Katten-ongein

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Van het weekend heb ik me op mijn eigen klusjes toegelegd, terwijl Paul ondertussen klussen als ‘de afzuigkap ophangen’ en ‘het bevestigen van de drempel’ voor zijn rekening nam. Tussendoor hielp ik hem dan wel, want hij kon uiteraard niet alles alleen, maarja, om nu hele perioden niksend naast Paul te gaan staan terwijl hij ondertussen zaken ging opmeten of op maat ging zagen.. Zodoende is sinds zaterdag ons huis weer keurig schoon en heb ik wederom een small step for mankind, a giant leap for net-verhuisden gezet: ik heb de keuken ingedeeld. Er stonden nog wat dozen en bakken met spullen, waarvan het toch éigenlijk wel de bedoeling was dat het allemáál in de keuken zou gaan passen. In dat kader heb ik de la onder de oven omgedoopt tot een heuse bak-la, vol bakvormen, deegjes, meeltjes en gekeurde balletjes en heb ik de la hier recht onder aan de katten toebedeeld: zij hebben nu een heuse eigen la, waar ik al hun blikjes, snoepjes, speeltjes en bakjes op kan bergen. Alle bakken en dozen zijn nu weg uit de keuken. Heerlijk!

Volgend weekend is het de bedoeling dat wij de plint onder de keuken (of eigenlijk: het gebrek hieraan) aan gaan pakken. Dat wil ik héél graag, omdat de drie lieve schatjes nu graag onder mijn keuken kruipen en als ze daar zitten heb ik geen grip op hun eventuele gebijt in snoeren van apparatuur en dergelijke. En omdat dit eigenlijk al veels te lang duurt hebben onze katten besloten ons een éxtra zetje in de rug te geven…

Toen Paul zondagochtend met een nog slaperig hoofd de keuken binnenliep renden Max en Loki, hevig geschrokken, onder de keuken vandaan de woonkamer in. Binnen een paar seconden volgde ook een in bijna panische staat verkerende Beertje hun voorbeeld en schoot voor Paul langs de keuken uit. Vreemd, want hoewel ze nog wel eens schrikken van Paul wanneer hij niest, schrokken ze nu al door zijn aanwezigheid. Maarja, dat kan natuurlijk gebeuren, we lagen even ervoor nog hardcore te slapen, dus dan verwachten ze ons natuurlijk niet in de keuken. Toen ik ze ‘s-avonds hun blikje wilde geven kwam er ineens nog een andere mogelijke reden voor hun schrik-reaktie in mij op:Nu de katten-lekkernijen zijn verhuisd naar een la die aan de achterzijde toegankelijk is, is het oh zo handig wanneer je als kat zijnde niet in de weg word gezeten door zo’n nare plint en zodoende gewoon lekker even kunt winkelen tussen de kattenverwennerij-tjes. Klaarblijkelijk hadden Loki en Max onder het keukenblok zitten wachten op hún beurt, terwijl Beertje eigenhandig een zakje kattenkruid en een familieverpakking kattenkruid-snoepjes slachtte. Het resultaat is boven te zien. Wellicht tóch best handig dus, zo’n plint onderaan je keuken.. :-I

7 Responses to “Katten-ongein”

 1. Sjoerd Says:

  Hahahhaa Geweldig!

  Meteen een stok achter de deur om het plintje erachter te zetten :D

 2. Carrie Says:

  Weer een gave actie van the boys and girl.
  Zal velen op de lachspieren werken, zoals de mijne.
  Je krijgt alles in 3voud………… l-)
  Truste meissie, veel liefs Mams XXX

 3. Vedat Says:

  Zo da’s geinig van die katten. Slimme dieren zeg. Je mag ze er wel voor belonen, Annibal. Laat het plintje voorlopig maar even.

 4. miek Says:

  wahahaha, ja dat zie ik onze ziggy ook zo doen! onze keuken wordt geplaatst door een kameraad, die maakt er meteen de plint voor… :D gelukkig maar!

 5. Martine Says:

  Haha, die voelden zich dus even zwaar betrapt! :-) Als ik dit soort verhalen lees, mis ik mijn eigen kat wel een beetje. Ik heb hem weg moeten doen omdat ik steeds allergischer voor hem werd en nou is ‘ie niet meer… Snif.

 6. JAnneman Says:

  Katten, ze zijn echt eondeugden. Vin dhet wel een strakke aktie, allen jammer van de zooi. :P

 7. Annibal Says:

  @ Sjoerd: Haha, je zal de 29e wel zien of die stok achter de deur heeft geholpen ;)

  @ Mama: Jah, maar daar heb ik zelf om gevraagd.. En stiekum moet ík er eigenlijk ook om lachen ;) Xxxx

  @ Vedat: Naar mijn idee hebben ze hun beloning al gehad ;) Die plint moest er toch maar eens van komen..

  @ Miek: Kijk, dat is een goeie, wij gaan ook metéén komend weekend met die plint aan de slag ;)

  @ Martine: Awww, dat is idd jammer.. Katten blijven dan toch altijd wel een zwak, he? Nouja, mochten jullie eens in Den Haag zijn mogen jullie rustig die van mij komen knuffelen hoor!

  @ Janneman: Hehe, nogal jah ;) Ik stiekum ook.. Vooral nu ik thuiskom en aan de poot-afdrukjes zie dat ze vandaag over de afzuigkap hebben lopen baggeren O_o

Leave a Reply

?>