Soms loopt het allemaal nét even anders..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Had ik mezelf nog zó beloofd om er gisteravond eens lekker voor te gaan zitten en weer eens een aardig logje te gaan typen, bleek ik ineens niet bestand te zijn tegen het ‘even-naast-Max-op-de- bank-gaan-liggen-en-dan-per-ongeluk- in-slaap-vallen-virus’. Dan heb ik vandaag dus maar gewoon extra veel te vertellen, denk ik. Zo zijn wij vandaag hard bezig geweest en met resultaat: de eerste stapjes in het opruimen van de studeerkamer zijn gezet. Paul’s werkplek staat, incluis stellingkast met studieboeken en aanverwante paperassen; het is meteen al een heel ander gezicht nu toch zéker 1/3e van de ruimte in die kamer een heuse bestemming heeft gekregen. Het ophangen van de kapstok is er helaas alweer bij ingeschoten, maar ach.. Morgen is er weer een dag.

Voorts is de eerste gegrillde kip een feit (sorry mam.. In de herhaling dan?), waarbij maar weer is gebleken dat een nieuwe oven hebben altijd enige oefening behoeft. Zo liet Paul vanochtend al de afbakbroodjes voor het ontbijt aanbranden (“echt hoor, die andere oven ging helemaal niet zo hard!”) (dat deze oven ook een turbo-stand heeft bleek een niet al te bekend feit te zijn) en was mijn anders zo perfecte kip toch wel aan de donkere, niet knapperige kant. Ah well, oefening baart kunst zegt men, dus dan neem ik maar van men aan dat men ook gelijk heeft.

Verder kijk ik al een paar dagen uit naar morgen: ik heb nieuwe t-shirts nodig en daarvoor ga ik met mijn broertje de stad in. Op de één of andere manier kan ik altijd het beste winkelen wanneer ik Wim of Paul bij me heb, dat zijn echt mijn shop-maatjes. Fijn scheldend op alle irritantie/slome mensen door de stad baggeren en elkaar de meest hippe en/of rare spullen aanwijzen. Yay!

Ik heb vorige week trouwens óók al een broodtrommel van The Last Unicorn besteld via e-bay. Klinkt best duf eigenlijk, een broodtrommel bestellen via het internet, maar ik heb me vandeweek helemaal scheel gezocht naar zo’n ding om er vervolgens achter te komen dat het aloude broodtrommeltje uit is, ofzo. Zelfs bij de Hema, waar ik dacht de Jip- en Janneke-brooddoosjes voor het oprapen te zullen hebben, kon ik het niet vinden. Toen ik uiteindelijk gisteren nogmaals de Hema bezocht (ditmaal voor een trechter), bleken er ineens wél Jip en Janneke-broodtrommeltjes te zijn. Tóch maar eentje meegenomen (€ 2,10 om de tijd tussen het heden en het arriveren van mijn spannende eenhoorntjes-broodblik te overbruggen leek me schappelijk), ondertussen inwendig vloekend op al die dufkonten die de pas geopende Hema aan de Fahrenheitstraat binnen 3 weken compleet hebben leegekocht, waardoor ondergetekende dacht nergens nog een broodtrommel te zullen vinden en zich derhalve bond aan de aanschaf van een veels te duur exemplaar via het internet. Nu later is gebleken dat de Hema gewoon even opnieuw bevoorraad moest worden na de grand opening voel ik me een beetje dommig. Natúúrlijk heeft de Hema Jip en Janneke-broodtrommeltjes. Duh. “Nouja, dan krijg ik in elk geval een héle mooie”, hou ik mezelf nu maar voor. “Eentje met regenboogjes en schattige beestjes erop.” Doet het altijd goed bij Annibals…

5 Responses to “Soms loopt het allemaal nét even anders..”

 1. Vedat Says:

  Leuk is dat, die hebbedingetjes. Mijn kleindochtertje had ook een broodtrommel van Jip en Janneke, maar is die nu ongroeid. Ze is nu aangeland bij d Winxs.

 2. Carrie Says:

  Waar is nou het eerste kippetje gebleven…… Ik had me er zo op verheugd oh well next time better.Dan is hij ook waarschijnlijk minder zwart. Mooi broodtrommeltje trouwens. Komen hem eerdaags wel bewonderen. Veel liefs Mams I-)

 3. Jeff Says:

  **grin**, nieuwe ovens zijn inderdaad een hel… Je ontkomt er niet aan om eerst een paar experimenteer-gerechten in huis te halen! (Ik ben zelf gewoon zo irritant geweest om een upgrade te kopen van de oven die ik gewend was… Is misschien een beetje safe, maar hey, scheelt een hoop mislukte lekkernijen… En bovendien is hij gewoon hip natuurlijk!) Maja, da’s toch ook meteen weer een goed excuus om lekker en gevarieerd te eten? **grin**

  Broodtrommeltje gekocht? Jij? Zelfs met een unicorn erop blijft het natuurlijk een typisch ambtenarending, he? :-P (Al is mijn ambtenaren-familie op dat gebied dan weer totaal afwijkend, **grin**) Wat is er nou weer mis met een ordinaire plastic zak met bammetjes? Of is dat een mannendingetje? ;-)

 4. Janneman Says:

  The last unicorn, ja dat was een leuke film. Hoe ging hij ook alweer. Ik kan me alleen een eenhoorn, een rode stier en de zee herinneren

 5. Annibal Says:

  @ Vedat: Ah, ik ben Jip & Janneke en Bert & Ernie ook een hele tijd ontgroeid geweest.. Maar nu vind ik ze alweer een jaartje of 10 geweldig :)

  @ Mama: Maar ik moest toch eerst oefenen?? Als jullie komen moet de kip goed zijn :) Hip he? Moet alleen nog wel bezorgd worden, maar dat komt vanzelf..

  @ Jeff: Jah, klopt.. Is idd wel slim, maar bij ons was dat niet meer mogelijk. Wij hadden een semi-antiek gasstel en moesten nu toch wel echt aan de inbouw-apparatuur, dus tja.. Maar het zal nog wel wennen :)

  Haha, nou, dat is dan inderdaad een mannen-ding.. Ik denk dat dat gelegen in aan het feit dat jullie je handtas niet zo vol hebben zitten met make-up-tasjes, haarklemmetjes, nagelvijltjes, tubetjes crème, foto’s, stoomboten en andere dingen waar je brood zo geplet van raakt.. ;)

  @ Janneman: Ik kan me ‘m ook nauwelijks herinneren, maar ik ga ‘m binnenkort op DVD bestellen, dit is echt ZO jeugdsentiment :)

Leave a Reply

?>