto wanneer jullie hem willen gaan aftuigen.

  Kunnen we het resultaat van een paar weken Max Loki en Beer zien :D
  Ik weet nog wel dat ik bij je langs kwam en er overal stukken nep kerstboom lagen en een steel ergens in een hoek stond waar die stukken kerstboom vanaf kwamen :P

 6. Kell Says:

  Hoii! Ik zie je eigenlijk altijd overal tussen de reactie’s staan, maar kom zelden hier even langs. Nu dacht ik, ik ga gewoon eens even langs! Natuurlijk met een reactie ;) Leuk weblog, kom snel weer eens kijken! X

 7. Annibal Says:

  @ Erica: Saai nooit, nee. Hihi ;) Jaaaahh, tot zondag!! Of nu voor mij: tot morgen :) Zinin! Kus!

  @ Vedat: Hmmm, misschien een idee ;) Mjah, die plantenspuit helpt echt niets met die van mij hoor.. Het zijn waterkatten, ofzo..

  @ Martine: Dat is ook precies de reden waarom we het heel graag eens willen proberen. Ik mis de échte kerstboom! Afgelopen twee jaar hebben we alleen een soort van een in kerstboom-vorm getape-te bundel glasvezels met licht gehad omdat we de ‘gewone’ nepboom ook al niet meer aandurfden (of eigenlijk: geen zin hadden in het eindeloze gevecht). Die glasvezelboom is heel mooi, maar we missen tóch iets.. ;)

  @ Mama: Haha, nou, als ik zou moeten wedden, wedde ik tégen de kerstboom, eerlijkgezegd. Yupyup, waren we ook al van plan. Liefs!

  @ Sjoerd: Whaha, je vergeet de katten, die er op de achtergrond vandoor gingen met diverse slingers en kerstballen ;) Haha, dat was ik wel van plan jah.. Kunnen jullie meegenieten hiero ;)

  @ Kelly: Dank je wel voor je berichtje, leuk om te horen :) Ik kom ook zo af en toe wel eens bij jou langs, maar ik laat eigenlijk bijna nooit een berichtje achter. Zal ik vaker doen, beloofd!

 8. Janneman Says:

  En? Mijn strategie. Ik hang mijn kerstboom aan het plafond. Met drie hyperactieve katten en een grijpgraag meisje is dat geen overbodige luxe. (bij de intratuin, hebben ze zefs speciale die aan het plafond kunnen)
  Kun je er zelfs echte ballen inhangen.

 9. Annibal Says:

  @ Janneman: We gaan ‘m komende week pas halen, dus de foto’s zul je nog wel zien ;-) Hum, ja, zo’n constructie hadden wij ook bedacht :) Thnx voor de tip!

Leave a Reply

?>