Verbroken tradities

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (9)

Gisteren vertelde ik, hoe wij als gezin in overeenstemming (tijdelijk?) gebroken hebben met de Sinterklaas-traditie. Des te ironischer is het, dat ik juist gisteravond onvrijwillig voor een breuk met een andere, min of meer toevallige familietraditie zorgde. Het is namelijk zo, dat zowel mijn vader, mijn broertje als ik zijn gezegdend met de twijfelachtige gave nooit katers te hebben na alcoholische uitspattingen. Wij houden alledrie wel van een drankje, maar tot met name mijn moeders ergernis worden wij hiervoor nooit bestraft met hoofdpijnen, brakheid of andere vervelende gevolgen. Mijn lief is er trouwens ook niet gelukkig mee, omdat hij (die paar keren dát we eens te diep in het glaasje kijken) de dag erna zit opgescheept met een kater én een vrolijke vriendin waar niets aan te merken valt.

Gisteravond verliep het echter nogal uitzonderlijk: na het nuttigen van een niet bijzonder groot aantal glaasjes wijn (4 of 5 is toch niet héél erg veel?) werd ik toen ik net goed en wel in bed lag ziek, ziek en nog eens ziek. Hieruit voortvloeiende kan ik slechts één dringend advies aan de lezers van dit stukje uitbrengen: vergeet nóóit het bijschrift 'Pas op met alcohol!' wanneer dat vermeld staat op de medicijnen die je dagelijks gebruikt. Voor je het weet vallen een paar wijntjes behoorlijk rottig en kun je je nauwelijks nog voorstellen dat je ooit nog iets als 'eten' naar binnen zal krijgen. Per vandaag weet ik het dan: Hoe een Kater Voelt. Het spijt me, papa en Wim, maar ik heb ons traditionele defensief richting De Kater verbroken, ik ben een afvallige van ons heilige verbond. Ik voel me brak en mijn maag is zó vreselijk aan het draaien dat ik tot nu toe niet meer dan wat voorzichtige slokken water naar binnen heb durven werken. "Net goed!" zal mijn moeder ongetwijfeld denken, bij het lezen van dit stukje. Ook Paul was in het geheel niet ontstemd, toen hij mij in zijn pauze belde om te horen hoe het met me ging. "Daar hoopte ik al op!" riep hij blij, meteen gevolgd door een "Ja, nee, niet dat ik bedoel dat ik hoopte dat je je rottig voelde ofzo, maar.. Nouja, dan heb je dat ook weer eens meegemaakt, toch?". (Oftewel: "Weet jíj ook eens hoe dat voelt.")

Medelijden met mensen met een kater heb ik nog nooit gehad en ook nu ik zelf voor het eerst ervaar hoe het voelt vind ik mezelf niet zielig. Ik ben eigenlijk vooral dankbaar, dat ik dit normaalgesproken nooit heb ;-)

************

Onze Sinterklaas-viering was gisteren overigens zéér geslaagd: gezelligheid, veel gelachen, het spel om de cadeau'tjes te verdelen was érg leuk en het idee om een deel van de pakjes pas uit te pakken nádat het spel al was afgelopen bleek het spel alleen nog maar leuker te maken. Toen we er, na een hoop irritatie vanwege het feit dat er continue hetzelfde werd gegooid, vervolgens achterkwamen dat we al een hele tijd hadden zitten spelen met een dobbelsteen waar gewoonweg alleen maar eenen, tweeën en drieën op stonden, was de chaos compleet. Ik heb ervan genoten. Het was me zèlfs… Een kater waard ;-)

9 Responses to “Verbroken tradities”

 1. Carrie Says:

  Mams moest inderdaad lachen……..een kater wie had dat kunnen denken.
  Dat het door de gebruikte medicijnen kom weet je ook, en nu helemaal dat die gele sticker er niet voor niks opgeplakt word.
  Maar dat je je eigen heel rot heb gevoeld heb geloof ik graag maar gun ik je niet.
  Al heb ik wel altijd zeg wie teveel drinkt moet op de blaren zitten.

