Nieuwe telefoon

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Mijn lieftallige Nokia 6111 is vervangen. En dat zonder erom te vragen! Pasgeleden stuurde ik 'm voor de tweede keer op ter reparatie (net iets meer dan een half jaar oud en de eerste reparatie had pas een paar dagen eerder plaatsgevonden) omdat 'ie een heel vervelende gewoonte had: hij schakelde zichzelf continue uit op 'zeer spectaculaire wijze'. Want nee, dat was niet zómaar uitschakelen.. Eerst ging het beeld af en toe een beetje haperen, waarbij je nog stukjes van het vorige schermpje zag terwijl je alweer in een ander menu zat. Dat werd dan steeds erger en erger, tot het volledige scherm uit samengestelde stukjes van de laatstgebruikte menu's bestond en vervolgens in alle toonaarden weigerde nog te veranderen. Als je dán nog niet opgaf, dan zorgde mijn überschattige telefoontje daar zelf wel voor: na een paar minuten nadat 'ie volledig vast zat in zijn puzzel-scherm werd het scherm wit en dat was het dan. Uit- en aanzetten bood in den beginne nog wel soelaas, maar naarmate ik deze oplossing vaker gebruikte ging het sneller weer mis.

Toen ik 'm terugkreeg van de eerste reparatie zag ik meteen aweer hapers toen ik 'm aanzette, dus meteen na het weekend bracht Paul 'm weer weg. Vandaag werd ik gebeld: hij was klaar. Paul haalde de telefoon vanuit zijn werk op en vol spanning zette ik de telefoon aan.. En hij deed het perfect! Blij begon ik de knopjes in te drukken om 'm opnieuw in te stellen. Maar die knopjes gingen wel stroef, zeg.. En eigenlijk, even op het beeldscherm gelet.. Helemaal geen krassen, zoals de mijne! "Volgens mij heb ik een andere" zei ik tegen Paul. Paul had me als ex-T-mobiler al wel eens uitgelegd, dat telefoonproviders inderdaad wel eens 'probleem'-telefoons 'swappen', omdat een andere eigenaar soms niet terugkomt met klachten als hij een semi-defect toestel van een ander krijgt. Paul vergeleek de registratienummers en bevestigde wat ik al dacht: dit is een andere. Een veel nieuwere, ook. Op de reparatiebon kon Paul vervolgens zien, dat dít toestel een defect in de camera had. Maar tot nu toe heb ik daar niets van gemerkt; de camera doet het, de flitser ook. Ik vind het voorlopig wel best, zo. Ik heb een bijna nieuw toestel dat niet hapert, zonder half gesloopte knopjes en krassen op het scherm, dus ik ben allang blij ;-)

8 Responses to “Nieuwe telefoon”

 1. Vedat Says:

  Tja, Annibal, dankun je wel tevreden zijn, maar ik zou heel boos zijn. Je hebt een jaar garantie op jouw telefoon en als die binnen het jaar stuk is, dan hoor je een splinternieuwe te krijgen, als die oude niet gemaakt kan worden dan. Dus… ga maar lekker naar de winkel terug en vraag tekst en uitleg en zorg wel, dat je het garantiebewijs, in veel gevallen de aankoopnota, bijje hebt.

 2. Annibal @ Vedat Says:

  Moah, zolang de telefoon werkt zoals ik het wil (en dat doet ‘ie) vind ik het niet zo erg als ‘ie niet helemaal nieuw meer is.. Ik ga er sowieso op vooruit, want de mijne was eigenlijk al behoorlijk afgeragd in die 7 a 8 maanden dat ik ‘m had. Jammer, maar helaas heeft zelfs Nokia mindere modellen ;-)

 3. Carrie Says:

  Jammer dat je niet die N72 kreeg………………………word dus nog even in de koelkast gezet.

  Veel liefs, Mamsl-)

 4. Annibal @ Mama Says:

  Och, op 3 januari kan ik alweer een nieuwe telefoon gaan uitzoeken, dus voor die 3 maandjes blijf ik nog wel even met deze rotzooien he? ;)

 5. Vedat Says:

  Nou ja zeg, jij bent snel tevreden. Ik ken de Raggende Mannen, maar nu dus ook de Raggende Vrouw, als weet ik niet goed wat ikmij kan voorstellen bij het raggen of afraggen van een telefoontoestel. Kun je er iets meer over vertellen, Annibal?

 6. Annibal @ Vedat Says:

  Haha, och..

  Nou, afraggen gaat in mijn geval heel makkelijk hoor: gewoon je telefoon heel intensief gebruiken, ‘m altijd in je overvolle tas doen en een paar keer flink uit je handen laten stuiteren doet wonderen..

 7. Mieke Says:

  Nah! Dat meen je niet? Die van mij(dezelfde roze 6111) heeft ook een tijd gehad dat ze(tis een meisje..:-)) ineens uitschakelde, als ik bijv, aan het smsen was, ineens een wit scherm, en hoppa uit! Ze doet t nu wel weer goed gelukkig…

 8. Annibal @ Mieke Says:

  Hey, die van jou ook al? Die van mijn schoonzus (die heeft een zwarte) deed ook al zo raar.. Volgens mij is het gewoon niet zo’n stevig model. Deze doet het tot nu toe ook nog steeds prima, maar ik ben blij dat ik over 3 maanden een nieuwe mag! (Vind ‘m sowieso eigenlijk niet zo handig :-P) (Oh, en op de één of andere manier was mijn laatste telefoon wél een zij, maar deze niet :-P Raar eigenlijk ;-))

Leave a Reply

?>