Vrije dag

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Vandaag ben ik eens niet in ons huis bezig geweest. De laatste (grote) klussen die nog moesten gebeuren hebben we van het weekend afgerond en nu zijn Paul en zijn vader driftig bezig met het bouwen van de keuken. Ik ben blij, dat het grote werk voor mij erop zit, want ik zit er flink doorheen, om eerlijk te zijn. In mijn eerdere logjes heb ik, ondanks Vedat’s nieuwsgierigheid, niet zo veel geschreven wat ik zelf zoal heb gedaan en dat komt, omdat ik mezelf uiteraard niet hoef te bedanken. Dat betekent niet dat ik de afgelopen weekenden op mijn lauweren heb gerust: ik heb samen met mijn vader het wolkjesbehang in de slaapkamer op de muur geplakt, ik heb alle radiatoren in het huis voorzien van 3/4 verflagen, ik heb deuren, raamkozijnen en plinten voorzien van diverse verflagen, ik heb geschuurd, ik heb de douchestang vervangen samen met mijn vader, ik heb plinten geverfd, ik heb practisch in mijn eentje het oude laminaat uit de woonkamer gesloopt en de planken naar balkon gesjouwd, doordeweeks heb ik de financiën bijgehouden en gezorgd voor het regelen van voldoende hulp, ik heb elke donderdagavond bouwmarkten platgelopen, ik heb allerlei zaken uitgezocht, ervoor gezorgd dat bestellingen op tijd werden geplaatst, leveranciers gemaild en gebeld, gezorgd dat de keuken er uiteindelijk toch tijdig was (uiteindelijk, want dat verhaal kreeg bij het ophalen van de keuken nog een staartje), nieuwe aankopen naar boven gesjouwd en zo nog een zooi van die dingen.

Gelukkig is al deze moeite niet voor niets geweest; een foto-update*:De woonkamer met parket en opgehangen gordijnenDe keukenkastjes die op montage wachtenDe nieuwe douche en keramische kraan(De reden van vervanging moge duidelijk zijn ;))Het wolkjesbehang in de slaapkamer

Na al deze inspanningen heb ik mezelf vandaag getrakteerd op een ‘vrije’ dag (de Ikea in Barendrecht bezoeken om nog wat laatste benodigdheden te gaan halen halen die er in Delft niet waren moest vooralsnog wél) en hebben mijn ouders mij en Wim getrakteerd op een ijscoupe in Kijkduin, aan het strand. Het was heerlijk om even uit te waaien en bij te komen en ik voel me nu dan ook redelijk chill. Redelijk, want ik maak me nog wel zorgen over het tijdig afkomen van de keuken, maar dat komt nog wel goed. Morgen ga ik ook niet al te veel doen in het huis, dus morgen kan ik ook rustigaan mijn dingetjes doen. Even nieuwe handoeken en theedoeken kopen voor in de nieuwe keuken strax, daar heb ik zin in. Het grote stressen zit er voor mij dus op!

*: Ik had een mooi scriptje gekregen van Vedat om mijn foto’s op een leuke manier neer te zetten, maar i.v.m. de problemen met mijn log krijg ik het zo snel nog even niet aan de praat. Geduld is een schone zaak dus..

7 Responses to “Vrije dag”

 1. Carrie Says:

  Leuke foto’s Anja zo ziet het er hardstikke mooi uit.
  Maar wat jouw klussen ben je nog wel wat vergeten, wat dacht je van je mooie ‘gifgroene’muur dat komt ook van jouw hand. Of ben je de blaren alweer vergeten…..wij niet!!!
  We zijn trots dat jij en ook Wim veel meer kunnen als wij dachten………. Kan een nadeel zijn eerdaags moet onze douche onderhanden genomen worden………..hahahaha
  Veel liefs Paps en Mams XXX
  l-)

 2. Vedat Says:

  Nou, jij kunt heel tevreden zijn Annibal. Je hebt meer gedaan dan ik voor mogelijk heb gehouden. Ik ben trots op je en het ziet er nog mooi uit ook.

 3. janneman Says:

  Nu ben ik wel heel benieuwd naar dat staartje!!.

  Het ziet er allemaal heel goed uit. En ik had absoluut niet de indruk dat je niets gedaan had hoor!!

 4. Martine Says:

  Goed bezig hoor! Zo te zien is het een fijn & gezellig huis. Zo’n mooie, groene muur hadden wij ook in ons vorige huis. En dat wolkjesbehang is mooi zeg!

 5. sanneke Says:

  Tsjonge zeg, wat ben jij druk geweest en wat wordt het mooi! Dat wolkjesbehang is echt te gek!

 6. Kirs Says:

  En in het echt ziet het er nóg mooier uit!!!

 7. Annibal Says:

  @ Mama: Haha, die was ik er nog vergeten bij te zetten.. Ik ben ze misschien al vergeten, maar mijn handen nog niet. De vellen hangen er nog steedss vanaf ;) En wat jullie douche betreft: dat hoeven jullie niet te vragen, vertel maar gewoon wanneer jullie willen dat we komen :)

  @ Vedat: Dank je wel, dat vind ik erg leuk om te horen :) Misschien vind je het nog leuk om te horen, dat ik sinds dit logje alweer heb geleerd hoe ik moet kitten, hoe ik paneeltjes op deuren moet maken én hoe ik handgrepen uitmeet en aan kastdeurtjes/ladefrontjes maak?

  @ Janneman: Het staartje staat in mijn nieuwe logje te lezen, ik had er even het puf niet meer voor om dát hele gebeuren op te schrijven :) Hihi, dat is fijn om te horen..

  @ Martine: Dank je wel! Cool, mensen met groene muren zijn hip ;)

  @ Sanneke: Wij vonden het ook geweldig; we hadden eigenlijk al ander behang uitgezocht voor de slaapkamer, maar hebben dat meteen overboord gezet toen we dit zagen. Té leuk!

  @ Kirs: Nu maar hopen dat je het snel ingericht kunt bekijken :)

Leave a Reply

?>