Confronterend

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Nadat ik terugkwam van mijn vakantie was ik nog een week vrij. In die week vrij bezocht ik voor het eerst in een week of 6 weer mijn fysiotherapeute (haar vakantie en de mijn sloten bijna precíes op elkaar aan) en tot zowel mijn eigen als mijn therapeute's verbazing ging het bijzonder goed met mijn rug, schouders en nek. Zó goed, dat het kneedwerk er wat haar betrof wel opzat. Blij en vol frisse moed ging ik weer aan het werk.

Helaas: toen ik op één dag na weer twee weken aan het werk was slikte ik met een rotgevoel mijn eerste pijnstiller sinds een maand of twee. Diezelfde middag belde ik mijn fysio en een week later kon ik bij haar terecht. Ze schrok vreselijk van de staat waarin mijn nek verkeerde; ze kon níet begrijpen hoe ik het in zo'n korte periode weer zó vast had weten te krijgen. Het huilen stond me dus dubbel zo hard nader dan het lachen, want buiten de pijnlijke behandeling om moest ik dus ook defitief accepteren dat er meer aan de hand is dan alleen een stijve nek en mijn houding, waar aan te sleutelen valt. Was dát al confronterend, vandaag werd ik nog veel harder met mijn neus op de feiten gedrukt. Op aanraden van mijn fysiotherapeute laat mijn werkgever een preventief werkplek-onderzoek verrichten en vóórdat die plaats zou vinden, moest ik daar een vragenlijst voor invullen. En dan staat het er ineens, zwart op wit. Mijn klachten, mogelijke oorzaken, tips, waarschuwingen.

Vanavond, toen ik thuiskwam, moest ik stiekum even uithuilen bij mijn lief. Het grijpt me naar de strot allemaal, op de één of andere manier. Ik weet dat het veel en veel erger kan, dat de strijd nog niet verloren is en dat het vanaf hier alleen maar kan verbeteren, maar toch.. Ik heb hier niet om gevraagd, waarom krijg ik het dan? :,-( Ik voel me heel éven heel verdrietig..

5 Responses to “Confronterend”

 1. Carrie Says:

  Waardeloos………. is er wat uit die test gekomen?
  Of moeten de gegevens nog eerst door de molen heen waar weer tijd mee gemoeid is. Je bent er hard mee bezig dus het moet vruchten af gaan werpen voor jou.
  Veel liefs, Mams:-@

 2. Vedat Says:

  Dat je moest uithuilen, dat begrjp ik best, denk ik. Het is nogal wat, zeg. Wel lief van jouw baas, dat hij ook een werkplekonderzoek laat doen. Geef de moet niet op,Annibal. Ik wens je er heel veel sterkte en wijsheid bij.

 3. miek Says:

  wat vervelend, gedoe hoor!
  sterkte ermee:(

 4. B.A.R.T. Says:

  Dat is idd. erg K… mijn DUSHI weet er alles van… en voelt zich dagelijks zo. Het is moeilijk er een balans in te vinden, maar ik weet dat het jullie (want zoiets moet je wel met z’n tweeen) gaat lukken!

 5. Annibal Says:

  En ook bij dit logje: dank voor jullie lieve reakties.. Ik zit echt even in de lappenmand (niet in de laatste plaats ook in mijn koppie), maar ik denk dat ik gewoon even rust nodig heb. Ik ga zo dus lekker op bed!

Leave a Reply

?>