  Beterschap en veel liefs, Mams
  l-):-S

 2. Vedat Says:

  Gefeliciteerd met deze nieuwe ervaring, Annibal. Wel flauw trouwens, dt je het wijt aan de medicijnen. Het heeft echt met de alcohol te maken hoor, die kater. :)

 3. Pa Says:

  Zolang het geen gewoonte wordt, maakt het echt niks uit.
  Morgen ben je vast wel weer het vrouwtje.
  Ma had een nogal vriendelijke reactie, want normaal zegt ze:
  “Moeten ze maar niet zuipen, ik hoop dat ze er een week last van hebben, dan leren ze het vanzelf wel af, eigen schuld, dikke bult”.
  Toch is niet altijd iedereen het hiermee eens en tijdens een lekker drankje, denk je dan:
  “Beter een buik van het zuipen, als een bult van het werken!!!!!

  H.v.j. Pa

 4. Sjoerd Says:

  Zuiplap :D

 5. Bijzonder Says:

  Ben nu wel heel benieuwd hoe het straks gaat na een nacht doorzakken, zonder medicijnen. Of het zeg maar net zoiets is als een koortslip: nu je het een keer hebt gehad, kom je er niet meer vanaf ;)
  Wel sterkte hoor!

 6. Erica Says:

  Ach ja de oude vertrouwde gele stickertjes…. Dan weet je pas dat je goed spul in huis hebt. ;-) Dat zal een hele ervaring zijn zo’n kater! Zelf nog nooit gehad, drink (zeker de laatste jaren) bijna nooit, vroeger wel is wat, maar nooit zoveel dat ik ooit dronken ben geweest, alleen aangeschoten is mijn deel geweest.
  Heel succes met die kater.. Of is het inmiddels al weer over??
  Liefs en kus!

 7. janneman Says:

  Nog nooit vanmijn leven dronken geweest of een kater gehad. Maarja ik drink dan ook zelden. Maar als ik het zo hoor, mis ik niets.

 8. Nienke Says:

  Oh! Gemeen, om je dan ook nog eens telefonisch lastig te vallen en je dan – veilig van een afstand – uit te lachen! Achja, volgens sommigen moet je álles in je leven een keer meegemaakt danwel uitgeprobeerd hebben…! ;-p

  Sterkte, met die kater!

 9. Annibal Says:

  @ Mama: Haha, ik wist het wel hoor ;) Maar het komt wel goed.. Liefs terug ;)
  @ Vedat: Deels correct. Zonder drank geen kater, maar normaalgesproken voor mij mét drank dus ook niet. Met medicijnen én drank weer wel..

  @ Papa: Hahaha, soms moet het ook gewoon kunnen hoor.. Ik drink absoluut niet buitenproportioneel volgens mij, dus ach :) En ik ook van u :) Xx

  @ Sjoerd: Haha, moet jij zeggen ;)
  @ Bijzonder: Help! Nu maak je me wel een beetje bang hoor.. Laat die wijn voorlopig maar even ;)
  @ Erica: Hahaha, dat is inderdaad wel een treffende omschrijving geloof ik ;) Nou, inderdaad zeg.. En vandaag had ik nog steeds last van mijn maag, dus ik denk nu wel bijna zeker te weten dat het een reaktie met de medicijnen was. Maar het gaat al beter, dus morgen is het vast weg :) Liefs & kus terug!!

  @ Janneman: Och, een drankje kan erg lekker zijn hoor, en ik ben ook bijna nooit dronken.. Maarja, of je er iets aan mist ligt ook aan jezelf: de één vind het lekker om soms wat te drinken, een ander heeft er niets mee..

  @ Nien: Whaha, vind je ook niet? Ik vond het ook maar onaardig hoor ;) Gelukkig weet ik wie het zegt, dat scheelt ;) Mjah, hum.. Dit vond ik eigenlijk toch wel een ervaring die het overslaan waard was, zeg maar! En thnx :)

Leave a Reply

?>