Lowlog

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Donderdagavond vertrekken wij naar Lowlands en deze dag komt razendsnel dichterbij. Omdat wij normaalgesproken altijd veel eerder onze kaartjes kopen (of op z’n minst al weten dat wij erheen zullen gaan) ben ik gewend dat ik er héél lang naar uitkijk, maar deze keer hebben we onze kaartjes nauwelijks binnen of het is al zo ver. Naarmate de dag dat wij zullen vertrekken nadert vult mijn hoofd zich steeds meer met Lowlands-gedachten. Over vorige keren, over mijn eerste Lowlands, over wat we niet moeten vergeten en al deze dingen meer.

Mijn eerste Lowlands maakte ik, ondanks het feit dat ik al sinds mijn 15e aan mijn ouders’ hoofd zeurde dat ik erheen wilde, voor het eerst mee toen ik 21 was. Eerst vonden mijn ouders mij te jong om te gaan, toen ik eenmaal mócht gaan koos ik uiteindelijk voor Pinkpop om een vriendin van mij uit de brand te helpen. Zij had al een kaartje voor Pinkpop maar kreeg ruzie met degene met wie zij eigenlijk zou gaan (hetgeen er uiteindelijk in resulteerde dat zij alsnog een hele pinkpop optrok met die persoon en ik me vooral amuseerde met wat mensen die ik onderweg naar Pinkpop had ontmoet). De eerste jaren na deze Pinkpop vond ik festivals wat minder interessant omdat ik Pinkpop niet extreem geweldig had gevonden.

Nadat ik op mezelf was gaan wonen ging het echter toch weer kriebelen en ik kocht uiteindelijk toch een kaartje voor Lowlands. Samen met mijn vriendin Mémé ging ik op pad (waarbij we uiteraard dé standaard beginnersfout maakten: onze spullen vervoeren in weekendtassen, hetgeen ultiem onhandig is in de rij om het kampeerterrein op te komen en lastig sjouwen, want het is nogal een eind lopen vanaf de parkeerplaats naar de ingang en vanaf de ingang naar de camping).. En eenmaal aanwezig kwam ik er al snel achter: Lowlands is wel 1000 x leuker dan Pinkpop (sowieso al niet mijn eigen keuze)! Het begon trouwens al goed bij het opzetten van de tent: één of andere rare gast met oranje haar die ik nog nooit had gezien, maar die wel bij ons groepje hoorde, begon een extreem vaag gesprek met ons en bleef maar zeggen dat hij ons zou helpen met het opzetten van onze tent, terwijl hij in feite niets anders deed dan ons afleiden van deze zware taak (anderhalf jaar later, toen mijn toenmalige relatie was stukgelopen, bleek die rare gozer nog steeds in mijn vriendenkring rond te hangen en bleek hij éigenlijk toch wel heel aardig te zijn.. Over anderhalve maand woon ik alweer twee jaar met hem samen ;)).

Sinds deze eerste keer ben ik slechts één jaar niet geweest: het jaar dat het zo extreem slecht met mij en mijn financiële situatie ging. Dit is ondertussen mijn vijfde Lowlands en MAN, wat heb ik er zin in! Vanavond, terwijl we onze tas inpakken, komen er nog veel meer herinneringen naar boven. Van in de rij staan, wachtend tot je je polsbandje hebt en naar het kampeerterrein kan lopen. Van je tent opzetten in het donker. Van de ultiem rare gesprekken met vrienden die vaak in de loop van zo’n festival ontstaan onder invloed van enig bier, vermoeidheid, een overload aan geweldige muziek en totale vrijheid om te doen waar je zin in hebt (gesprekken als “Als jij een meubel bij Ikea zou zijn, wat was je dan?” en het ráárste Lowlands-gesprek ooit: “Heb jij misschien een puntenslijper?” “Oh, ja! Toevallig wel!”). Herinneringen aan ontelbaar veel leuke acts die ik in de afgelopen vier jaar al heb mogen aanschouwen. Herinneringen aan drie hele dagen van ’s-morgensvroeg tot diep in de nacht buiten leven. En daarna herinneringen aan wakker worden op maandagochtend, omdat de security aan je tent staat te trekken met de mededeling dat je over een half uur van de camping af moet zijn. En aan de vermoeidheid die volgt op een lang weekend Lowlands, die nauwelijks uit te leggen is aan iemand die dit nooit heeft meegemaakt. Maar bovenal: herinneringen aan feest, feest en nog eens feest!

Na vanavond, als we onze tas hebben ingepakt, moet ik nog één avondje sporten en dan mág ik: één lang weekend alléén maar feest!

6 Responses to “Lowlog”

 1. Sjoerd Says:

  Oe! Tof! Heel veel plezier!

  Je zou mij er nog niet met een schep heen kunnen slaan :P

  Maar jij heel veel plezier :D

 2. Erica Says:

  Wauw het is nu echt bijna zover!
  Ik wens je alvast heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel plezier op de campingflight to lowlands paradise! Ik zal voor je duimen dat je nog een beetje goed weer hebt. Geniet maar lekker en ik hoop na afloop een verslag en foto’s te zien!

 3. Vedat Says:

  Ik merk het al, helemaal verkocht en wat leuk, dat je Paul ontmoet hebt op Lowlands. Wel aardig, dat hij jullie geholpen heeft met het opzetten van de tent. Ga dit keer zeker Paul helpen op zijn bekende manier. Trouwens, ik wist niet, dat Paul zo koningsgezind was.

  In ieder geval heel veel plezier en zorg ervoor, dat je niet te schor wordt, want na afloop heb je nog veel te vertellen.

 4. Carrie Says:

  Meissie heel veeel plezier daar natuurlijk ook voor die meneer met oranje haar in het verleden…………..hahahaha ;-)
  Maar eerst morgen nog ff afzien met spinning.
  Ik ga duimen dat jullie het in ieder geval droog hebben.

  Veel liefs,
  Mams l-)

 5. Annibal Says:

  Thnx allemaal! Zijn nu écht helemaal ingepakt, rugzakkentest is goed doorstaan, kisten zijn gepoetst (regen ahead, dus ik móest wel :-P) en brood is gesmeerd! Tot na Lowlands, denk ik!!

 6. jose Says:

  Hee anja. Super dat je er weer heen gaat. Helaas helaas kunnen wij zelf dit jaar niet. Ik hoop dat het niet al te moderig wordt maar ach dat maakt het toch wel echt lowlands niet waar. Have fun en ik we willen alle leuke verhalen natuurlijk horen…

  groeten jose

Leave a Reply

?>