Oh My Fucking God!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

De vredige klanken van een muziekje dat zo uit de bak ‘Wereldmuziek’ van de Free Record Shop had kunnen komen galmen door de zaal. Naarmate de muziek wordt overstemd met ruis stijgt de spanning, het publiek zet zich schrap voor wat komen gaat. Op het podium bewegen schimmen zich naar diverse plaatsen in de ruimte die hen ter beschikking staat. De wereldmuziek is nu practisch overstemd door de radio-ruis die erdoorheen is gemixt. Eén licht op het podium gaat aan: een donkerblauw, wazig licht tekent het silhouet van drummer en metal-god Gene Hoglan spookachtig af tegen de achtergrond. Hij houdt zijn drumstokken gekruist boven zijn hoofd; het publiek juicht hem uitgelaten toe. De lampen springen aan, de muzikanten beginnen hun set. Het eerste nummer, een liedje van de laatst uitgekomen cd, is mooi, maar doet slechts dienst als intro, weet het publiek. Het tweede nummer is raak: de oerkreet van frontman en muzikaal genie Devin Townsend om het volgende nummer aan te kondigen (“ALL HAIL THE NEW FLEEEEEEEESHHHH!”) is het startsein voor band en publiek om los te gaan. Er volgt een zweterig uur (of langer? Of korter? Tijd bestaat niet in het vacuüm dat gecreëerd wordt door deze grootmeesters) waarin band Strapping Young Lad bulderend, scheldend en tierend over vriend en vijand heenwalst. Geef ons heden ons dagelijks METAL. Fucking hell, wat zijn die gasten goed zeg.. Ookal komt er binnenkort een nieuwe cd uit die gepromoot moest worden werd ook het oudere werk niet geschuwd: een razende ‘Oh My Fucking God’ (één van mijn favorieten) als derde of vierde nummer deed zelfs Paul, de niet-metal-fan die nieuwsgierig was, blij in het rondspringen en meebrullen van plezier. Toen tot slot nog een zeldzame toegift volgde was de pret compleet en togen wij blij, moe en vooral: héél erg bezweet weer huiswaarts. Dat wij (ondanks ons vertrek naar Amsterdam CS om kwart over elf) vannacht pas om half twee thuiswaren vanwege de stuiptrekking die de NS is, mocht de pret niet drukken (ookal deed de wekker van vanochtend me érnstig pijn aan mijn wakker-word-orgaan). Voor de durfallen onder ons kan ik het laten horen van een liedje of twee niet laten: ik trakteer u allen op mijn persoonlijke favoriet Home Nucleonics en de bijna nooit live gespeelde toegift van gisteravond Far Beyond Metal (waarvan de laatste ook meteen de grote publiekslieveling is, sinds dit nummer zo ongeveer alle zichzelf-net-iets-te-serieus-nemende-metal fináál op de hak neemt).

Enfin, vandaag heb ik dus doodmoe en met pijn in mijn nek de hitte van de dag doorstaan. Dat een goede bui soms erg hard de grond ingeslagen kan worden heb ik vandaag trouwens ook wel weer bewezen: op de website van de examencomissie waren sinds gisteravond de antwoorden van ons examen te vinden (he-le-maal gemist, ik was druk aan het meebrullen met Devin & Co.). ‘Slim’ als ik ben sjouw ik natuurlijk overal de doorslagen van mijn antwoorden mee naartoe, dus kon ik metéén op mijn werk kijken.. Om keihard geconfronteerd te worden met mijn zoveelste gefaalde poging te slagen. Ik mag van geluk spreken als ik überhaupt een 5.0 haal, een 4.8 of iets in die richting ligt meer voor de hand. Mijn tranen heb ik hier vanmiddag op mijn werk al om gelaten, het is vooral nog de frustratie die de boventoon voort.. Wéér een examen.. Bah :(

6 Responses to “Oh My Fucking God!”

 1. Vedat Says:

  Er zijn wel allerlei soorten benamingen voor die muziek, merk ik. Het was alsof de duvel er mee speelde, want toen ik wilde reageren was jouw site ineens uit de lucht. Ik kan er maar niet aan wennen, Annibal. Voor mij is het kutmuziek, wat aardig overeenkomt met de gefuck. Geeft niet horo, ik heb weer andere afwijkingen.

 2. Carrie Says:

  Fijn dat jullie het naar de zin hebben gehad, ik durf die muziek niet aan mijn oren toe te vertrouwen, zal ik flink spijt van krijgen.
  Geef mij de muziek van de jaren 60 70 en 80 maar. Is oor vriendelijker ook.
  Vel liefs, Mams XXX:-S

 3. Martine Says:

  Ha ha, dat klinkt wel heavy zeg! Jammer dat ik hier op het werk geen boxjes heb, anders had ik even kunnen luisteren. Ben ik elk geval blij dat je het zo vreselijk naar je zin hebt gehad.

  Wel ongelofelijk balen van dat examen zeg. :-/ Ik hoop heel hard voor je dat je er nog een vijfenhalf hebt weten uit te slepen…. Groetjes! Martine.

 4. Annibal Says:

  @ Vedat: Benamingen? Huh? Oh, hey, da’s ook niet lief! Als dat vaker gebeurt ga ik ze mailen hoor, vandeweek laadde ‘ie ook al een keer heel slecht.. Haha, het schijnt dat het overgrote deel van de mensheid het met jou eens is, Vedat. Jammer, maar je moet het mooie erin kunnen horen, denk ik. Hehe, vertel.. :)

  @ Mama: Zkz :) Hehe, doe maar niet neej, dat vind u niet zo leuk denk ik.. Nouja, dat ligt eraan.. Wiens oren het zijn maakt wel verschil, denk ik :_Liefs & xxxx terug!

  @ Martine: Haha, ik weet niet zeker of je daar spijt van moet hebben hoor, de meeste mensen vinden het echt vreselijk.. Dat zeker! Oh, wat lief, dank je wel :) Ik hoop het ook nog steeds wel een beetje, maar uit ervaring weet ik dat dat tegen beter weten in is.. Groetjes terug!

 5. Sjoerd Says:

  Je had beter nadat je die uitslag had gelezen naar dat concert kunnen gaan! Had je wat negatieve energie eruit kunnen gooien!

  Maar goed ik vind die muziek best leuk :D Niet dat ik de volgende keer mee wil hoor, maar deze twee nummers gooi ik wel gewoon in me playlist :D

  Maar het blijft te kut gewoon dat ze weer een vreselijk examen voor je hadden gemaakt! Op naar de volgende herkansing!

  Knuffel
  liefs
  Sjoerd

 6. Annibal @ Sjoerd Says:

  Hehe, jah, als dat had gekund.. ;) Maar de examencomissie werkte niet mee, zeg maar.. Althans, hun website dan. Ben blij dat jij ook van extreme muziek houdt, dat is leuk :) Volgende keer bij mij thuis kun je ze dus meezingen? ;) Yup, mee eens hoor, maarja.. Ik geef nog niet op! Dikke kus!

Leave a Reply

?>