Rondje bellen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Vanochtend belde het expertisebureau, om een afspraak te maken voor het vaststellen van de schade aan mijn auto. Eigenlijk belde deze dame nèt even iets te vroeg: ik had vanochtend ingepland om eens een paar autobedrijven te bellen om te zien wat de kosten zijn. Vanuit mijn werk weet ik natuurlijk precies hoe het werkt, waardoor ik weet dat de meeste autobedrijven hier een bedrag voor vragen, dat je terugkrijgt wanneer je je auto daar ook laat maken. Anders kun je deze kosten declareren bij de tegenpartij, dus normaalgesproken krijg je deze kosten vanzelf weer terug.

Maarja, je moet ze wel eerst voorschieten. Even informeren dus. En daarbij is dan de grote grap, dat ik zelf al zo goed weet hoe het werkt, dat de mensen die ik aan de lijn krijg niet altijd even goed weten wat ze met mijn nogal gerichte vragen aanmoeten. Soms weet ik beter hoe het werkt dan zij! Een voordeel van mijn ervaring op dit gebied is natuurlijk, dat ik zo gemakkelijk het kaf van het koren kan scheiden. Het eerste autobedrijf, dat wat verder kijkt dan de neus lang is (hoe kún je € 250,= expertisekosten vragen wanneer de dagwaarde van de te expertiseren auto waarschijnlijk maar 4 x meer is? Niet elk autobedrijf houdt rekening met de waarde van de auto bij het bepalen van de kosten) krijgt van mij de opdracht en ik bel het expertisebureau weer terug, om de gegevens van de reparateur door te geven. Aanstaande vrijdag weet ik, of mijn auto total loss is*.

Zelfs nu ik thuis zit moet ik soms even kantoortje spelen..

*: Ookal weet ik al bijna zeker, dat dit het geval is. Het plaatwerk boven het voor- en het achterwiel is naar z'n grootje, de voorste wielkast is naar binnen gedrukt, de deur sluit niet meer goed en is waarschijnlijk ontzet en bij het voorwiel hoor ik tijdens het rijden geluiden, die me doen vermoeden dat ook de vering bij dat wiel het leven heeft gelaten. En dat, bij een bijna 14 jaar oude auto.. :'(

7 Responses to “Rondje bellen”

 1. Vedat Says:

  En aangezien de dagwaarde van jouw auto dus nattevingerwerk is, zullen ze waarschijnlijk van alles proberen om jou af te schepen met een paar honderd euro of denk je niet, Annibal?

 2. Carrie Says:

  Omdat je met verzekeringen werkt weet je hoe het werkt
  We gaan duimen dat de taxatie minder erg is dan dat je denkt.
  Misschien kan je dan nog je autootje behouden.
  Helaas is het nog altijd zo ook al kan/kon je er niks aan doen, het kost je altijd wat, denk maar hoe je geschrokken was.
  Maar een hele grote blijdschap dat Jij en Wim er zonder kleerscheuren vanaf gekomen zijn, want jullie gezondheid is niet in euro’s uit te drukken.

  Veel liefs, Mamsl-)I-)

 3. Annibal Says:

  @ Vedat: Gelukkig weet ik ook in dat opzicht prima hoe het werkt en kan ik het dus in de gaten houden.. Maar het zou inderdaad wel eens tegen kunnen vallen..

  @ Mama: Ja, en dán moet ik mijn geld nog maar vergoed krijgen, want de tegenpartij beweert dat het mijn schuld is. Maar inderdaad, dat is het allerbelangrijkste.. Al liggen mijn zenuwen aan puin sinds de aanrijding :P Liefs terug :)

 4. Erica Says:

  Wat een gedoe geeft zo’n aanrijding dan weer he, alsof het nog niet vervelend genoeg is… Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt en met je auto of een nieuwe weer rond kan scheuren…
  Kus & knuffel!!

 5. Nienke Says:

  Gelukkig maar dat jij idd precies weet hoe de vork in de steel zit – een flink stuk ‘voorkennis’ hebt! :-) Hopelijk komt het allemaal weer goed met dat oude maar zo geliefde autootje, maar het ziet er dus niet al te best uit…? :-/

 6. Sjoerd Says:

  Wel zonde van je Transformers autotje :|

 7. Annibal Says:

  @ Erica: Nogal jah, ik zit gewoon al sinds het gebeurd is totaal in de zenuwen.. Kon het er ff niet bij hebben, eigenlijk.. Maarja, we zien wel.. Ik hoop het ook! Thnx en een knuffel terug :)
  @ Nienke: Ik hoop idd dat dat mijn grote voordeel gaat zijn :-) Nopes, ik ben bang dat mijn lieve trouwe beestje flink gehavend uit de strijd is gekomen.. Maar de tijd zal het leren..

  @ Sjoerd: Ja he? :,-(

Leave a Reply

?>