Productief weekend

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Het weekend zit er weer op. Dit was voor ons een weekend van memorabele proporties, want we hebben zó veel gedaan gekregen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen: we hebben het ontwerp van onze nieuwe keuken afgemaakt, we hebben een mooi keuken-werkblad uitgezocht (bij onze keukenboer was geen werkblad naar onze smaak te vinden), we hebben alle inbouw-apparatuur uitgezocht, we hebben uitgedacht hoe we de woonkamer willen verven, we hebben behang uitgezocht voor de slaapkamer, we weten hoe we de woonkamer willen gaan inrichten, ik heb een begin gemaakt aan het inpakken van onze spullen en we hebben ook nog eens een vakantieplan gemaakt. Vermoeiend, dat wel, maar het is een geweldig gevoel om zo ongeveer alles dat we op de rails kunnen hebben, daar ook daadwerkelijk op te hebben staan.

De keuken gaat zwart met geel worden. De kastjes zijn hoogglans zwart (redelijk besmettelijk, meer érg makkelijk schoon te maken) met een aluminium-achtig keukenblad en een hoge kast aan de zijkant. In die hoge kast gaan we de oven doen, omdat ik de oven erg veel gebruik en deze graag op ooghoogte wil hebben. De kookplaat is van zwart glas (makkelijk te reinigen!) met 5 pitten, de vaatwasser komt schuin onder de wasbak en voorlopig hebben we een afzuigkap uitgezocht die je in een kastje in kunt bouwen (maar dat zou nog kunnen veranderen). De tegeltjes die we hebben uitgezocht zijn lichtgeel geglazuurd. Verder hebben we één dubbel bovenkastje met melkglas schuifdeuren, omdat we het idee hebben dat we al dat zwart wel ergens moeten breken. De tekeningen zijn klaar dus we kunnen vandeweek gaan bestellen; we hebben dit alles met veel bedachtzaamheid en grote zorg bij elkaar bedacht en het gaat er geweldig uitzien! Wat alle verfjes en behangetjes betreft ga ik iedereen nog even in spanning houden, want ik denk dat een foto meer zal zeggen dan duizend woorden :)

Omdat we nu dus een huis hebben gekocht was de vakantie voor ons iets, dat van redelijk vaststaand naar totaal open schoof. Was 2006 voorheen het jaar waarin we naar Nieuw Zeeland zouden gaan, ineens werd dat het jaar dat we een huis kopen en was er aan de vakantie niets zeker meer. We hebben er verder maar weinig over nagedacht, omdat we zo druk met het huis bezig waren dat we telkens dachten “dat zien we nog wel even”. Omdat het bij Paul op z’n werk echter zo is dat je redelijk op tijd je vakantieplanning moet doorgeven moest het er nu dan toch maar van komen. Twee weken zaten we al te dubben. “Ierland?” “Portugal misschien?” “Zou IJsland duur zijn?” Moeilijk hoor. Vanwege de kosten moeten we het dichter bij huis gaan zoeken en zullen we na moeten denken over wat we eraan uit gaan geven. De afgelopen paar keer hoefde dat niet echt, dus dat is tóch even wennen. Met de laatste vakantie heb mijn hart verloren aan Canada en éven had ik hoop, maar Canada kan dit jaar écht niet, hoe graag ik het ook zou willen. Opeens voel ik me een verwende trut. IJsland blijkt uiteindelijk nog duurder te zijn dan Canada, Portugal is betaalbaar, op het vliegticket na; Ierland heeft als obstakel dat je er rekening mee moet houden dat ze er links rijden, als je wil gaan rondtrekken. Hum.

“Jammer”, zeiden we nog tegen elkaar, “dat Italië ook zo prijzig is, want dat staat al tijden op ons nog-te-bezoeken-lijstje”. Een ticket naar Italië bleek, toen we stiekum tóch even spiekten, niet eens zo héél veel duurder dan Portugal te zijn. “Maar hoe lang is dat dan eigenlijk rijden?” vroeg ik me vervolgens af. Even een routeplanner raadplegen bracht een goed bericht: Florence, the place we both desire to see, is ongeveer 13 uur rijden vanaf Den Haag. Hum. Dat is nog best te doen. Dat is heel érg te doen, zelfs! Als we rustigaan doen, twee a drie dagen rekenen voor het rijden (Paul heeft geen rijbewijs) dan klinkt dat zelfs als een erg goed plan.. Bij nader onderzoek blijkt ook het prijspeil niet erg veel hoger te liggen dan dat in Nederland, bovendien kamperen wij graag en dat scheelt een hoop verblijfskosten. Ha! Na het consulteren van beide agenda’s zijn we op drie weken in september uitgekomen en met de atlas erbij was ook de route zo uitgestippeld. We beginnen in Florence, zodra we het daar zat zijn trekken we op ons gemak door Toscane richting het zuiden. Als we het goed plannen kunnen we eindigen in Rome, hebben we bedacht. We’ll be living La Dolce Vita..

5 Responses to “Productief weekend”

 1. Carrie Says:

  hollen rennen vliegen……… loop je zelf niet voorbij.
  Maar goed plannen scheelt een hoop ergernis en stress.
  Het is nu na 12e dus nog één weekie en dan hoi hoi hoi
  Veel leifs, Mams XXX:-)

 2. Vedat Says:

  Heel leuk, zoals je het hebt uitgedacht, nou ja, jullie het hebben uitgedacht. Ik ben benieuwd.
  Ik ken een heel leuke vakantieplaats, die door veel mensen wordt bezocht, Scheveningen. Lijkt dat je wat?

 3. Janneman Says:

  Wow wat een hoop plannen. en nu een dagje bijkomen?
  Klinkt allemaal erg goed.

 4. Annibal Says:

  @ Carrie: Jah, maar we houden onze rust wel hoor :) En dat is ook de reden waarom we dit zo doen, scheelt strax weer een hoop gedoe. Jaaaahhh, kan niet wachten!! Xxxx

  @ Vedat: Dank je wel :) Hihi, nou.. Ik zou een vakantie in Nederland óók niet erg vinden hoor.. Maar omdat we een goede deal hebben kunnen maken met de prijs van ons huis kunnen we verder weg, als we dat willen. En tja, dan klinkt Toscane toch wel interessanter als Scheveningen ;)

  @ Janneman: Haha, hoe raad je het zo? ;) Ik hoop dat het ook goed uitpakt, maar volgens mij wordt het strax wel wat jah :)

 5. mémé Says:

  hjello!! Florence lijkt me inderdaad wel heel gaaf.. maar 13 uur rijden? naar mijn moeder rijd ik al 12 a 13 uur.. dat is trouwens wel in een dagje te doen hoor, ook als je alleen rijdt, tenminste, dat vind ik dan.. :) maar ik ben heel doorgewinterd in het afleggen van lange afstanden met de auto :)

Leave a Reply

?>