Update

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Helaas. Dit had een bijzonder grappig/leuk/lief logje moeten worden over katten die konijnen lijken, of konijnen die er als katten uitzien (zie de reakties op mijn vorige log), compleet met voors en tegens en geïllustreerd met diverse foto’s. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Het probleem is, dat Paul onze camera mee heeft genomen op kamp. Nu hebben we onze oude camera ook nog wel, maar Paul heeft óók alle oplaadbare foto-batterijen meegenomen en zonder begin ik nog steeds bar weinig. Dan maar foto’s met mijn telefoon maken, had ik bedacht.

Dat dat foto’s maken met een telefoon tegenwoordig prima gaat, is iedereen wel bekend, denk ik. Maar er is één euvel: wanneer je die foto’s voor je weblog wil gebruiken moet je die foto’s ook op je PC zien te krijgen en dáár begint het gedonder. Ik heb weliswaar een bluetooth-stick voor in mijn PC, dus in theorie zou dat geen probleem moeten zijn. Maarja, sinds de laatste her-installatie van mijn PC is Paul er nog niet aan toegekomen om mijn Nokia-bluetooth-communicatie-met-PC-progje te installeren. “Oh, maar dat kan ik best zelf!” dacht ik nog even..

Na het installeren van dat Nokia-programma’tje begon ‘ie te zeuren dat Windows Servicepacks 1 t/m 162 geïnstalleerd dienden te worden, wilde de bluetooth-functie werken. Hum. Gelukkig begon ‘ie metéén na die meldingen te vertellen dat ik óók gewoon even de update van het Nokia-progje kon downen en installeren. Ok, prima. Na dat uitgevoerd te hebben wilde ik blij mijn foto’s overzetten.. Maar helaas, de bluetooth-functie deed het niet. “Ja zeg, dan moet je ook die servicepacks installeren!” riep ‘Help’ me toe. Mkay, wat jíj wil.. Maar op de Windows-site kon ik geen servicepacks vinden. “Dan moet je het even in het download-centre proberen!” riep één of ander dingetje op die site mij behulpzaam toe. In het download-centre werd mij echter gemeld, dat ik daar een update voor Explorer moest downloaden, wilde het download-centre naar behoren functioneren. *Zucht*.. Ik hèb niet eens Explorer!

Gelukkig was er dan ook wel weer een linkje voor als je een andere browser in gebruik had. Die zèlfs nog best zichtbaar was, als je éven je bril opzette. Enfin, aldaar weer een kwartier verdaan met zoeken: niets. Grmbl. Mijn humeur begon enigzins aangetast te raken op dit punt. Maarja, zoals ik eens al schreef, ben ik vasthoudend. Dan maar eens op zoek naar het automatische update-gebeuren waarvan ik weet dat het zich ergens in Windows verschuilt. Gelukkig bleek het mee te vallen en kon ik het redelijk snel vinden.. Om er daar vervolgens achter te komen dat ik, om automatisch te kunnen updaten, éérst even de automatische update-functie moest updaten. HELL!! Ok, na díe update maar weer eens kijken in het automatische update-geval, waarbij al snel blijkt dat ik de term ‘automatisch’ vollédig verkeerd uitleg, wanneer ik dan denk dat het updaten vanzelf gaat. Even scannen via de automatische update en ja! JA! De gewenste servicepack verschijnt op mijn scherm! Hoera! Mijn zoektocht is bíjna ten einde!! Blij zit ik de 35 minuten die mijn pc nodig heeft voor het downloaden en installeren ervan uit. “Geeft niets hoor, want dan ben ik er tóch helemaal zelf uitgekomen”. Vond ik. Maar ná deze update (we zitten nu op reboot nr. 4) blijkt uiteraard al gauw.. Dat mijn bluetooth het nog stééds niet doet, in dat Nokia-gezeik. WRAAAGGGHH!

Maar weer een update van de bluetooth-stack downen dan maar.. :-(

Of dat laatste gewerkt heeft? Ik weet het niet. Ik heb er geen zin meer in om nog te gaan kijken..

(Update: Nopes, nog steeds geen bluetooth…)
(*Valt om*)

8 Responses to “Update”

 1. Vedat Says:

  Had toch simpel een andere digitale camera gekocht. Moeilijk gedoe, zeg. Toen ik de telefoon, die ik nu heb, kocht, was er nog geen bluetooth en maar net een camera. Die foto’s zijn zo slecht, dat ik de foto’s van mijn pc over heb gezet naar mijn telefoon, met een draadje, trouwens.
  Okay, jij bent uitgeklooid, nou ben ik benieuwd wat jij over die katen en konijnen had willen schrijven. Ga je vantevoren nog wel even langs de poelier?

 2. Carrie Says:

  Je kan altijd nog voor hulp naar je broer, en als hij tijd heeft wil hij ook nog wel op huisbezoek komen, je zal het alleen ff moeten melden bij hem.
  En mams wil ook nog wel behupzaam zijn door in moms cab met Wim te stappen en je verblijden met onze aanwezigheid.%-)

 3. Jeff Says:

  Klinkt behoorlijk als mijn MSN-avontuur van de laatste dagen… Begreep nooit zo goed waarom sommigen Microsoft als De Grote Satan zagen, maaruh, door dit soort dingen valt het kwartje wel, he? Sterkte ermee!

 4. Tica Says:

  Mijn hemel! Jij bent behoorlijk technisch hoor, ook al is het je nog niet gelukt ;)
  Ach.. houden we de foto’s toch gewoon tegoed?

 5. Erica Says:

  Zucht.. Microsoft.. Oh zo fijn als het meewerkt…
  Hopelijk krijgen we de foto’s en het verhaal alsnog te zien..ooit…;-)

 6. Annibal Says:

  @ Vedat: Ik zou niet weten wat ik met nóg een digitale camera moet hoor.. En tja, zo’n draadje moet je er apart bijkopen en daar heb ik óók al geen trek in. Je ziet het nog wel verschijnen, denk ik :P

  @ Mama: Hehe, nou, ik zit dus zó vol met afspraken en gedoetjes dat ik net zo goed even kan wachten tot Paul het weer kan fixen.. Maar toch dank u wel! (En jullie aanwezigheid is áltijd welkom :-))

  @ Jeff: Yupyup, dit is best wel een wake-up-call.. Ik zat me gisteren ook al metéén te bedenken hoe hard Paul en Wim mij uit gaan lachen als ze dit horen, omdat zij allbei Linux draaien. Rampzalig he?

  @ Tica: Haha, nouja, ik ben eerder te eigenwijs om toe te geven dat het me niet lukt hoor ;) Maar je zou er versteld van staan wat er allemaal wel niet lukt wanneer je alleen al de moeite neemt om het te probéren.. En die houden jullie zéker tegoed!

  @ Erica: Hahaha, dát zeg je inderdaad goed ;) Oóit.. ;)

 7. B.A.R.T. Says:

  K*&@%*)!%& vervelden computers… ‘t is m’n vak maar blauwe tanden zorgen voor grijze haren!

 8. Annibal @ B.A.R.T. Says:

  Dus het ligt niet geheel en al aan míj? Dat is dan wel weer fijn om te horen, ik dacht echt dat ik iets redelijk simpels gewoonweg niet voor elkaar kreeg. Thnx!

Leave a Reply

?>